Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Openingstentoonstelling Museum EICAS

26 november 2022 t/m 12 maart 2023 | Museum EICAS preview | Deventer
Openingstentoonstelling
Aan de Japanse kunstenaar Takanori Suzuki de eer om de grote zaal van Museum EICAS voor het allereerst in te richten. Het ‘nog-niet-affe’ EICAS geeft aan Suzuki de artistieke energie en vrijheid om met beperkte middelen van de zaal een dynamische geheel te maken. Een installatie die - naar verwachting - radicaal en speels tegelijk is. Te zien tot en met 29 januari.

In de vijf kleine zalen is werk te zien van zes kunstenaars. Van Rik Jager (1933 - 2017), die actief was binnen de Informele kunstbeweging, zijn tekeningen te zien. Van Henk Peeters (1925 - 2013) is een verzameling ‘staarten’ bijeengebracht. Henk Peeters was in de jaren 60 medeoprichter van de Nederlandse Nul-beweging. Dolf Verlinden (1960) toont onder meer de installatie ‘I LOVE YOU’. Koos Flinterman (1950), oud-student van Henk Peeters toont een selectie uit zijn ‘gaten’werk. Samen met schrijver/ dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas (1973) verzorgde Koos een bibliofiele uitgave. Ook van Barnas zijn werken te zien. Albert Van Der Weide (1949), eveneens oud-student van Henk Peeters, toont werk dat het tegendeel is van abstract. Zijn werk nodigt uit tot discussie en ontmoeting.


Aanvangstijden

26 november 2022 t/m 12 maart 2023: 10:00 uur

In verband met de verbouwing zijn we geopend van vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor actuele openingstijden onze website.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

10 euro met kortingskaart 7,50.
 

Bezoekersinformatie

Museum EICAS preview
Nieuwe Markt 23
7411 PB Deventer (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda