Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

'Archief van de Toekomst'

10 oktober t/m 31 december 2022 | Tresoar | Leeuwarden
bewaar
Interactieve tentoonstelling 'Archief van de Toekomst. 'Het verleden gezien door kunstmatige ogen. Een multi-media installatie met honderden uren beeld van Fryslân.

Wat zie je, wanneer je door de ogen van een computer naar videobeelden van Fryslân kijkt? Van 10 november t/m 31 december 2022 is in Tresoar de tentoonstelling 'Archief van de Toekomst' te zien. Een multimediale installatie van kunstenaar en ontwerper Richard Vijgen vormt het middelpunt van de tentoonstelling. In deze interactieve installatie komen honderden uren beeld van Fryslân over een periode van ruim zestig jaar uit de collectie van het Fries Film & Audio Archief samen, en maakt een zelflerende computer het mogelijk om met Kunstmatige Intelligentie (KI) op zoek te gaan naar patronen in de bewegende beelden. Door te spelen met de ‘ogen’ waarmee de computer de beelden van Fryslân bekijkt, ervaar je van dichtbij hoe de installatie informatie verwerkt en krijg je een idee van de mogelijkheden, maar ook van de beperkingen van computer vision en automatische beeldherkenning.


Aanvangstijden

10 oktober t/m 31 december 2022: 10:00 uur

De expositie is te bekijken op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Tresoar
Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda