Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Gronings Gas

31 maart t/m 1 juli 2023 | Oude Pastorie | Loppersum
bewaar
Fototentoonstelling over verleden, heden en toekomst van gaswinning in Groningen. Lokale fotografen laten zien hoe het land zowel heeft geprofiteerd van de gasbel onder Groningen, als duur heeft betaald sinds de start van de bevingen in 1990. De politiek, het protest en de persoonlijke verhalen van Groningers staan in het middelpunt van de aandacht in dit indrukwekkende project.

Gaswinning is een actueel en prangend onderwerp dat in deze expositie belicht wordt in het kader van ‘solutions journalism’. Een tijdlijn vertelt het verhaal vanaf de ontdekking van de Groninger gasbel in 1959 tot de protest-fakkeltochten tegen het aardbevingsbeleid in 2022, om te eindigen bij een visie voor de toekomst van Groningen.

De fototentoonstelling toont werk van fotografen uit het Noorden: Jan Zeeman, Kees van de Veen, Anjo de Haan, Corné Sparidaens en Joost Nuijten. Curatie door Andrea Hooymans.

Deze tentoonstelling was eerder te zien in 2019 en is geactualiseerd op verzoek van centrum EPIQ. EPIQ staat voor een educatief-museaal centrum. Op interactieve wijze geeft EPIQ informatie over gaswinning en aardbevingen, over energie in verleden, heden en toekomst. Centraal daarin staan
de verhalen van de Groningers. EPIQ is een burgerinitiatief dat in 2021 door Nationaal Programma Groningen is gehonoreerd als Toukomstproject.


Aanvangstijden

31 maart t/m 1 juli 2023: 12:00 uur

De tentoonstelling is open voor publiek van 31 maart tot 1 juli, van woensdag tot en met zaterdag, 12.00 - 17.00.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Oude Pastorie
Hogestraat 2
9919 AM Loppersum (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Historisch

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda