Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie van Janneke Holtkamp en Ineke Kroese

1 juli t/m 9 september 2023 | Cultuurpodium Dorpskerk Huizum | Leeuwarden
bewaar
De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'; het thema is ‘Kerk als plaats van ontmoeting’. Er is dan ook weer een interessante expositie.
Deze zomer exposeren de portretschilder Janneke Holtkamp en de keramist Ineke Kroese. De opening van de expositie zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2023' - op 1 juli 2023 plaatsvinden.
Tijdens de opening – op 1 juli – wordt de muziek verzorgd door organist Jelle Rollema.
Ook zal op de zaterdagmiddagen van 29 juli en 19 augustus van 14.30 - 15.00 uur en van 16.30 - 16.00 uur het orgel worden bespeeld.
U bent weer van harte welkom in onze oude, maar zeer fraaie kerk.
Janneke Holtkamp begon als jong meisje met het tekenen van haar drie zusjes en klasgenoten. Zij waren altijd erg onder de indruk van de gelijkenis en zij vond het heel leuk om te doen. Toch besloot zij om orthopedagogiek te gaan studeren in plaats van naar de kunstacademie te gaan. Jarenlang heeft zij met veel plezier als orthopedagoog gewerkt, maar tekenen en schilderen bleef altijd haar passie en droom.
Ongeveer 15 jaar geleden begon zij weer actief te schilderen. Zij schildert creatief voor eigen plezier maar ook in opdracht.
Ineke Kroese boetseert schoonheid en kracht van mens en paard en vertaalt dit in bijzonder keramiek. Zij is docent beeldende vorming, HBO-maatschappelijk werk en HBO-Systemische gezinsbegeleiding. Sinds 2005 is zij weer gaan boetseren en zij heeft diverse cursussen gevolgd bij Lia Vriend in Paterswolde.


Aanvangstijden

1 juli t/m 9 september 2023: 13:30 uur

Elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
 

Bezoekersinformatie

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda