Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kunstenaarscollectief DUJA bezoekt Ferwert

9 september t/m 9 oktober 2023 | Nieuwe Smederij Ferwert | Ferwerd (Noardeast-Fryslân)
Kunstenaars John Nieland, Marion Bloem en Joost de Jonge exposeren van 9 september tot en met 9 oktober individuele en gezamenlijke werken in de Nieuwe Smederij in Ferwert, onder de titel ‘bestemming onbekend’ Noardeast Fryslân. De expositie is onderdeel van Nielands reis 'bestemming onbekend' die van start ging in november 2022 in het Herman van Veen Arts Center en waarin Nieland op zoek gaat naar verbinding en samenwerking met kunstenaars over de gehele wereld. Een reis die mede leidde tot de totstandkoming van het internationale kunstenaarscollectief DUJA. Marion Bloem opent op 9 september de tentoonstelling met een korte poëzie lezing uit eigen werk en John Nieland zal zijn ervaringen met DUJA in Japan delen.

De expositie 'bestemming onbekend’ Noardeast Fryslân toont een collectie schilderijen die je meenemen in de kleurrijke, chaotische, soms surrealistische en toch vaak ook aan realisme grenzende wereld van de kunstenaars, waarbij de verschillende stijlen en werkwijzen elkaar vinden, maar soms ook 'schuren'. Met een open houding en zonder vastomlijnd concept onderzoeken de kunstenaars eigen en elkaars drijfveren en werkwijzen waarin herkenning en vervreemding dicht bij elkaar liggen.


Aanvangstijden

9 september t/m 9 oktober 2023: 13:00 uur

De expositie opent op 9 september om 13.00 uur en is vervolgens te bezoeken op donderdagen, elke 2e en laatste zaterdag van de maand en op afspraak.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Nieuwe Smederij Ferwert
Gasthuisstraat 3
9172 NZ Ferwerd (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda