Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jubileumjaar Jan Katers

21 september t/m 21 oktober 2023 | Galerie Steenwijk | Steenwijk (Steenwijkerland)
Jan Katers was een man met een creatief brein. Zowel in zijn vak als kunststoftechnoloog bij onder meer het Poppenrijk en later bij Dyka, maar ook als begenadigd kunstenaar. Hij had een soort dubbelleven: naast het werk was er de drang om te schilderen. En met veel succes. We vragen dan ook terecht in dit herdenkingsjaar aandacht voor deze bijzondere Steenwijker, kunstenaar en creatieve duizendpoot.

Op 9 oktober 2023 zal het 100 jaar geleden zijn dat Jan Katers in Steenwijk geboren werd en dat heeft de familie aangeduid als herdenkingsjaar, een moment om nog eens uitgebreid aan hem te denken, ook middels de exposities in Galerie Steenwijk en in het Stadsmuseum .

Het meest bekend zal Jan Katers zijn van zijn DYKA periode, met name van zijn experimenten rond de mogelijkheden van kunststof. Daarnaast had hij echter ook een hele andere, een hele artistieke kant. Hij had altijd de drang om te schilderen en wel in zeer diverse stijlen. Tijdens deze tentoonstelling zal een mooi overzicht daarvan te zien zijn.


Aanvangstijden

21 september t/m 21 oktober 2023: 13:30 uur

Deze expositie zal officieel geopend worden op zaterdag 23 september om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 21 september t/m 21 oktober 2023.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Steenwijk
Meppelerweg 47
8330 AC Steenwijk (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda