Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Helmantel expo bij GJB wegens succes verlengd

24 september t/m 20 december 2023 | GJB Art & Frames | Beneden-Leeuwen (West Maas en Waal)
Helmantel expositie bij GJB
Vanaf 24 september 2023 heeft GJB Art & Frames een expositie met werk van Henk Helmantel. Naast verschillende reproducties zijn er ook - en dat is bijzonder - meerdere originele schilderijen te zien. Helmantel (1945) is heel bekend geworden met zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. De expositie wordt wegens succes verlengd tot en met woensdag 20 december 2023.

Kerkinterieurs
In de stillevens en kerkinterieurs van Henk Helmantel is de invloed van de zeventiende-eeuwse schilderkunst duidelijk aanwezig, vooral van Rembrandt en van Vermeer wat betreft de lichtbehandeling. Ook latere meesters als Floris Venster, Dick Ket en Mondriaan zijn van grote betekenis geweest. Zijn christelijke levensovertuiging speelt een belangrijke rol in zijn beleving van schepping en cultuur.

Stillevens
Voor het schilderen van stillevens kiest hij eenvoudige gebruiksvoorwerpen uit diverse culturen, maar ook groente en fruit als appels, peren, tomaten, witlof, uien, granaatappels en druiven. De voorwerpen zijn zo neergezet, dat er een evenwichtige compositie van vormen en kleuren ontstaat, terwijl helder licht van rechts valt. Helmantel is een figuratieve schilder die zijn voorwerpen en interieurs heel realistisch weergeeft. Ze zijn meestal oud, gebruikt en soms bijna versleten. Ondanks het gehavende uiterlijk van de objecten vormt het stilleven een beeld.


Aanvangstijden

24 september t/m 20 december 2023: 00:00 uur

Opening 24 september van 12u tot 16u.
De galerie is op werkdagen geopend van 9.00 t/m 16.00 uur of op afspraak.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

GJB Art & Frames
De Onderstal 1
6658 KZ Beneden-Leeuwen (Gelderland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda