Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

ZWART - WIT met een knipoog

23 november t/m 20 december 2023 | Galerie Steenwijk | Steenwijk (Steenwijkerland)
We zien dit keer echt alles even zwart – wit in Galerie Steenwijk met de duo-expositie van Redmer Hoekstra en Hannie Wolsink-Smit. Redmer met zijn humoristische tekeningen en Hannie met haar strak gevormde keramiek. Een tegenstelling in vorm en techniek, maar een geweldige combinatie van kunstwerken.

Redmer is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie in Zwolle. Hij is een illustrator en tekenaar die met zijn bijzondere werk een eigen filosofische blik op de wereld geeft. Hoe dingen werken is altijd al een fascinatie van hem geweest die je in veel tekeningen terug vindt. Hij tekent bijvoorbeeld apparaten en voorwerpen in een tekening open en geeft daar dan een heel eigen fantasierijke invulling aan. Hierdoor krijgt een onderwerp een volledig ander gevoel of een andere betekenis. Kortom Redmer zijn ambachtelijke tekenwerk geeft ons een kijkje in zijn fantasierijke en surreële wereld.

In contrast hiermee is het keramiek van Hannie Wolsink-Smit. Hannie had al heel lang de drang om te creëren. In 1994 vond ze in klei een prachtig medium om dit te kunnen doen. Ze is zich gaan specialiseren op het handvormen met platen klei. Hiermee kan ze strak werken - wat ze het mooiste vindt om te doen – en komen glazuren prachtig tot hun recht. Een kenmerk van haar werk is dat ze voor de afwerking vaak metalen gebruik. Dat geeft een speciale glans en uitstraling.


Aanvangstijden

23 november t/m 20 december 2023: 13:30 uur

Deze expositie zal officieel geopend worden op zaterdag 25 november om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom om deze wonderlijke wereld en combinatie van zwart-wit te bekijken. De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 23 november t/m 20 december 2023.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Steenwijk
Meppelerweg 47
8331 CS Steenwijk (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Rams Woerthe
    Beleef hét Downton Abbey van Overijssel! .. »
  • Museum Schokland
    Werelderfgoed Schokland met een bijzonder museum. Het museum heeft een binnen- en buitenexpositie. .. »
  • Museumboerderij De Karstenhoeve
    Historisch museum met veel gebruiksvoorwerpen, kleding en landbouwwerktuigen uit de 17e eeuw. .. »
Uitgelicht