Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Vloeiende vormen

15 februari t/m 16 maart 2024 | Galerie Steenwijk | Steenwijk (Steenwijkerland)
Deze expositie is met de aquarellen van Nelleke Bouman-Hulshoff en de marmeren beelden van haar vriendin Corry Visee-Belgers. Een bijzondere combinatie. De structuren in de abstracte aquarellen en de belijningen in het marmer lijken op elkaar, maar het gaat om een totaal andere techniek. Een bijzondere combinatie van vorm en kleur die elkaar prachtig aanvullen!

Nelleke Bouman-Hulshoff is geboren in 1948 in Hengelo. Ze woonde dertig jaar in Leiden, daarna 17 jaar in het mooie Finsterwolde en sinds kort in Steenwijk. Tekenen en schilderen doet ze al vanaf haar middelbare schooltijd met veel plezier. Beperkte fysieke mogelijkheden door een ernstige ziekte dwongen haar te werken met lichte, fijne materialen. Er ontstond een geheel eigen stijl: aquarelverf gecombineerd met goud- en zilververf op oliebasis. De natuur is de bron van inspiratie voor haar overwegend abstracte werk.

Corry Visee-Belgers is sinds 2003 bezig met beeldhouwen. Zij werkt met verschillende soorten steen zoals marmer, Belgisch hardsteen, serpentijn en albast. Vooral het abstract werken geeft haar “de vrijheid om gevoel en steen samen te brengen”. Met een aantal beeldhouwers komt ze iedere week bij elkaar, waarbij ze werken aan hun beelden en elkaar inspireren. Deze twee kunstdames hebben elkaar lang geleden al ontmoet en blijken zowel in woord en beeld elkaar helemaal te hebben gevonden. Een bijzondere vriendschap die tot een speciale combinatie van kunstwerken leidt!.


Aanvangstijden

15 februari t/m 16 maart 2024: 13:30 uur

Wij nodigen iedereen van harte uit om de opening bij te wonen op zaterdag 17 februari om 10.30 uur. De expositie is verder elke middag (ma t/m vr.) van 13.30 – 17.00 uur te bezoeken en op zaterdags van 10.00 – 12.30 uur van 15 februari t/m 16 maart 2024.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Steenwijk
Meppelerweg 47
8331 CS Steenwijk (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Museum Schokland
    Werelderfgoed Schokland met een bijzonder museum. Het museum heeft een binnen- en buitenexpositie. .. »
  • Expositie Schilderskring Diever
    Kunst in de kerk .. »
    t/m 5 augustus
  • Bagage
    over de kwetsbaarheid van het leven .. »
    t/m 1 augustus
Uitgelicht