Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Evert Thielen - De Luiken Open

15 september 2024 t/m 23 februari 2025 | museum van Bommel van Dam | Venlo
Het Venlose museum van Bommel van Dam presenteert dit najaar een jubileumtentoonstelling van de realistische, in Venlo geboren schilder Evert Thielen (1954). De museumvullende presentatie omvat het merendeel van zijn monumentale veelluiken. Aan een van de getoonde luiken heeft Thielen de afgelopen jaren intensief gewerkt; nu het bijna voltooid is, stelt hij het hier in deze vorm voor het eerst ten toon. Ook telt de expositie een groot aantal schilderijen waaronder nieuwe en niet eerder vertoonde werken. Met een omvangrijk cultureel stadsprogramma zet de gemeente Venlo, in samenwerking met het bedrijfsleven en diverse partners, dit unieke evenement luister bij. Over het werk: Het werk van de nu zeventigjarige Thielen, vervaardigd met zelfgemaakte olieverf en tempera en verwant aan de schilderkunst van vroeger eeuwen, kenmerkt zich door een sterk symbolische lading. Wat steevast naar voren komt is een gelaagde werkelijkheid vol dubbele betekenissen en subtiele kunsthistorische verwijzingen, vormgegeven in fantasierijke composities en surreële arrangementen. Opvallend in deze hyperrealistische kunst is het vakmanschap en de verbinding tussen verschillende tijdsperioden. Onmiskenbare muze, zowel in portret als op de veelluiken en in de vrije schilderijen, is de vrouw.


Aanvangstijden

15 september 2024 t/m 23 februari 2025: 11:00 uur

Van 15 september 2024 tot en met 23 februari de website: dinsdag tot en met zondag: 11.00 - 17.00 de website met tijdslot via site.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Tarief: € 19,50, jongeren t/m 17 jaar gratis, Museum Jaarkaart € 7,-, VriendenLoterij VIP-KAART gratis (te selecteren op de website van het museum).
 

Bezoekersinformatie

museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1
5911 BX Venlo (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Limburgs Museum
    Duik in eeuwenoude verhalen van Limburgers. Leuk voor de hele familie! .. »
  • Fort Museum Venlo - Bezoekerscentrum ...
    Museum in Venlo .. »
  • Cuypershuis
    Museum over het leven en de werken van Pierre Cuypers, architect van het Rijksmuseum. .. »
Uitgelicht
Heksenheisa dag
Evenement, 8 september in Roermond
Cuypershuis
Museum in Roermond