Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Franciscushof

21 t/m 29 mei 2023 | De Oude Keuken | Castricum
bewaar
De vrouw verblijft er; de man die haar verzorgt werkt er; haar zoon komt er op bezoek. Het contact hapert, in de conversatieruimte van dit psychiatrische centrum. Er is vriendelijkheid en verzorging, er zijn pogingen tot vertrouwelijkheid – en er is, altijd en onvermijdelijk, het menselijk tekort: hoe kunnen wij elkaar bereiken en begrijpen? Franciscushof is een theatervoorstelling over de huidige toestand in de zorg.

Op landgoed Duin en Bosch, al meer dan een eeuw specialist in psychiatrie, ontmoet je een oude vrouw, haar zoon en een verzorger. Zij heeft zich in deze schemerjaren van haar leven steeds meer teruggetrokken in haar eigen werkelijkheid – een werkelijkheid waar nu en toen moeiteloos door elkaar heen lopen.
Roy Peters, Santino Slootweg en Nick Deroo scheppen een wereld rond een vrouw die in haar eigen werkelijkheid leeft en de twee mannen die ieder hun eigen verhouding tot haar hebben. Een kleine herkenbare wereld van ongemak en een ontmoeting tussen generaties.

De voorstelling is gebaseerd op de ervaring van regisseur Roy Peters zelf: zijn moeder is voor het grootste gedeelte van zijn leven opgenomen geweest in gesloten instellingen in Twente, met een ongediagnostiseerde geestelijke aandoening. Het contact met een zich terugtrekkende moeder werkte vervreemdend op zoon Roy – en die ervaringen vormen nu het uitgangspunt voor deze voorstelling – waarin Roy zelf zijn moeder zal spelen.


Aanvangstijden

21 t/m 29 mei 2023: 11:00 uur

Let op: tijden verschillen per voorstelling.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Standaard €16,50
Jongeren 16 t/m 30 jaar €11,50.
 

Bezoekersinformatie

De Oude Keuken
Oude Parklaan 117
1901 ZZ Castricum (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda