Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

AYSO speelt De Tovenaarsleerling

Meerdere data, vanaf 17 dec | Buiksloterkerk | Amsterdam
De ballade van De Tovenaarsleerling werd in 1797 geschreven door niemand minder dan de Duitse schrijver Johann Wolfgang Goethe (1749 - 1832). Het gaat over een leerling-tovenaar die een lekker bad wil nemen als zijn oude meester een dagje weg is. De jongen kent al een paar toverspreuken, maar is nog lang niet volleerd. Hij is overmoedig en eigenwijs en probeert gewoon wat spreuken. En dan loopt er van alles uit de hand en is er chaos tot de oude tovenaar thuiskomt en de orde herstelt. De Franse componist Paul Dukas (1865 - 1935) maakte in 1897 voor deze spannende ballade een symfonie.
Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) bestaat uit 75 middelbare scholieren die leerling zijn van de Muziekscholen van Amsterdam en Amsterdam-Noord. De musici brengen onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen een mooie show. Gerard Poot vertelt als de oude tovenaar het bekende verhaal, maar net even anders. Hij zoekt namelijk een opvolger als tovenaar en kan bij zijn goocheltrucs hulp van de kinderen in de zaal goed gebruiken.

Het orkest speelt behalve de muziek van Dukas ook andere stukken en kinderen in het publiek kunnen als ze willen een liedje (Het bos van Oeterwale) meezingen. Is het leuk om daar thuis vooraf al even mee te oefenen? Zie de trailer.

De voorstelling duurt ca. 45 minuten en wordt 2 keer gespeeld om 14.00 en 15.15 uur. De kerk is steeds een half uur voor aanvang open. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.


Aanvangstijden

Zondag 17 december 2023: 14.00 uur
Zondag 17 december 2023: 15.15 uur

14.00 uur en 15.15 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 12,50 (Volwassenen), € 7,50 (Vrienden Buiksloterkerk), € 5 (<18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Familievoorstelling

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda