Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Literaire avond Amsterdam in bijna 80 boeken

Donderdag 5 oktober 2023 | Buiksloterkerk | Amsterdam
In het recent verschenen Amsterdam in bijna 80 Boeken beschrijven Emile Brugman, Guus Luijters, Geert Mak, Marita Mathijsen en René van Stipriaan de geschiedenis van Amsterdam, zijn schrijvers en bewoners aan de hand van de mooiste, belangrijkste en leukste boeken.

Reis vanavond mee door bijna 5 eeuwen literatuur. Het gaat over schrijvers van Vondel tot Murat Isik en van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer. Het gaat vooral over de mensen die in deze stad opgroeiden en leefden in de bruine cafés van Carmiggelt, in rijkdom of armoede, met onrecht en verzet. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het verrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages zoals Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat.
Uitgever Emile Brugman bespreekt vanavond de totstandkoming en selectie van onderwerpen en boeken. Journalist John Jansen van Galen interviewt René van Stipriaan en Guus Luijters over hun bijdragen. René is cultuurhistoricus en auteur van bekroonde biografieën over Bredero en Willem van Oranje. Guus Luijters is schrijver. Samen met Willy Lindwer schreef hij Verdwenen stad, het boek bij hun gelijknamige film over de rol van de Amsterdamse tram in de Shoah.
Ze vertellen allemaal over hun liefde voor literatuur en geschiedenis en gaan daarover in gesprek met het publiek. Schrijver en journalist Chris Keu.


Aanvangstijden

Donderdag 5 oktober 2023: 20:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk en Vrienden van boekhandel van Noord), € 15,00 (normaal), € 7,50 (< 18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Pathé Zaandam
    Bioscoop met de Nederlandse en internationale topfilms van dit moment. .. »
  • Boom Chicago
    Beleef spectaculaire comedy met Boom Chicago. .. »
  • Pathé Tuschinski
    Bioscoop in art-deco stijl met een rijk verleden. Filmaanbod is gericht op alle leeftijden. Met de .. »
Uitgelicht