Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

GG Galileo Galileï

Meerdere data, vanaf 14 okt | Krugerplein | Amsterdam
In oktober presenteert Moving Arts Project haar nieuwste voorstelling G.g. Op het Krugerplein. De voorstelling is onderdeel van Waarheden - Heden Waar, een kunstproject over de waarheid wat al dit voorjaar startte. G.g is een eigentijdse vertelling over astronoom en wetenschapper Galileo Galileï (1564) die beweerde dat de aarde om de zon draait (en niet andersom) en zit vol tragiek, humor en verassende wendingen. G.g is een historisch verhaal, maar het gesprek over ‘de waarheid’ raakt aan actuele thema’s als nepnieuws, complottheorieën en de rechtspraak.

De voorstelling neemt ons mee terug naar een tijd waar de zittende macht geen ruimte biedt voor twijfel en hard uithaalt naar eenieder die aan de bestaande waarheid wil tornen. Maar hoe zit dat eigenlijk vandaag de dag? De dilemma’s ontvouwen zich in het leven van Galileo en hij staat voor een onmogelijke keuze. Verkiest hij zijn leven boven de wetenschap, of zet hij alles op het spel voor de waarheid en vriendschap?

Locatietheater op het Krugerplein
Moving Arts Project (map) maakt participatieve projecten met mensen uit de stad. Net als in haar eerdere voorstellingen zoals ‘De Kleine Prins’ bestaat G.g uit theater en decor, dat door Map met mensen uit de wijk is gemaakt. Die twee komen samen tot een voorstelling, waarin verschillende disciplines zoals spoken word, livemuziek en dans zijn gecombineerd. De muziek is speciaal gecomponeerd en de teksten zijn een bewerking van ‘Het Leven van Galileo’ van Bertolt Brecht.


Aanvangstijden

Zaterdag 14 oktober 2023: 19.00 uur
Zondag 15 oktober 2023: 19.00 uur
Donderdag 19 oktober 2023: 19.00 uur
Vrijdag 20 oktober 2023: 19.00 uur
Zaterdag 21 oktober 2023: 19.00 uur
Zondag 22 oktober 2023: 19.00 uur

14, 15, 19, 20, 21 en 22 oktober om 19:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

€ 10,- (€ 2,50 met CJP en stadspas).
 

Bezoekersinformatie

Krugerplein
Krugerplein 8a
1091 KX Amsterdam (Noord-Holland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Familievoorstelling

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda