Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Een avond met Hans van Manen

Woensdag 20 december 2023 | De Duif | Amsterdam
Hans van Manen is de belangrijkste choreograaf die Nederland ooit heeft voortgebracht. Internationaal wordt hij beschouwd als een van de grootste choreografen van de twintigste eeuw en zijn dansvoorstellingen worden in alle werelddelen bij de meest vooraanstaande gezelschappen gespeeld.

Onlangs verscheen zijn biografie Gelukskind. Op deze bijzondere avond interviewt Joyce Roodnat Hans van Manen en zijn biograaf Sjeng Scheijen aan de hand van iconische filmfragmenten van dansvoorstellingen. Een avond over dans, voor iedereen die de briljantie van zijn kunstenaarschap willen beleven.

Over Gelukskind en Sjeng Scheijen
Sjeng Scheijen had exclusieve toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf, zijn medekunstenaars en zijn geliefden. Scheijen schreef eerder de biografie van dans- en kunstpionier Sergej Diaghilev, die inmiddels wereldwijd is erkend als het absolute standaardwerk en De avant-gardisten, waarvoor hij de Bookspot Literatuurprijs 2019 won, de belangrijkste non-fictieprijs.

Over Joyce Roodnat
Joyce Roodnat is schrijver en journalist. Lange tijd was ze chef van de kunstredactie van NRC. Nu schrijft ze regelmatig voor de cultuur- en boekenbijlages van die krant en laat ze in een wekelijkse column haar licht schijnen over de kunsten.

Over De Duif
De Duif is een prachtig kerkgebouw uit 1853 aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam.


Aanvangstijden

Woensdag 20 december 2023: 20.00 uur

20:00.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

22,50.
 

Bezoekersinformatie

De Duif
Prinsengracht 756
1011 GS Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Dans

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda