Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Het lot van Loterijman

Vrijdag 12 april 2024 | Brinkhuis Laren | Laren
Bezoek de voorstelling Het Lot van Loterijman door Leon Giesen op vrijdag 12 april in het Brinkhuis in Laren. Aansluitend worden de herinneringsbomen op de Brink geopend en het tijdelijk holocaust monument.

Dit jaar openen de HerinneringsbomenLaren en het Tijdelijk Holocaust monument op de Brink op vrijdag 12 april. Ook nu een aantal nieuwe naambordjes voor recent ontdekte slachtoffers uit Laren en Joodse onderduikers in Laren. Met speciale aandacht voor het verhaal van Aaron Loterijman. Deze joodse tandarts zat vanaf 1943 ondergedoken bij de fotograaf Jaap Doeser op de Melkweg in Laren. Vlak voor het einde van de oorlog zijn zowel Aaron als Jaap opgepakt, en samen met de Larense caféhouder Pandelaar afgevoerd naar Baarn. Pas in 2015 is duidelijk geworden wat daar gebeurd is, door onderzoek van de gastconservator van het Nationaal Militair Museum, Leon Giesen.

Leon Giesen is onderzoeker, muzikant en filmmaker, maar vooral verteller. Zijn voorstelling ‘Het lot van Loterijman’ is een waargebeurd en ontroerend verhaal dat zich afspeelt in de laatste twee weken van de Tweede Wereldoorlog bij een villa in Baarn. Een SS’er pleegde een moord op een Baarnse jongen. En daar bleef het niet bij!

In 2015 heeft Leon Giesen aan de hand van documenten uit het Nationaal Archief geprobeerd dit mysterie te ontrafelen. Tijdens zijn zoektocht ontdekte Giesen, dat de SS’er nog een moord heeft gepleegd. Giesen heeft alles in het werk gesteld om ..


Aanvangstijden

Vrijdag 12 april 2024: 15:00 uur

van 15.00 tot 16.30.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

€ 10 volwassenen - kinderen en scholieren gratis.
 

Bezoekersinformatie

Brinkhuis Laren
Brink 29
1251 KT Laren (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Bijlmer Parktheater
    Theater met prachtige voorstellingen en theater- circus en danslessen voor jong en oud. .. »
  • ICOONtheater
    Theater met iedere maand een leuke familievoorstelling. .. »
  • Pathé Utrecht Leidsche Rijn
    Grote moderne bioscoop in de Leidsche Rijn. .. »
Uitgelicht