Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kerkenpad Oost-Groningen in Oostwold

3 juni 2023 | Oostwold (Oldambt)
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
67%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2023 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Kerken zijn bijzondere gebouwen. Het zijn plekken waar mensen samenkomen om te bidden, te rouwen, het leven te vieren. Om in contact te komen met het hogere of om gewoon tot rust te komen. En dat al eeuwenlang. Daarnaast zijn de gebouwen vaak ook nog eens architectonische hoogstandjes. Dat geldt ook voor de kerken in Oost-Groningen, er zijn hier parels van kerken gebouwd!

Om je kennis te laten maken met de schoonheid van de religieuze gebouwen, wordt 3 juni voor de achtste keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. Tijdens het kerkenpad openen dertig gebouwen hun deuren voor het publiek. Zo kun je ze niet alleen van buiten, maar ook van binnen leren kennen!

De deelnemende kerken zijn gebouwd in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw. Zij verschillen daardoor sterk van elkaar wat betreft architectuur en ze hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere orgels, schitterende glas-in-lood ramen, oude doopvonten of mooie fresco’s!
“ 30 kerken in Oost-Groningen zijn te bezichtigen ”
In alle gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig die jou graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk. Sommige kerken organiseren deze dag extra activiteiten, zoals een orgelconcert, een expositie of een boekenmarkt. In een aantal kerken mogen amateurorganisten zelf achter het orgel kruipen en hun kunsten laten horen. De wereld mag in de loop van de eeuwen sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven!.


Aanvangstijden

3 juni 2023

10.00-16.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

De toegang is gratis.
.

Bezoekersinformatie

Kerkenpad Oost-Groningen
Oost-groningen
Oostwold
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

Ook interessant

 • De leukste fairs en markten in juni 2023

 • Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn...

 • Central Park festival is klaar voor d...

 • Vernieuwd Nijntje museum opent op 21 ...

 • Streekhistorisch Centrum Stadskanaal
  Stadskanaal
 • Bioscoop - Cultureel Centrum De Molen...
  Delfzijl
 • Theater Geert Teis
  Stadskanaal
 • Zwembad Dubbelslag
  Delfzijl

Uitgelicht