Home | Dagje uit vandaag | Workshops

Uittips van bezoekers over Dalfsen

Overijssel
Overijssel > Dalfsen > Tips van bezoekers

Dalfsen (gemeente)


Bezoekerstips over Dalfsen (12) | Tip toevoegenAlle attracties »

Ga je binnenkort naar Dalfsen en ben je op zoek naar tips voor een bezoek? Wat is typerend aan deze gemeente? Zijn er leuke activiteiten of bijzondere plekjes. Is het een mooie omgeving? Is het leuk in de zomer of juist in een ander seizoen? Wat is dat ene leuke winkeltje of restaurant dat je gezien moet hebben. Wissel hier je ervaringen uit.
25 oktober 2017Museum Palthehof
door T. Schreurs
Wij wilden graag iets weten over de geschiedenis van Nieuwleusen en streek maar er was niets te vinden.
Het enige wat wel leuk was, is de diaserie en daarbij behorende kleding door de jaren heen.
Verder een hoop curiositeiten, wel grappig maar niet wat we verwachten van een museum.

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
6 juni 2017Openluchtzwembad De Meule
door An
Dat er springvrije zwemuren zijn ingelast voor baantjestrekkers.
En zo niet dat, als er maar een paar kinderen zijn in het diepe, ze wel rekening mogen houden met de volwassen zwemmers.
Tegenwoordig lijkt het wel dat de v w ers zich altijd naar de kinderen moeten voegen en nooit meer andersom. De prinsjes en prinsesjes.
Dit komt niemand ten goede. Beleefdheidsregels? Een ouderwets woord?
Ouderwets is een degelijk bijdetijds woord, we kunnen er allemaal ons voordeel mee doen door het popi te maken. Samen, de energie van de jeugd, heerlijk. De rust van/voor de ouderen, broodnodig. Blij dat het bad er is.

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
23 november 2016Museum Palthehof
door Piet westbroek
Mooie locatie en een fijne groep van vrijwilligers ! Onlangs enkele oude union fietsen geschonken en gebracht. Hier is passie en vakmanschap aanwezig om alles wat wordt aangeleverd glimmend en hersteld een dankbare plaats te geven in dit sfeervolle museum.

De overijsselse gemoedelijkheid komt je tegemoet meteen bij het binnenstappen. Nog niet geweest dan beslist een keertje doen !! Piet, krimpen a/d ijssel

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
10 juli 2016Openluchtzwembad De Meule
door Anna
Fijn zo'n bad in de buurt. En op zondag boven de 25 graden om 10 open, maar dat kan ik dan niet vinden op de site. Dank voor het lezen. Anna.

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
22 juni 2016Openluchtzwembad De Meule
door IkGaMorgenHierZwemmen
Hoe duur is een twaalf baden kaart?

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
13 december 2015Museum Palthehof
door Piet Westbroek
Denk ik aan Nieuwleusen zeg ik meteen ''Union''. Mijn collectie fietsen werden hier gemaakt. ''De beste fiets ooit''. Jammer dat de fabriek hier niet meer aktief is. Anderzijds fijn dat Union wel voort bestaat

Zodra de Union collectie voor het publiek te zien is zal ik graag komen. En dus maar hopen dat dit eerdaags - in combinatie met uitbreiding ? werkelijkheid wordt.

...Musea moeten we koesteren; er is al veel-te-veel aan erfgoed verdwenen...

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
7 februari 2015Openluchtzwembad De Meule
door Ml
Het is net min6 geweest vannacht ben da gek

Vind ik leuk | 1 persoon vindt dit leuk
6 januari 2015Midwinterhoornwandeling.
door M. v d Streek
Op 29 december 2014 een 13 km lange wandeltocht gemaakt in de omgeving van Dalfsen. De Midwinterhoornwandeling. Prima organisatie met pendeldienst vanaf station naar startplek. Schitterende omgeving, leuke stops en natuurlijk de midwinterhoornblazers onderweg. En....het was ook nog eens heerlijk weer. Zoals mijn wandelvriendin en ik dat noemen: "Een dag met een gouden randje!"
Zeker een tip waard! (Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd)

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
16 augustus 2013Museum Palthehof
door Allyssa
Ik Ben er een keer geweest met mijn hele klas;D Heel Mooi Museum En Wat Een Geschiedenis Over Het Mooie Dorpje Nieuwleusen!

Vind ik leuk | Laat zo weten dat je deze tip zinvol vindt
2 januari 2013Het fietsvriendelijke dorp Dalfsen
door W.M. Kisteman
Aan de oever van de Overijsselsche Vecht vind je het landelijke dorpje Dalfsen. Oud en modern gaan hier heel goed samen. Kom je vanaf de Poppenallee het dorp binnen, dan zie je links het hypermoderne gemeentehuis waar burgemeester Noten vanuit zijn kamet de komende en gaande man over de brug met de Blauwe Bogen zien gaan. Rechts zie je in de verte het statige kasteel van de graven van Rechteren liggen. De vlag hangt uit, dat betekent dat de gravin thusi is. We passeren het huis naast de brug en rijden het dorpje binnen. Diverse cafeetjes en een lunchroom verzorgen de inwendige mens. Bezienswaardigheden zoals de mooie, net gerestaureerde Westermolen en in het centrum de prachtige gerenoveerde Ned.Hervormde kerk zijn de moeite van het bezichtigen waard. In het opgeknapte Waterfront kunnen vele kleine bootjes terecht en voor wandelaars is het pas aangelegde Landschapspark een ontdekking op zich. Trouwens, wandelen en fietsen zijn de beste manier om de omgeving van Dalfsen te bekijken. Diverse duidelijk aangegeven fiets- en wandelroutes leiden de bezoeker naar prachtige plekjes, zoals verschillende landhuizen in de omgeving, het recreatiegebied bij De Stokte en de onlangs gebouwde uitkijktoren, van waar u een groot deel van dit prachtige gebied kunt overzien. Voor het winkelend publiek zijn er ook legio mogelijkheden en altijd genoeg parkeerruimte. Bus- en treinverbindingen met Emmen en Zwolle bieden genoeg mogelijkheden voor uitstapjes in de omgevingj. Kortom, het is goed toeven in het fietsvriendelijke dorp Dalfsen.

Vind ik leuk | 1 persoon vindt dit leuk
pagina1 2

Vertel jouw tip over Dalfsen

Wat vind jij typerend aan Dalfsen? Wat maakt deze gemeente een bezoek waard? Vertel over leuke activiteiten, de binnenstad, bijzondere plekken, de omgeving, natuur, leuke restaurants, terrasjes enz.

Titel


Jouw tip

Naam
E-mail (niet zichtbaar)


Voorwaarden
1. Jouw e-mailadres delen wij niet met anderen.
2. Jouw e-mailadres gebruiken wij alleen voor correspondentie over jouw vermelding op Uitzinnig.nl.
3. Op tips die hier geplaatst worden is onze disclaimer van toepassing.
4. Godslastering, obsceniteiten, grove opmerkingen of kwetsend commentaar zijn ongewenst.
5. Reclame uitingen, hyperlinks, tips van één woord en betekenisloze berichten zijn niet toegestaan.
6. Tips die niet zijn toegestaan of ongewenst commentaar bevatten worden aangepast of verwijderd.
 
De leukste uittips direct via Facebook. Word nu fan van Uitzinnig.nl »