Inloggen

Voorjaarsvakantie - De leukste activiteiten thuis voor kinderen

Het is voorjaarsvakantie. De sneeuw en het ijs zijn weer gesmolten, dus zitten we weer wat meer binnen. Een aantal musea geven leuke tips voor kinderen om thuis te doen. En deze zijn ook leuk voor volwassenen!

Zo kun je aan de slag gaan met borduren, een masker knutselen, een fotografie workshop met je telefoon volgen en creatieve opdrachten doen waarmee je ook nog iets kunt winnen. We hebben de leukste activiteiten voor thuis voor je op een rijtje gezet.

Borduren is helemaal hot!

Borduren is helemaal hot!
Wil je iets leuks doen wat ook nog eens heel rustgevend is? Ga borduren! Zodra de musea weer open mogen, gaat de tentoonstelling Haute Bordure van start in het Fries Museum.

Ontwerper Floor Nijdeken ontwikkelde speciaal voor deze bijzondere tentoonstelling een borduurpakket om thuis mee aan de slag te gaan. Met de begeleidende video’s moet dat helemaal goed komen. Het is leuk voor de hele familie én het borduurpakket is ook nog eens gratis aan te vragen. Maar op = op.

© Borduurtafel van Floor Nijdeken. Foto door Louise te Poele

Creatieve quarantaine-doe-tips van het Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft speciaal voor thuis iedere week de quarantaine-doe-tips. Met elke week op vrijdag een nieuwe creatieve opdracht. En je kunt met jouw creatie ook nog eens leuke prijzen winnen. Voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Voor deze week staat doe-opdracht nr 16 voor je klaar, wat te maken heeft met de lopende tentoonstelling: Rolling Stones - Unzipped. Verwerk het iconische tonglogo van de Stones in je (lievelings) dier. En zo ontstaat jouw Tongdier.

Dus download het werkblad via de website, en leef je uit met verf, papier, textiel of andere materialen.

© Groninger Museum - The Rolling Stones - Unzipped

Maak je eigen masker met Maskermeiden

Geïnspireerd op de tentoonstelling Human After All, dat hopelijk binnenkort weer in Keramiekmuseum Princesshof te zien is, kun je een speciaal masker maken. Met de handige instructievideo van Sarah, één van de Maskermeiden, maak jij jouw eigen masker van een fantasiewezen met menselijke en dierlijke eigenschappen.

Aanmelden kan via de website. Je krijgt dan alle benodigde knutselmaterialen (zoals penselen, verf en masker) voor deze workshop gratis opgestuurd.

Workshop smartphone fotografie vanuit huis

Workshop smartphone fotografie vanuit huis
Wil jij betere foto's kunnen maken met jouw telefoon? Met deze online fotografie workshop van Het Mauritshuis maak je thuis de mooiste foto's.

Van fotograaf en museumdocent Vera Bos van het Mauritshuis krijg je in korte instructievideo's simpele tips die jouw foto's nóg leuker, aantrekkelijker en verrassender maken. Je leert meer over licht, uitsnede en perspectief.

Aan de hand van meesterwerken uit de collectie krijg je fotografie opdrachten om uiteindelijk jouw eigen meesterwerk te maken!

Wereldse activiteiten voor thuis

Het Afrika Museum richt zich op kunst uit en culturen van het continent Afrika. Op de website heeft het museum leuke activiteiten verzameld met een werelds tintje.

Maak bijvoorbeeld je eigen kralenbriefje net als bij de Nguni en de Zulu in Zuid-Afrika. Of laat je inspireren door populaire  Kente patronen uit West-Afrika en ga zelf aan de slag met het weven van papier.

Lekker naar buiten!

En heb je er even genoeg van om binnen te zitten, dan kun je lekker naar buiten met deze activiteiten.

Voorjaarsvakantie 2024 - De leukste activiteiten voor kinderen
Paasmarkten en Paasfairs 2024
Deze inspirerende filmfestivals kun je bezoeken
Kunstbeurzen 2024 in de komende maanden
Toon de nieuwste thema's »