Inloggen

Opening eerste TikTok experience van Nederland

Youseum opent tweede locatie in Westfield Mall of The Netherlands

De populariteit van TikTok is niet meer te ontkennen. En niet alleen onder de jongeren. Afgelopen jaar kwam het social media kanaal met een groei van maar liefst een miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers tussen de dertien en 34 jaar oud als grote winnaar uit de strijd. Facebook en Instagram move over. De eerste echte TikTok experience van Nederland kan dus niet uitblijven.

Op 5 juni is het zo ver: na het succes van de Instagram experience in Amsterdam, opent Youseum’s tweede vestiging waar alles draait om TikTok én – zoals de naam al zegt – om jou.

Online meets offline

Online meets offline
Get ready voor dé social media experience van je leven. Bij Youseum stap je toepasselijk via een telefoon als doorgang jouw wereld van TikTok in. Let the games begin. Een uur lang ontsnap je aan de realiteit, boost je jouw creativiteit, voltooi je challenges, en loop je ook nog eens de deur uit met de perfecte video’s en foto’s om jouw social accounts te pimpen.

Daarbij zijn jij en je vrienden of familie gekoppeld aan jullie eigen Youseum Hero: de gids die van je bezoek een echte beleving maakt. Samen tour je via verrassende en soms zelfs verborgen doorgangen door 16 verschillende ruimtes voorzien van maar liefst 25 installaties die jou de meest unieke TikTok video’s en foto’s gaan opleveren.

Jezelf op 80 tv’s met verschillende effecten terugzien? Je schaduw in drie kleuren op de wand laten shinen? Poseren op de trap van de Truman-show, oftewel de Youman-show, of als Miley Cyrus slingeren op een discobal? It’s all there. En natuurlijk kunnen de glijbanen, schommels, een ballenbak, de populaire wasserette, optical illusions, én een ruimte als ode aan de populairste Nederlandse TikTok-ster Sara Dol, niet ontbreken. Kortom: een plek waar elk detail is aangepakt. Prepare to be surprised.

Vibehouse

Vibehouse
De meest bijzondere ruimte vind je middenin de experience: het Vibehouse. Het beste te omschrijven als een woonhuis met maar liefst vier verschillende areas. Dit is waar bekende Nederlandse TikTok’ers samenkomen om de meest toffe content voor hun social accounts te maken.

En het leukste? Ze zijn hier regelmatig te vinden tijdens de reguliere openingstijden om dit samen met bezoekers te doen. Tips & tricks krijgen van bijvoorbeeld Glen Fontein, Lorenzo Dinatelle of Thomas Messina? Meet & Greets, of sleep-overs? Het gebeurt allemaal in het Vibehouse. Geen wonder dat co-founder Koen Derks het meest trots is op deze ruimte: “Maximale creativiteit en spanning. Zo kan ik het Vibehouse het beste omschrijven. Het concept waar grote TikTok’ers samen komen voor content creatie – of zelfs samenwonen –, komt oorspronkelijk uit Los Angeles en Youseum brengt dit als eerste naar Europa”.

All about you - maar dan wel met een knipoog.

Naast dat jijzelf in de spotlight staat, brengt Youseum ook een serieuze noot. Tussen alle fun en video’s door zitten namelijk hidden messages. “Social media gaat over meer dan alleen een selfie. Bij Youseum belichten we de mooie en de mindere kanten van social media”, vertelt co-founder Joep Heusschen. Zo is er aandacht voor maatschappelijke issues. Een voorbeeld hiervan is de ruimte waar je wordt omringd door spiegels, projecties én geluiden van echte bomen die door Talking Trees zijn gemixt in tracks. En daar is niet zomaar voor gekozen. Op een playful manier word je aan het denken gezet over duurzaamheid en het onnodig kappen van bomen, én kun je direct ook zelf je bijdragen leveren door een boom te kopen die in jouw naam wordt gepland.

Daarnaast kan jij jouw online wereld, offline halen voor jouw opa, oma of iemand die je liefhebt. Via Omapost kan je namelijk je tofste foto als kaart naar hen versturen. Een klein gebaar om eenzaamheid tegen te gaan.

Youseum is iedere dag van de week geopend van 10:00 tot 20:00 uur.

Last but not least: de locatie

Die is ook niet mis. Youseum opent namelijk middenin de grootste retail, leisure en entertainment hub van Nederland: Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. Met 280 restaurants, winkels en recreatiegelegenheden zoals een bioscoop, kun je van je bezoek aan Youseum’s TikTok museum een volledig dagje uit maken. Ouders kunnen hun kinderen dan ook gerust bij Youseum afzetten, en in de tussentijd zelf gaan shoppen.

Youseum is iedere dag van de week geopend.

10 x Festivals in april 2024
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
De leukste Klimparken in Nederland
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »