Coronaproof Festivals augustus 2021 - Van theaterfestival tot openlucht filmfestival

Links: © Melle Meivogel - GrachtenfestivalRechts: © Bowie Verschuuren - Karavaan
Een leuk (kleinschalig) coronaproof festival bezoeken in augustus? Dat kan! Vier de zomer met een theaterfestival, muziekfestival, cultuurfestival, openlucht filmfestival en meer.

Deze festivals zijn helemaal ingesteld op de huidige coronamaatregelen en bieden zitplaatsen op 1,5 meter of vragen een coronatoegangsbewijs. Check wel de website van het betreffende festival voor het laatste nieuws.

We hebben de leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder 10 coronaproof festivals in augustus 2021.

1. Grachtenfestival

Grachtenfestival
Amsterdam (Noord-Holland) - Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
13 t/m 22 augustus 2021

2. Festival Karavaan

Alkmaar en omstreken (Noord-Holland) - Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival in regio Groot Alkmaar. Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt spraakmakend locatietheater op verrassende plekken in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Schermer, Heiloo en Schoorl.
6 t/m 15 augustus 2021

3. Noorderzon 2021

Noorderzon 2021
Groningen (Groningen) - Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld.
12 t/m 22 augustus 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Fietsfestival Drenthe

Hoogeveen en omstreken (Drenthe) - Fietsen en genieten in en rondom Hoogeveen? Dat kan met het Fietsfestival Drenthe. Met elke dag leuke routes én extra activiteiten. Zoals diverse sportactiviteiten, muziek en theater.
19 t/m 21 augustus 2021

5. Movies at the Hermitage

Movies at the Hermitage
Amsterdam (Noord-Holland) - Amsterdams grootste en meest romantische openluchtbioscoop is er weer dit jaar, in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Tien prachtige filmklassiekers, die in de binnentuin van het museum garant staan voor een magische avond.
18 t/m 29 augustus 2021, woensdag t/m zondag

6. Internationaal Cellofestival Zutphen

Zutphen (Overijssel) - Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma.
20 t/m 29 augustus 2021

7. Limburg Festival

Limburg Festival
Regio Midden Limburg - Beleef betoverende en verrassende theateracts op unieke locaties in Midden-Limburg in de openlucht. Laat je verwonderen met theater, toneel, dans, muziek, opera en mime op ongebruikelijke plekken in de regio.
25 t/m 29 augustus 2021

8. O Festival

Rotterdam (zuid-Holland) - O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater. Tijdens het festival ontdek je talentvolle makers die spannende crosslinks maken tussen opera en andere genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture.
23 t/m 29 augustus 2021

9. Festival Oude Muziek Utrecht

Utrecht (Utrecht) - Tijdens het Festival Oude Muziek 2021 klinkt de mooiste muziek op bijzondere locaties in Utrecht. Mooie concerten, van instrumentaal tot vocaal en van intiem tot groots spektakel.. Voor dit festival is een coronatoegangsbewijs verplicht.
27 augustus t/m 5 september 2021

10. Vondelpark Openluchttheater

Vondelpark Openluchttheater
Amsterdam (Noord-Holland) - Het Vondelpark Openluchttheater biedt jaarlijks een uitgebreid en gevarieerd zomerprogramma met voorstellingen en concerten. Met klassieke muziek, dans, jeugdvoorstellingen, muziektheater, cabaret en verschillende soorten muziek in hartje Amsterdam!
T/m 25 september 2021

ESNS voltooit line-up voor digitaal festival en congres
Van Gogh Museum verwerft vier uitzonderlijke prenten van Mary Cassatt
Daan Roosegaarde zet Loevestein onder water
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Verrassend er op uit .. »