Inloggen

Zomervakantie Uitjes Nederland - Tips voor een dagje weg

Heerlijke zomerdagen in Nederland; om een vakantiegevoel te hebben hoef je niet ver weg. Nederland biedt volop leuke activiteiten voor een gezellig dagje uit in de zomervakantie.

Of je nu een dagje strand doet, een museum of pretpark bezoekt. Of naar één van de vele evenementen en festivals gaat. Er zijn volop zomerse uitjes om samen een heerlijke vakantie te beleven.

We hebben de leukste tips en activiteiten voor je op een rij gezet.

Lekker zwemmen

Lekker zwemmen
Naast een dagje strand kun je ook lekker buiten zwemmen in één van de openluchtzwembaden die Nederland rijk is. Voor kinderen gegarandeerd uren zwem- en speelplezier! Er zijn prachtige bosbaden, subtropische buitenzwembaden en waterspeelparken met roetsjbanen en allerlei attracties.

Klimmen bij één van deze klimparken

Klimmen bij één van deze klimparken
Lekker buiten actief bezig zijn met klimmen en klauteren? Dat kan bij één van deze klimparken door heel Nederland. Zeer geschikt om samen als gezin te doen, zowel voor jonge kinderen, tieners als volwassenen.

Evenementen en Activiteiten voor kinderen

Er is van alles te doen en te beleven voor kinderen deze zomer in Nederland. Van lekker actieve uitjes waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen, tot aan evenementen waarbij kinderen zelf aan de slag gaan en er ook nog iets van leren. De 15 leukste uitjes en activiteiten met Kinderen.

Zomerse evenementen en festivals

Zomerse evenementen en festivals
De uitagenda staat weer vol met zomerse evenementen en festivals. Pak een film bij een openluchtbioscoop, laat je verrassen bij een theaterfestival, bezoek een kunstmarkt, bloemencorso, struin over een vakantiemarkt of geniet van de summervibes op een muziekfestival.

Paasmarkten en Paasfairs 2024
Deze inspirerende filmfestivals kun je bezoeken
Kunstbeurzen 2024 in de komende maanden
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »