Inloggen

Leuke festivals in augustus 2023 - Van theaterfestival tot openlucht filmfestival

Links: © De Nozem Fotografie Amersfoort - Amersfoort World Jazz FestivalRechts: © Karin Jonkers - Theaterfestival Boulevard
Een leuk festival bezoeken in augustus? Dat kan! Vier de zomer met een theaterfestival, muziekfestival, cultuurfestival, openlucht filmfestival en meer.

Geniet van heerlijke festivalvibes, relax bij heerlijke zomeravonden en laat je verwonderen. We hebben de leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder 10 festivals in augustus 2023.

1. Amersfoort World Jazz Festival

Amersfoort World Jazz Festival
Tijdens Amersfoort World Jazz Festival komen talloze musici uit verschillende landen samen in Amersfoort. Er worden zo’n 100 binnen- en buitenoptredens gegeven ! Kom genieten van jazz en wereldmuziek op de pleinen en binnen de mooiste historische locaties van de stad.
15 t/m 20 augustus 2023 | Amersfoort (Utrecht)

2. Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard presenteert weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek op het bruisende festivalhart, in de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch.
3 t/m 13 augustus 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

3. De Parade Amsterdam

De Parade Amsterdam
Het theaterfestival de Parade strijkt jaarlijks neer in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in theatertenten.
18 augustus t/m 3 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. Grachtenfestival

Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
11 t/m 20 augustus 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn

Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn
Kom naar het Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn voor een heerlijk avondje uit. In Stadspark Berg & Bos vindt deze zomer het Openlucht Filmfestival plaats. Negen avonden lang kun je kijken naar de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega groot filmdoek.
11 t/m 19 augustus 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

6. Noorderzon

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld.. én een groots zomerfeest.
17 - 27 augustus 2023 | Groningen (Groningen)

7. Limburg Festival

Limburg Festival
Beleef betoverende en verrassende theateracts op unieke locaties in Midden-Limburg in de openlucht. Laat je verwonderen met theater, toneel, dans, muziek, opera en mime op ongebruikelijke plekken in de regio.
16 t/m 20 augustus 2023 | Regio Midden Limburg

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Stöppelhaene Sallands Oogstfeest

Maak het mee op Stöppelhaene, het Sallands Oogstfeest in Raalte! Dit vijfdaags evenement is uitgegroeid tot een van de mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland dat jaarlijks 120.000 bezoekers trekt.
23 t/m 27 augustus 2023 | Raalte (Overijssel)

9. Festival Oude Muziek Utrecht

Tijdens het Festival Oude Muziek klinkt de mooiste muziek op bijzondere locaties in Utrecht. Mooie concerten, van instrumentaal tot vocaal en van intiem tot groots spektakel. Met het festivalthema Revival wordt ingezoomd op oude muziek als erfgoed én als erfenis van de beweging die vanaf de negentiende eeuw de heropleving van historische repertoires, instrumenten en interpretatie ontketende.
25 augustus t/m 3 september 2023 | Utrecht (Utrecht)

10. Cultura Nova

Cultura Nova
Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. Ruim 250 voorstellingen, concerten en andere presentaties. Muziek, theater, dans, circus, film en beeldende kunst.
25 augustus t/m 3 september 2023 | Heerlen (Limburg)

11. Culemborg Blues

Culemborg Blues is een gratis toegankelijk bluesfestival dat jaarlijks in het historische centrum van Culemborg plaatsvindt. Op de verschillende podia, zowel binnen als buiten, spelen ongeveer twintig (inter)nationale bluesbands.
26 augustus 2023 | Culemborg (Gelderland)

12. Nog veel meer festivals

Uiteraard staan er nog veel meer leuke festivals op festivalagenda voor een compleet overzicht. Hier vind je theaterfestivals, filmfestivals, foodfestivals, muziekfestivals en nog veel meer.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
De leukste fairs en markten in april 2024
Wat te doen dit weekend?
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »