Inloggen

Kunstmarkten en Kunstbeurzen in september 2023

Links: © Mieke Berends - Eigen archiefRechts: © Martina Avalon - Friendly Fire
Een Kunstmarkt of kunstbeurs bezoeken is een leuke en toegankelijke manier om met kunst én de makers in contact te komen. Door heel Nederland worden in september leuke kunstmarkten in de openlucht en kunstbeurzen in markante gebouwen georganiseerd.

Kunstenaars exposeren hun werk in allerlei disciplines. Schilderijen, sieraden, glasfusing, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, textiel en meer. Laat je verrassen door kunst en cultuur!

We hebben de leukste kunstevenementen in september 2023 op een rijtje gezet.

1. Bathmense Kunstmarkt

Bathmense Kunstmarkt
Er zijn weer volop kunstenaars op de Kunstmarkt in Bathmen. Met ruim 10 verschillende kunstdisciplines variërend van beeldende kunsten, (fijn)schilderen, mozaïeken, sieraden, tassen, textiel, fotografie, en een leuke workshop voor jong en oud is er voor elke portemonnee wat wils.
Zaterdag 2 september 2023 | Deventer (Overijssel)

2. Watnkunst festival

Watnkunst in Roden is twee dagen lang diverse activiteiten, georganiseerd door en voor amateur- en professionele kunstenaars en voor iedereen die van kunst, muziek en dans houdt. Met op zondag een grote kunstmarkt en workshops en demonstraties van “live” kunst.
Zondag 3 september 2023 | Roden (Drenthe)

3. Kunstweekend Cartils

Kunstweekend Cartils
Wil je genieten van prachtige kunst in een betoverende kasteeltuin? Kom dan naar Kasteel en Landgoed Cartils. Professionele kunstenaars uit de Euregio exposeren hoogwaardige kunst in deze charmante ambiance.
2 en 3 september 2023 | Wijlre (Limburg)

4. Kunstmarkt Opsterland

De Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland vindt weer plaats in het schilderachtig gelegen Lycklamapark. Circa 45 kunstenaars tonen hun kunst. Ook zijn er enkele historische panden, rijksmonumenten, opengesteld i.v.m de landelijke Open Monumentendag.
Zaterdag 9 september 2023 | Beetsterzwaag (Friesland)

5. Montmartre in Den Hoorn

Montmartre in Den Hoorn
Op het plein kun je kunstenaren en lokale winkels vinden die allen hun eigen kraampje hebben. De kunstmarkt staat centraal bij ‘Montmartre in Den Hoorn’. Ook kun je live schilderkunsten bewonderen.
Zaterdag 9 september 2023 | Den Hoorn (Zuid-Holland)

6. Kunstmarkt Kunstzinnig Transvaal

Kunstenaars, zowel amateurs als professioneel, tonen en verkopen hun werk. Kunstzinnig Transvaal is altijd een groot succes door het grote aanbod en variatie aan kunstenaars in deze creatieve buurt van Amsterdam!
Zaterdag 16 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

7. Kunstmarkt Fraeylemaborg

Kunstmarkt Fraeylemaborg
De Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg wordt voor de 42ste keer gehouden. Maak kennis met circa 50 beeldende kunstenaars die hier hun werk tonen. Daarnaast zijn er allerlei leuke culturele activiteiten.
Zondag 10 september 2023 | Slochteren (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Fotobeurs Unseen Amsterdam

Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld.
22 t/m zondag 24 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

9. BIG ART Amsterdam

Elk jaar strijkt BIG ART neer in een bijzonder gebouw in of rond Amsterdam waar tientallen kunstenaars de ruimtes vullen met een unieke mix van monumentale schilderijen en tekeningen, grote foto’s en indrukwekkende interactieve installaties.
29 september t/m 1 oktober 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

10. Nog veel meer uittips in september

Nog meer kunst vind je in de uitagenda op Uitzinnig.nl. Kijk voor een mooie tentoonstelling bij een museum of expositieruimte. Naast deze Kunstbeurzen en Kunstmarkten zijn er in september nog veel meer leuke en verrassende evenementen om te bezoeken.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Zomervakantie uitjes Noord-Brabant - 10 x activiteiten en uitstapjes
Theaterfestivals in Nederland deze zomer
Heerlijke zomermarkten jaarmarkten en vakantie braderieën
Toon de nieuwste thema's »