Inloggen

ESNS voltooit line-up voor digitaal festival en congres

Het Europese muziekplatform bevestigt de nieuwste artiesten en sprekers voor ESNS 2022, dat dit jaar weer volledig digitaal plaats vindt van 19 – 22 januari 2022.

Het Europese showcasefestival en congres ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen voegt nog eens vijf acts toe aan de line-up en completeert het festivalprogramma. Nu ook het programma voor de conferentie volledig is gepubliceerd, is ESNS klaar om volgende week van start te gaan.

Toevoegingen aan de festival line-up

Toevoegingen aan de festival line-up
De vijf nieuwste toevoegingen aan de festival line-up zijn de Nederlandse acts MEROL, Wies, Pom en Cloudsurfers die Noorderslag zullen spelen, en Tinlicker op Eurosonic. Ze voegen zich bij een diverse lijst van Europese acts, die zullen optreden op de tweede digitale versie van het ESNS-festival.

Eerder aangekondigde acts zijn Wet Leg (gb), K.ZIA (de), Carla Prata (pt), S10 (nl), Meskerem Mees (be), Alina Pash (ua), Blanks (nl), Yard Act (gb ), Priya Ragu (ch) en Gaidaa (nl).

Thema ‘Building Back Better Together’

Thema  ‘Building Back Better Together’
De ESNS 2022 conferentie zal zich richten op onderwerpen als duurzaamheid en het herstel van de muziekindustrie. Met als thema ‘Building Back Better Together’ wil ESNS van de industrie een betere, inclusievere en groenere sector maken. Daarom zal Frans Timmermans, Executive Vice-President van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor The Green Deal, de conferentie openen en woensdag een keynote geven op ESNS.

Timmermans gaat in op het herstel van de huidige crisis en hoe de Green Deal de muziekindustrie positief zal of kan beïnvloeden. Om actie te ondernemen op de Green Deal is een proactieve en gedegen manier van stappen nodig. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, geeft hierover op vrijdag de 21e een keynote, genaamd Scale up and Haast up!

Meer over de Green Deal

Meer over de Green Deal en herstel wordt besproken op de ESNS-conferentie, met het panel The EU's Green Deal – Waar past de muziek? met Claire O'Neill (A Greener Festival), Niklas Nienass (Europees Parlement), Holger Jan Schmidt (Yourope), Laurence Graff (Europese Commissie), gemodereerd door Linnéa Svensson van Greener Event, terwijl Emmanuel Legrand Recovery of the Music Sector zal modereren - Waar zijn we nu? met Burak Özgen (GESAC), Mikolaj Ziółkowski (Open'er Festival), Susanne Hollmann (Europese Commissie) en Erminia Sciacchitano (Ministerie van Cultuur van Italië) om te horen hoe de festivals werden beïnvloed en waar ze nu staan.

Line-up van de ESNS-conferentie

Line-up van de ESNS-conferentie
Hannah Shogbola (United Talent), Natasha Gregory (Mother Artists), Sally Dunstone (Primary Talent International) en Whitney Boateng (WME) nemen ook deel aan de line-up van de ESNS-conferentie in het Agents Panel, gemodereerd door Maria May van CAA. ILMC-hoofd Greg Parmley vraagt ​​hoe zeker we kunnen zijn van een groot festivalseizoen in 2022. Christof Huber (Yourope), Stephan Thanscheidt (FPK Scorpio), Marta Pallarès (Primavera Sound), Codruta Vulcu (ARTmania) en Paul Reed (AIF) hebben de antwoorden.

Andere panels en keynotes zijn onder meer A Model for a United Industry, waarin dieper wordt ingegaan op hoe we een betere erfenis voor onszelf en onze branche kunnen achterlaten. Op donderdag interviewt Helienne Lindvall Merck Mercuriades, - voormalig manager van Beyoncé, Elton John en Mary J. Blige - over zijn doel om songwriters een beter salaris te bezorgen, via zijn Hipgnosis Songs Fund. De vraag hoe je de inkomsten uit streaming op een eerlijke en duurzame manier kunt delen, wordt beantwoord door een panel met onder meer Brits parlementslid Kevin Brennan.

De panels focussen op een globale manier om een ​​betere muziekindustrie te benaderen. Diversity in the Backstage, een panel georganiseerd door Omroep Zwart, is een van de talks die helpt bij het creëren van bewustzijn voor inclusiviteit, terwijl onder panels die laten zien hoe het over de hele wereld wordt gedaan, zijn: Are You Export Ready for Mexico? door EMX, Rabbit of Man in the Moon? Zakendoen in China, gepresenteerd door Dutch Music Export, RVO en C-SHARP, en Short Videos, Films, Series en Nft's - Music and India's Booming Audiovisual Industry, gepresenteerd door Ears On India.

ESNS organiseert ook de uitreiking van de prestigieuze Europese prijs voor opkomend talent bij Music Moves Europe Awards, evenals de Popprijs, ESNS Kickstart, Pop Media Prijs, Popstipendium en IJzeren Podiumdieren. Ga voor de volledige line-up van ESNS Festival en ESNS Conference naar esns.nl

Over ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is de sleutelbeurs voor opkomend Europees muziektalent, met een bewezen staat van dienst in het helpen breken van nieuwe acts in de internationale muziekscene, met nu bekende namen als Alma, Altin Gün, Arlo Parks, Aurora, Black Country, New Road, Celeste, Dua Lipa, Fontaines DC, girl in red, Hinds, Idles, Mavi Phoenix, Meduza, Melanas, Oscar and the Wolf, Pip Blom, Podium, Pongo, Shame en Sigrid.

De conferentiekant van het evenement trekt meer dan 4.000 professionals uit de entertainmentindustrie uit alle delen van de industrie, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 Europese festivals. Elk jaar organiseert ESNS meer dan 350 showcases in de stad Groningen en biedt het een uitgebreid en gericht conferentieprogramma van ongeveer 150 panels en keynotes, naast meerdere netwerkmogelijkheden.

ESNS vindt – geheel online – plaats van 19 t/m 22 januari 2022. Tickets voor het digitale congres zijn online verkrijgbaar voor € 99,00. Het festival zal gratis beschikbaar zijn met sessies opgenomen door de Nederlandse omroep NTR in samenwerking met NPO 3FM, uitgezonden door NPO 3FM, NPO 3 en het digitale festivalplatform, gehost door VPRO 3VOOR12.

Foto's

Merol | © Lieve Simons
Nick Klyne - Grote Zaal | © Bart Heemskerk
Rolf Sanchez- Grote Zaal | © Bart Heemskerk

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

10 x Festivals in augustus
Wat te doen dit weekend?
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Zomervakantie uitjes Noord-Brabant - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »