Inloggen

Kingsland Festival dit jaar terug in 3 steden

Martin Garrix, Rolf Sanchez, Maan, Ronnie Flex en vele anderen op Kingsland Festival 2022. Na 2 jaar geen Koningsdag festiviteiten keert Kingsland Festival dit jaar terug in 3 steden: Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

Na Kingsland twee jaar op rij te moeten annuleren, zijn organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events erop gebrand om deze editie groots aan te pakken.

Grote popacts van eigen bodem

Grote popacts van eigen bodem
Zo zal Martin Garrix, na twee jaar geen optredens in Nederland te
hebben gegeven, Kingsland Festival in Amsterdam spectaculair afsluiten. Andere grote popacts van eigen bodem zoals Snelle, Maan en Rolf Sanchez zijn inclusief hun eigen band ook te bewonderen op de mainstages van het grootste oranjefeest van Nederland.

“Na een roerige tijd zijn wij ontzettend blij dat het weer de goede kant op gaat. Wij kunnen dan ook niet wachten om eindelijk weer samen met al onze bezoekers Koningsdag te vieren. We hebben de afgelopen jaren ook gebruikt om Kingsland verder te ontwikkelen. Dit jaar zullen er voor het eerst op de mainstage naast grote DJ’s ook live acts met band te zien zijn’, aldus organisator Mitchel Bovenlander.

Kingsland Amsterdam

In de hoofdstad zijn er dit jaar vijf stages in en rondom de RAI Amsterdam. Op de mainstage zullen Lil Kleine en Frenna met band te zien zijn evenals Martin Garrix en Sunnery James & Ryan Marciano.

De eclectische stage wordt gehost door TIKTAK waar onder andere hitsensatie Antoon, Kevin en Tabitha acte de presence geven. De hosting van de house stage is dit jaar in handen van ANTS, het beroemde concept wat wekelijks in Ushuaïa op Ibiza plaatsvindt. Headliners hier zijn Solardo, Andrea Oliva en Nederlandse rising star Franky Rizardo.

Voor de liefhebbers van de hardere stijlen is ook de Kings Hard stage dit jaar weer terug waar onder andere Sefa en mister ‘I Am Hardstyle’ himself Brennan Heart te bewonderen zijn. De vijfde stage is in Amsterdam de Pure Hiphop stage met namen als Cho, ADF Samski en Hef.

Kingsland Groningen

In Groningen viert Kingsland Festival dit jaar haar vijfjarig jubileum in het Stadspark. Op de mainstage zijn drie live acts met band te zien: Maan, Snelle en Rolf Sanchez.

Ook hier wordt de eclectische stage gehost door TIKTAK waar onder meer Bizzey, Bilal Wahib en de trots uit het hoge noorden Kraantje Pappie te horen zijn. De Oekraïense underground sensatie ARTBAT zal samen met jong talent Luuk van Dijk en gevestigde naam Joris Voorn de ANTS stage bestijgen.

Kingsland Rotterdam

Dit jaar is in Rotterdam het prachtige Zuiderpark het toneel voor het grootste muziekfestival op Koningsdag. In zijn thuisstad treedt Ronnie Flex samen met zijn band The Fam op en worden zij op de mainstage vergezeld door mede Rotterdammer Afrojack.

Op de TIKTAK stage kunnen bezoekers onder meer genieten van Yssi SB, Ashafar en Cho. Ook de ANTS kolonie is in Rotterdam aanwezig met Joey Daniël, Benny Rodrigues en vele anderen.

Het grootste Koningsdagfestival van Nederland

Het grootste Koningsdagfestival van Nederland
Sinds 2013 organiseren 4PM Entertainment en E&A Events het grootste Koningsdagfestival van Nederland. Kingsland festival is al in meerdere steden georganiseerd, waaronder in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Maastricht en Twente.

Op Kingsland Festival zijn de meest uiteenlopende DJ’s, artiesten en muziekstijlen vertegenwoordigd, variërend van EDM en deephouse, tot hardstyle en urban. Een breed scala aan internationale en landelijke grootheden waren te bewonderen tijdens eerdere edities van Kingsland Festival.

De kaartverkoop voor Kingsland Festival start voor alle steden op 14 februari 2022 om 12:00 uur. Meer informatie over de volledige line-up en pre-registreren voor tickets via de website.

Theaterfestivals in Nederland deze zomer
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De mooiste tuinen in Nederland
Toon de nieuwste thema's »