Inloggen

20 x Festivals in April

Links: slottuintheater.nlRechts: Magere Brug - Tulpenfestival
Van eigenzinnig theaterfestival tot bierfestival en van foodfestival tot muziekfestival: Wij hebben 20 x festivals die in april plaatsvinden voor je uitgelicht.

Wat wordt er weer veel leuks georganiseerd door heel Nederland. Bekijk hieronder de uitgelichte festivals in april.

1. Lentefestival

Lentefestival
Het Lentefestival biedt 40 acts en 100 artiesten uit binnen- en buitenland! In de tuin en op het voorplein van Slot Zeist, op 2 podia en in het openluchttheater gebeurt meer dan je in één middag kunt zien. Er is acrobatiek, straattheater, comedy, illusie, steltlopers en nog veel meer!
24 april 2022 | Zeist (Utrecht)

2. Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam
Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren tulpen in Amsterdam. Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand april. Amsterdam beleeft daarmee de achtste editie van het Tulp Festival.
1 t/m 30 april 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

3. Springfestival Den Haag

Spring Festival is het langstlopende festival voor hedendaagse muziek in Nederland. Vijf dagen lang biedt het festival de kans om de nieuwste muziek van de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium te horen, inclusief de resultaten van alle grote groepsprojecten.
4 t/m 8 april 2022 | Den Haag (Zuid-Holland)

4. Hop On Hop Off Festival

Hop On Hop Off Festival
Hop On Hop Off is ‘the-place-to-be’ voor iedereen die iets heeft met speciaalbier en goed eten. Met meer dan 400 bieren van 60 brouwerijen uit binnen- en buitenland kan je altijd iets van jouw gading vinden.
8 t/m 10 april 2022 | Breda (Noord-Brabant)

5. Movies that Matter Festival

Kijk films die je aan het denken zetten, ontmoet bijzondere mensen uit alle windstreken en ga in discussie over actuele onderwerpen op het Movies that Matter Festival. Hét internationale festival over vrede en recht in Den Haag.
8 t/m 16 april 2022 | Den Haag (Zuid-Holland)

6. BregePop Festival

Bregepop Festival vormt de start van het festivalseizoen! Het muziekfestival is in korte tijd uitgegroeid tot hét tweedaagse cross-over festival van het Noorden.Met o.a. DI-RECT, Snollebollekes, Mental Theo,
Miss Montreal, Flemming & Band en vele andere artiesten.
8 en 9 april 2022 | Scharsterbrug (Friesland)

7. KreaDoe Lentefestival

KreaDoe Lentefestival
Het KreaDoe Lentefestival is een hip DIY-festival waarbij je eindeloos kunt shoppen, genieten van nóg meer workshops en waarbij de nieuwste creatieve hobby’s centraal staan.
8 t/m 10 april 2022 | Utrecht (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Plankenkoortsfestival

Een evenement wat je meeneemt op een reis door de rijke pophistorie! Het Plankenkoortsfestival, een uniek evenement gevuld met spetterende, ontroerende of hilarische acts. Mensen zoals jij en ik spelen het dak eraf op een écht podium met een échte live-band.
8 en 9 april 2022 | Venlo (Limburg)

9. Dijkrock Rilland

Dit Old skool rockfestival is terug na 2 jaar! Het wordt weer genieten aan de dijk in Rilland; de Zeeuwse zilte lucht opsnuiven onder het genot van snerpende gitaren en beukende drums van knallende acts…. En natuurlijk met een biertje in de hand.
15 en 16 april 2022 | Rilland (Zeeland)

10. Kaboom Animatie Festival

Kaboom Animatie Festival
Geniet van honderden korte en lange films van topanimators uit de hele wereld. Het Kaboom Animatie Festival viert animatie in al haar geuren en kleuren met entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren, kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen en experimenten die je uit de tent lokken.
28 maart t/m 3 april 2022 | Amsterdam, Utrecht en online

11. Het Wereldberoemde Verhalenfestival

Theatermakers en muzikanten uit Zwolle en regio gieten wereldberoemde verhalen en liedjes van muzikale helden in nieuwe vormen en presenteren ze aan jou in een theater-, muziek of kinderroute!
9 en 10 april 2022 | Zwolle (Overijssel)

12. Paaspop

Paaspop
Festival Paaspop biedt ook dit jaar weer een duizelingwekkend programma: 17 podia en area’s waar zo’n 250 acts gedurende 72 uur optreden. Een volwaardige line-up dus, met de top van bands en artiesten uit alle muziekgenres; met theater, cabaret, stand-up comedy en entertainment.
15 t/m 17 april 2022 | Schijndel (Noord-Brabant)

13. Pimpelpaas Feestival

Een nieuw Utrechts festival: het Pimpelpaas Feestival waar een feestdag en festival samen een gloednieuwe traditie vormen. Een festival met een breed aanbod aan artiesten en foodtrucks. En voor deze eerste editie is er flink uitgepakt qua line-up.
16 april 2022 | Utrecht (Utrecht)

14. 'Sprienge' Kamermuziek Festival Vlissingen

'Sprienge' Kamermuziek Festival Vlissingen
Het Kamermuziek Festival Vlissingen focust zich op klassieke kamermuziek, maar geeft ook ruimte aan jazz, folk en crossovers. Met mooie concerten op verschillende locaties, een masterclass voor jong lokaal talent en een open podium voor amateurmusici.
22 t/m 24 april 2022 | Vlissingen (Zeeland)

15. Tulpenfestival

Tulpenfestival
Tijdens het Tulpenfestival worden er auto- en fietsroutes langs de prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder uitgezet. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute. Een heerlijk dagje uit voor jong en oud in een bijzonder gebied!
16 april t/m 8 mei 2022 | Noordoostpolder (Flevoland)

16. Internationaal Film Festival Gorinchem

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is een filmfestival van internationale allure. Er worden tijdens de festivaldagen 30 wereldfilms vertoond op vier verschillende locaties in hartje Gorkum.
13 t/m 17 april 2022

17. Smartlappenfestival Amersfoort

Smartlappenfestival Amersfoort
Lekker meezingen met smartlappen? Dat kan tijdens het Smartlappenfestival in Amersfoort. Met optredens van veel koren en Nederlandse artiesten. Het Smartlappenfestival wordt afgesloten met een groots zangspektakel waaraan 100 accordeonisten deelnemen.
23 en 24 april 2022 | Amersfoort (Utrecht)

18. Food Festival Venhuizen

Het grootste openluchtrestaurant van West-Friesland! Op een prachtige groenstrook in het centrum van het West-Friese lintdorp Venhuizen staan in dit weekend 15+ foodtrucks en -stands voor jong en oud om zo het grootste openluchtrestaurant van de regio te creëren.
23 en 24 april 2022 | Venhuizen (Friesland)

19. Bierfestival Groningen

In De Martinikerk wordt de 10e editie van het succesvolle Bierfestival Groningen gehouden. Tijdens dit evenement wordt er wederom een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles gepresenteerd.
23 april 2022 | Groningen (Groningen)

20. Elfia Haarzuilens

Elfia Haarzuilens
Liefhebbers van fantasy, manga, gothic, history en science fiction komen samen en leven zich uit in de meest schitterende kostuums tijdens Elfia rond kasteel de Haar in Haarzuilens.
23 en 24 april 2022 | Haarzuilens (Utrecht)

21. Meer Festivals en evenementen

De uitagenda van Uitzinnig.nl wordt continue aangevuld met festivals en evenementen in Nederland. Laat je inspireren en bekijk de uitagenda voor het complete aanbod.


Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Paasfestivals 2023 - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen
De kaasmarkten in Alkmaar gaan van start