Inloggen

Dagje uit met Pinksteren 2022 - 1e Pinksterdag

Links: kaeskoppenstad.nlRechts: © Moon Saris
Wat te doen met Pinksteren? Bezoek deze uitjes en evenementen op 1e pinksterdag! Leuke activiteiten voor een dagje uit. Er zijn festivals, historische evenementen, locatietheater, Pinkstermarkten en nog veel meer.

Natuurlijk zijn ook alle attractieparken, musea en attracties geopend. Bezoek bijvoorbeeld een dierenpark, openluchtmuseum, klimpark of huur een kano of bootje.

Bekijk onderstaande Pinkster evenementen en activiteiten op zondag 5 juni 2022.

1. Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad
Met Kaeskoppenstad wordt de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.
Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 | Alkmaar (Noord-Holland)

2. Art of Wonder

Art of Wonder
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor jong en oud met de binnenstad van Assen als podium. Met tot de verbeelding sprekende voorstellingen van toonaangevende (inter)nationale theatergezelschappen.
Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 | Assen (Drenthe)

3. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Op podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Met meer dan 150.000 bezoekers per jaar.
3 t/m 6 juni 2022 | Den Bosch (Noord-Brabant)4. GG22 DreamHack Sports

GG22 DreamHack Sports
Het grootste sport en gaming festival van West-Europa komt naar het MECC Maastricht. Met onder andere de KPN eDivisie Finals. Een festival met veel populaire sports en games, een dag vol vermaak en vele YouTubers en Instagram influencers.
Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 | Maastricht (Limburg)

5. Hapjes Dag - Foodtruckfestival

Bij het terrein van streekmuseum 'de Kalkovens' vindt de 2e editie van Hapjes Dag plaats. Met een gevarieerd aanbod van Foodtrucks, waarbij je op een kleine culinaire wereldreis gaat, leuke activiteiten en optredens.
Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 | Dedemsvaart (Overijssel)

6. MeiMarkt Tilburg

De MeiMarkt in Tilburg is misschien wel de leukste en grootste avond- / nacht- / dagrommelmarkt van het land! Of je nu op zoek bent naar strips uit de jaren zestig, onverwacht amusement of gewoon even wat gezellige Brabantse sfeer.
Zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022

7. PinksterVaria Altforst

PinksterVaria Altforst
PinksterVaria Altforst is een geweldig dagje uit voor het hele gezin! Met het kikkerparadijs speciaal voor de kids, een fair, straattheater, outdoorspelen, Fierljeppen, oude ambachten, exposities, een kunstmarkt en live optredens op diverse podia.
Zondag 5 juni | Altforst (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Pinkstermarkt Orvelte

De Pinkstermarkt in monumentendorp Orvelte is zeer geliefd bij zowel bezoekers als standhouders. De Brink in hartje Orvelte is hét decor voor deze sfeervolle markt met landelijke sfeer.
Zondag 5 juni 2022 | Orvelte (Drenthe)

9. Pinkstermarkt Vlissingen

Traditiegetrouw vindt op eerste Pinksterdag een grote Pinkstermarkt plaats op de boulevard van Vlissingen. De markt heeft zo'n 150 kramen met allerlei producten.
Zondag 5 juni 2022 | Vlissingen (Zeeland)

10. Rotterdamse Dakendagen

Rotterdamse Dakendagen
Ga het Dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen! Tijdens het festivalweekend zie je inspirerende voorbeelden van dakgebruik. Het programma bestaat uit tours, dakwandelingen, muziek- en theateroptredens en meer!
Donderdag 2 t/m zondag 5 juni 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

11. Nog meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag

Bovenstaande evenementen en festivals is slechts een kleine selectie van wat er op 1e Pinksterdag te doen is. Er worden weer zo veel leuke activiteiten georganiseerd in Nederland! Bekijk alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Pinksteren.

12. Nog veel meer uitjes

Nog veel meer uitjes
Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos.

Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Kerstmarkten in Nederland
De leukste Charles Dickens kerstmarkten van Nederland
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Deze kerstmarkten kun je gratis bezoeken
10 x verrassende Festivals in December 2022