Inloggen

Dit is er te doen op 1e Pinksterdag 2023

Links: folkloregroepborne.nlRechts: gewoengrubbevors.nl
Wat te doen op eerste Pinksterdag? Bezoek deze evenementen en festivals! Er zijn volop leuke activiteiten voor een dagje uit; festivals, historische evenementen, locatie theater, Pinkstermarkten en nog veel meer.

Bekijk hieronder 10 x Pinkster evenementen en activiteiten op zondag 28 mei 2023.

1. Pinksterbruidjes

Pinksterbruidjes
Een traditioneel evenement dat tot het Immaterieel Cultureel Erfgoed behoort. Ruim 100 prachtige zingende en dansende Pinksterbruidjes komen vanuit verschillende wijken in Borne naar het centrum.
Zondag 28 mei 2023 | Borne (Overijssel)

2. Aspergefeest Grubbenvorst

Aspergefeest Grubbenvorst
Grubbenvorst eert haar beroemde asperges met een zeer divers programma gedurende het Pinksterweekend. Op de zaterdagavond van het Aspergefeest is er volop muziek en op zondag is er een gevarieerd dag- en avondprogramma.
27 en 28 mei 2023 | Grubbenvorst (Limburg)

3. Hapjes Dag - Foodtruckfestival

Bij het terrein van streekmuseum 'de Kalkovens' vindt de 3e editie van Hapjes Dag plaats. Met een gevarieerd aanbod van Foodtrucks, waarbij je op een kleine culinaire wereldreis gaat, leuke activiteiten en optredens.
Zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 | Dedemsvaart (Overijssel)

4. MeiMarkt Tilburg

MeiMarkt Tilburg
De MeiMarkt in Tilburg is misschien wel de leukste en grootste avond- / nacht- / dagrommelmarkt van het land! Of je nu op zoek bent naar strips uit de jaren zestig, onverwacht amusement of gewoon even wat gezellige Brabantse sfeer.
Zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

Bekijk meer Pinkstermarkten en -fairs

5. PinksterVaria Altforst

PinksterVaria Altforst is een geweldig dagje uit voor het hele gezin! Met het kikkerparadijs speciaal voor de kids, een fair, straattheater, outdoorspelen, Fierljeppen, oude ambachten, exposities, een kunstmarkt en live optredens op diverse podia.
Zondag 28 mei 2023 | Altforst (Gelderland)

6. Kinder Festival Nemia

Een uniek festival voor kinderen van van 4 tot en met 12 jaar oud. Festival Nemia is er in het Pinksterweekend vol met leuke kinderactiviteiten. Van lasergamen tot Caribisch kinderconcert.
Zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

7. Zomergeblaos

Zomergeblaos
Het grootste 2 daagse en gratis toegankelijke festival van Hilvarenbeek. Twee dagen een prachtige line up van bands die om en om op het binnen en of buitenpodium optreden.
27 en 28 mei 2023 | Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Pinkstermarkt Vlissingen

Traditiegetrouw vindt op eerste Pinksterdag een grote Pinkstermarkt plaats op de boulevard van Vlissingen. De markt heeft zo'n 150 kramen met allerlei producten.
Zondag 28 mei 2023 | Vlissingen (Zeeland)

Bekijk meer Pinkstermarkten en -fairs

9. Over De Top Festival

Over De Top is een jaarlijks terugkerend tweedaags festival in de Achterhoek. Tijdens het Pinksterweekend wordt het Swite Terrein omgebouwd tot een oase vol feest, theater, ontspanning en veel meer.
27 en 28 mei 2023 | Lichtenvoorde (Gelderland)

Bekijk meer festivals tijdens Pinksteren

10. Op Dreef Festival

Op Dreef Festival
Op Dreef Festival, een wonderland voor volwassenen waar je al dansend de weg kwijtraakt en al proostend van area naar area rolt. Hier ga je superlekker op hitmachine-DJ’s, goedgebekte rappers, opzwepende house sterren, genadeloze techno grootheden en ga zo maar door!
27 en 28 mei 2023 | Reuver (Limburg)

Bekijk meer festivals tijdens Pinksteren

11. Nog meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag

Bovenstaande evenementen en festivals is slechts een kleine selectie van wat er op 1e Pinksterdag te doen is. Er worden weer zo veel leuke activiteiten georganiseerd in Nederland! Bekijk alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Pinksteren.

12. Nog veel meer uitjes

Nog veel meer uitjes
Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos.

Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
De leukste Klimparken in Nederland
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »