Inloggen

Wat te doen op 2e Pinksterdag

Links: © Toon Hendriks - Festival AchterlandRechts: © Sjoerd Derine - Delft Fringe Festival in Delft
Nog inspiratie nodig? Bezoek deze uitjes en evenementen op Tweede Pinksterdag! Er zijn volop leuke activiteiten voor een dagje uit. Van kasteelbezoek tot festival en locatietheater tot Pinkstermarkt en nog veel meer.

Natuurlijk zijn ook alle attractieparken, musea en attracties geopend. Bezoek bijvoorbeeld een dierenpark, openluchtmuseum, klimpark of huur een kano of bootje.

Bekijk onderstaande Pinkster evenementen en activiteiten op maandag 6 juni 2022.

1. Festival Achterland

Festival Achterland
Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem! 4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer!
3 t/m 6 juni 2022 | Doetinchem (Gelderland)

2. Delft Fringe Festival

11 dagen lang theater in de binnenstad van Delft. Met de stad als podium vind je onverwacht theater, in alle denkbare disciplines en op tientallen onverwachte locaties, zowel binnen als buiten.
2 t/m 12 juni 2022 | Delft (Zuid-Holland)

3. Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel
Op tweede pinksterdag is het weer de Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed open. Meer dan 100 deelnemers laten je bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.
Maandag 6 juni 2022 | Door heel Nederland

4. Festival TREK Utrecht

Festival TREK Utrecht
Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland. TREK strijkt neer in de mooiste stadsparken van het land en In het lange Pinksterweekend is dat in Utrecht.
Donderdag 2 t/m maandag 6 juni 2022 | Utrecht (Utrecht)

5. Paard & Erfgoed

Paard en Erfgoed is een plattelandsfeest en een stijlvol paardenevenement met fair voor een ieder die van het buitenleven houdt in de Tuinen van Frederiksoord.
Zondag 5 en maandag 6 juni 2022 | Frederiksoord (Drenthe)

6. Pinkstermarkt Panningen

Tweede Pinksterdag staat in Panningen al jarenlang in het teken van de grote Paasmarkt. In het centrum staan ruim 450 marktkraampjes opgesteld met allerlei artikelen.
Maandag 6 juni 2022 | Panningen (Limburg)

Bekijk meer Pinkstermarkten en fairs op 1e en 2e Pinksterdag

7. Kleinkunst OP STOOM

Kleinkunst OP STOOM
Stap in de stoomtrein Goes-Borsele en laat je onderweg verrassen door live optredens en acts. Deze trein mag je niet missen!
Maandag 6 juni 2022 | Hoedekenskerke (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Oranjewoud Festival

Bij Oranjewoud Festival beleef je de kracht van klassiek in de natuur. In de schitterende natuur van Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee.
3 t/m 6 juni 2022 | Oranjewoud (Friesland)

9. De Sluisdagen

Beleef Pinksteren aan het water tijdens De Sluisdagen. In de haven van Dieverbrug ca 30 historische schepen die het bekijken waard zijn. De Pinksterdagen worden gevuld met o.a. Live muziek, markten etc.
4 t/m 6 juni 2022 | Dieverbrug (Drenthe)

10. Pinksterfeesten Zoutkamp

Pinksterfeesten Zoutkamp
Rond Pinksteren is het één groot feest in Zoutkamp. De gehele Zoutkamper vloot ligt in de haven en er zijn talloze activiteiten. Met als hoogtepunt de Vlaggetjesdag op Pinkstermaandag.
3 t/m 6 juni 2022 | Zoutkamp (Groningen)

11. Meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag

Bovenstaande evenementen en festivals is slechts een kleine selectie van wat er op 2e Pinksterdag te doen is. Er worden weer zo veel leuke activiteiten georganiseerd in Nederland! Bekijk alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Pinksteren.

12. Nog veel meer uitjes

Nog veel meer uitjes
Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos.

Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Kerstmarkten in Nederland
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Plopsa stunt - Scoor goedkoop jouw tickets
Kerstvakantie - Uitjes voor het hele gezin
Wat te doen dit weekend?