Menu
Tips

Dagje uit met Pinksteren 2021

Links: © Bowie Verschuuren - KaravaanRechts: © Robert Modderkolk - Trotsmarkt
Wat te doen met Pinksteren? Bezoek deze uitjes op 1e en 2e pinksterdag! Leuke activiteiten voor een dagje uit. Er zijn festivals, zowel fysiek als online, locatietheater en geniet van kunst. Maak een wandeling bij prachtige kastelen en buitenplaatsen of ga Veluws Toeren en Eten of bezoek een markt.

En er mag weer meer open! Doorstroomlocaties buiten mogen open onder voorwaarden. Dit zijn bijvoorbeeld dierenparken, openluchtmusea, beeldentuinen, verhuurlocaties van kano's en meer.

Bekijk onderstaande Pinkster evenementen en activiteiten.

1. Op Stap met Karavaan

Op Stap met Karavaan
Maak de theatrale ontdekkingsreiziger in je wakker! Ga samen met Karavaan op stap en ontdek nieuw gemaakt locatietheater in een landschappelijk jasje.

Wat dacht je van een theatrale dorpsbeleving in Schermerhorn, een theatrale fietstocht over het eetbare landschap, muziektheater in Bergen of een geluidswandeling door Heiloo…?! Ga je mee op stap?
Bergen en omstreken - vrijdag 21 t/m zondag 30 mei 2021

2. Hoge Veluwe Trotsmarkt

Hoge Veluwe Trotsmarkt
Op beide Pinksterdagen vindt er een extra Hoge Veluwe Trots markt plaats. Trots is een markt waar bevlogen mensen staan met duurzame producten en een eerlijk verhaal.

Je vindt de markt, met lokale producten, in het centrumgebied van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een ideaal dagje uit.
Nationaal Park De Hoge Veluwe - 23 en 24 mei 2021

3. Dag van het Kasteel

Op tweede Pinksterdag is het weer de Dag van het Kasteel. Trek erop uit en maak een Waterwandeling langs de prachtige waterschappen en leer meer over de rol van water op kastelen en buitenplaatsen met de Spacetime Layers app. Deze app zorgt ervoor dat je een eigen gids in je zak hebt.

Verder kun je online een tijdreis maken door de geschiedenis van kastelen en buitenplaatsen en hun bewoners.
Bij kastelen en buitenplaatsen en online - 24 mei 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown
In het Pinksterweekend beleeft Jazz in Duketown een livestream editie! Geniet van de circa 30 concerten via gratis livestreams met o.a. Typhoon & Jef Neve, New Cool Collective, Sven Hammond, BRUUT! & Anton Goudsmit en Yuri Honing Acoustic Quartet.

Vanuit de Verkadefabriek en Willem Twee is de Nederlandse jazztop weer aanwezig in ‘s-Hertogenbosch!
Online - 21 t/m 24 mei 2021

5. Festival Worteldagen

Het vierdaagse beeldend locatietheater festival Worteldagen vindt tijdens het pinksterweekend plaats, dit keer wel online.

Je wordt naar bijzondere locaties gebracht via de camera. Je ziet een viertal kleine performances in een route op bijzondere locaties. In totaal zullen dit negen routes zijn, gemaakt door een 40- tal studenten van kunstacademies uit heel Nederland. Uniek kleinschalig locatietheater in beeld gebracht vanuit een prachtig esdorpenlandschap van Drenthe.
Online - 21 mei t/m 24 mei 2021

6. Spring Performing Arts Festival

Spring Performing Arts Festival biedt een uitdagend programma van internationale topkunstenaars op verschillende locaties in Utrecht én speciaal voor de thuisblijvers is er Spring@home.

Er zijn doorlopende belevingen, er is speciaal voor Spring een intieme één-op-één ontmoeting gemaakt en er wordt een zintuigelijke ervaring in een eenpersoonscocon aangeboden.
Utrecht en Online - 20 mei t/m 29 mei 2021

7. Pinkster Outdoor Activiteiten

Pinkster Outdoor Activiteiten
Er zijn volop activiteiten bij Outdoorpark SEC Almere. Zo is er Treasure Hunt, kanovaren, Kids Survival, boerenmidgetgolf en een avontuurlijke Expeditie Outdoor. Kortom, plezier voor het hele gezin!
Almere - 23 en 24 mei 2021

8. Funcarrun rondom Amsterdam

Heb je een auto van 20 jaar of ouder? Op 2e pinksterdag wordt een Funcarrun georganiseerd. Een coronaproof evenement als introductiedag. De route zal jullie rondom Amsterdam laten rijden, de start ligt in Haarlem en het thema van deze rit wordt nog even geheim gehouden.
Amsterdam en omstreken - Maandag 24 mei 2021

9. Nieuwe gratis familieactiviteit in Assen

Vanaf het Pinksterweekend kunnen gezinnen met kinderen van 4 t/m 12 jaar met hun smartphone op expeditie door de stad Assen. Expeditie van Lier is de leukste speurtocht over het verleden. Tijdens de route ga je terug naar de 18de eeuw. De tijd waarin ontvanger-generaal Johannes van Lier leeft. Samen met hem ga je op ontdekkingstocht door Assen.
Assen - Pinksteren t/m 31 augustus 2021

10. We mogen weer!

We mogen weer!
Vanaf 19 mei mogen doorstroomlocaties buiten open onder voorwaarden. Dit zijn onder andere attractieparken, dierentuinen, natuurparken en kinderboerderijen. Ook Openluchtmusea, (beelden)tuinen en openluchtmonumenten zijn weer toegankelijk.

Verder kun je ook weer spellocaties buiten bezoeken, zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat je bijvoorbeeld weer fluisterboten en kano’s kunt huren.

Lees hier meer over de versoepelingen en voorwaarden.

11. Nog meer uitjes

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk wat er nog meer te doen is op 1e Pinksterdag en op 2e Pinksterdag.

De 10 Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen
Museumnacht - In deze steden bezoek je musea in de avond met een exclusief programma
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Herfstvakantie uitjes met kinderen
Verrassend er op uit .. »