Dagje uit met Pinksteren 2020

Wat te doen met Pinksteren? Bezoek deze uitjes op 1e en 2e pinksterdag! Leuke activiteiten voor een dagje uit of om thuis te doen.

Op tweede Pinksterdag mogen naast de horeca ook musea, kastelen en andere culturele instellingen weer de deuren openen vanaf 12.00 uur. Er geldt een maximum aantal bezoekers per uitje, dus wel van tevoren een tijdslot reserveren.

Buitenactiviteiten bij Outdoorpark SEC Survivals

Bij Outdoorpark Sec Survivals kun je allerlei buitenactiviteiten doen met de Pinksterdagen. Op het programma, dat geschikt is voor jong en oud, staat onder andere de Mountainbike Clinic, Workshop Boogschieten, Kids Survival, Treasure Hunt en Kanovaren. Meer info over Outdoorpark SEC Survivals>>
Foto: Outdoorpark SEC Survivals

Roversweekend in Het Land van Jan Klaassen

Beleef zeeroversavonturen in het buitenspeelpark van Het Land van Jan Klaassen en kom met Pinksteren schatzoeken met de zeerovers. Met een middagvoorstelling en een spannende speurtocht door het hele pretpark! Meer info over Roversweekend in Het Land van Jan Klaassen>>
Foto: Land van Jan Klaassen

Code Keverberg en Het Geheim van de Baron

Twee perfecte gezinsuitjes bij Kasteel De Keverberg in het Limburgse Kessel.

Code Keverberg
Code Keverberg is een unieke tocht in en rondom het kasteel. Gewapend met een rugzak vol attributen ga je op verschillende manieren op zoek naar de cijfers van deze code.

Het Geheim van de Baron
Het Geheim van de Baron is een spannende zoektocht om ..

Pinksterweekend bij Archeon

Bij Museumpark Archeon valt er van alles te beleven dit Pinksterweekend! Je maakt er een reis door de historie en kunt allerlei activiteiten doen, zoals boomstamkanovaren, Romeinse mantelspeld maken, zwaardvechten en nog veel meer. Ook kun je mee marcheren in het Romeins legioen en het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena aanschouwen. ..

Speurtocht bij Kasteel Sterkenburg met het hele gezin

Bij Kasteel Sterkenburg, gelegen in het midden van het land, kun je een speurtocht met het hele gezin doen. Van tevoren dien je te reserveren en dat kan met maximaal 6 personen die allen uit één gezin komen en in hetzelfde huis wonen. Gedurende de speurtocht zijn er ook geen andere bezoekers in het Kasteel. Dat is toch super exclusief! [https://www.uitzinnig.nl/tiny.aspx?t=39780|Meer info over ..

Ga op Zeehonden safari

Beleef de Oosterschelde met de zeehonden safari tochten vanuit Zierikzee. Op een 2 uur durende tocht kun je zeehonden spotten. Meer info over Zeehonden safari >>
Foto: Frisia Rondvaarten

Bezoek weer een museum

Vanaf 1 juni mogen de musea weer hun deuren openen. Bekijk de Top 10 leukste musea in Nederland.

Er op uit met kinderen

Er zijn in Nederland allerlei leuke uitjes om met kinderen naar toe te gaan. Bekijk onze tips voor Uitjes met kinderen

Kanovaren of een bootje huren

Wat is er nu heerlijker dan actief bezig zijn en te kunnen genieten van de rust op het water. We hebben verschillende aanbieders van het huren van een kano of een fluisterboot voor je op een rijtje gezet.
Foto: Uitzinnig.nl

Evenementen vanuit huis

Evenementen en festivals die tot september zouden plaats vinden, gaan helaas niet door. Een aantal evenementen bieden online een alternatief.

Dag van het Kasteel - Digitaal

Op tweede Pinksterdag is het weer de Dag van het Kasteel. Normaal gesproken zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed open. Dat kan dit jaar niet. Wat wel kan is het digitaal beleven van de verhalen. Ontdek thuis de rol van kastelen en buitenplaatsen in de Tweede Wereldoorlog op Dag van het Kasteel | Digitaal.

Livestreams vanuit Paradiso

Om artiesten een podium te bieden in deze coronatijd, gaat Paradiso met regelmaat 'live' via de website en Facebook pagina! Met op 1e Pinksterdag: Michelle David & The Gospel Sessions presents Sunday Service
En op 2e Pinksterdag: O.H.A.F. (Oud Hollandsch Acid Feest) - Online Clubnight. Meer info over Livestreams vanuit Paradiso.
Foto: Paradiso | Erik ..

Verrassend er op uit .. »