Inloggen

Pasen 2023 - Eropuit in het Paasweekend

Links: bruisend.nuRechts: © Mannuela Huisman - Mannuela Huisman
Wat te doen met Pasen 2023? De Uitagenda van Uitzinnig.nl staat weer bomvol leuke evenementen, festivals en uitjes tijdens de Paasdagen.

Niets leukers dan met Pasen een Paasfair of Paasmarkt te bezoeken. Dat kan op verschillende plaatsen door het land. Natuurlijk zijn er ook tal van andere mooie evenementen om te bezoeken. Bekijk hieronder de uitgelichte uitstapjes op eerste en tweede paasdag.

1. Hoppaaa foodtruckfestival Gorinchem

Hoppaaa foodtruckfestival Gorinchem
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt weer naar Gorinchem! Schuif aan op het grootste terras aan de Waterpoort en geniet volop. Neem je kinderen mee want er zijn leuke kinderactiviteiten.
7 t/m 10 april 2023 | Gorinchem (Zuid-Holland)

2. Paasmarkt Orvelte

De Paasmarkt in Orvelte bruist van gezelligheid op eerste Paasdag. Goede kwaliteit stands in de sfeer die bij dit fraaie monumentale dorpje passen. Orvelte is een autovrij dorpje met leuke winkeltjes, terrassen, klinkerweggetjes en prachtige veelal riet gedekte boerderijen.
Zondag 9 april 2023 | Orvelte (Drenthe)

Bekijk 10 x Paasmarkten en Paasfairs

3. Historisch Foodfest

Historisch Foodfest
Tijdens Pasen tovert het preHistorisch Dorp zich om tot een plek voor foodies! Heb je je ooit afgevraagd hoe de Romeinen in Nederland hun legers voedden? Hoe de jager-verzamelaars ervoor zorgden dat er altijd eten in de buurt was? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens Historisch Foodfest.
8 t/m 10 april 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Back to the good times

Back to the good times
Op 2e paasdag vindt Westlands grootste oldtimerfestival plaats. Een Oldtimermeeting voor alle voertuigen van voor 1980 in Wateringen. Bewonder auto's, motoren, bromfietsen en legervoertuigen.
Maandag 10 april 2023 | Wateringen (Zuid-Holland)

5. Paasdagen bij Museumpark Archeon

Er zijn weer volop activiteiten bij Museumpark Archeon tijdens het Paasweekend. Zo is er een middeleeuws kampement, gaan de gladiatoren de strijd aan in de Arena en is er op 1e en 2e Paasdag een paasprocessie.
7 t/m 10 april 2023 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

6. Tuin-Fair Landgoed het Laer Ommen

Bezoek de 1e editie van de Tuinfair op Landgoed het Laer in Ommen tijdens het Paasweekend. Drie dagen lang een landgoed vol prachtige pronkstukken en bijzondere items voor binnen en buitenshuis.
8 t/m 10 april 2023 | Ommen (Overijssel)

Bekijk 10 x Paasmarkten en Paasfairs

7. Historische wandel- luister en proeftocht Grave

Historische wandel- luister en proeftocht Grave
Beleef de historische stad Grave op een bijzondere manier. Met een historische wandel- luister en proeftocht door het historische centrum. In de voetstappen van Willem van Oranje nemen de Prins van Oranje en zijn Anna van Buren en hofhouding je mee langs de mooiste plekjes.
Maandag 10 april 2023 | Grave (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Beleef een vrolijk Pasen in de Orchideeën Hoeve

Ga in het paasweekend naar het mooiste junglepark van Europa en beleef het vrolijkste paasuitje voor het hele gezin. Dwaal door het geheel overdekte park van de Orchideeën Hoeve, voer de clowneske papegaaitjes, leef je uit in de waterrijke speeltuin en bezoek de gloednieuwe jungleshow.
7 t/m 10 april 2023 | Luttelgeest (Flevoland)

9. Paasrondleiding Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve worden speciale Paasrondleidingen georganiseerd. Deze unieke bezoekboerderij is sinds 1997 een begrip in de streek. Er is dan ook heel wat te beleven en ook te zien.
8 t/m 10 april 2023 | Sluis (Zeeland)

10. Paasuitjes en paasactiviteiten met kinderen

Paasuitjes en paasactiviteiten met kinderen
Wat te doen tijdens de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Er zijn leuke kinderactiviteiten om te doen met het gezin. Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken bij een echt kasteel of in een eigen kas, een paasvoorstelling bezoeken én zelfs de paashaas ontmoeten. Bekijk de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen.

11. Meer uitjes op 1e en 2 Paasdag

Bovenstaande is slechts een selectie van wat er allemaal georganiseerd wordt met Pasen. Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen, activiteiten en uitjes. Bekijk wat er nog meer te doen is op zondag 9 april 2023 en maandag 10 april 2023.

10 x Festivals in april 2024
Bezoek de Koala’s in Ouwehands Dierenpark
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »