Inloggen

Deze attractieparken en attracties openen weer de deuren

Links: Rosarium in de Kasteeltuinen ArcenRechts: Ellert en Brammert
Weer lekker er op uit! Met de maand april breekt het zomerseizoen weer aan. En dat betekent dat veel attractieparken en attracties weer open gaan!

Dagattracties zijn druk bezig geweest met alle voorbereidingen om bezoekers weer een leuk dagje uit te bezorgen. Onderstaande dierenparken, attractieparken, openluchtmusea en parken zijn klaar om de deuren te openen en iedereen weer te ontvangen.

1. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Gelegen in het pittoreske dorpje Arcen bevindt zich de Kasteeltuinen Arcen, dat dit jaar 35 jaar bestaat. Het is één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat jouw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
Open vanaf 1 april 2023 | Arcen (Limburg)

2. Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ga mee een dagje terug in de tijd bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Bewonder hoe men door de tijd heen woonde en werkte. Neem een kijkje in de plaggenhut, de Saksische boerderij, het tolhuis, het schooltje en de gevangenis.
Open vanaf 1 april 2023 | Schoonoord (Drenthe)

3. Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen
Een hele dag speelplezier bij Speelpark Oud Valkeveen. Een ruim opgezet kleinschalig attractiepark voor kinderen tot 12 jaar, dat al meer dan 75 jaar bestaat. Het park heeft een grote speelweide, een theatertent, een eigen strand aan het Gooimeer en allerlei leuke attracties.
Vanaf 25 maart 2023 | Naarden (Noord-Holland)

4. Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum
In 2023 viert het Zuiderzeemuseum zijn 75-jarige jubileum en dus is het elke dag Feest: de straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van feestelijke activiteiten!
Extra leuk: met de museumveerboot vaar je in 15 minuten naar het buitenmuseum.
Open vanaf 1 april 2023 | Enkhuizen (Noord-Holland)

5. Keukenhof

Proef de lente op Keukenhof. Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.
Vanaf 23 maart 2023 | Lisse (Zuid-Holland)

6. Apenheul

In het wereldberoemde apenpark de Apenheul, lopen aapjes helemaal vrij tussen de bezoekers. Zo klimmen en klauteren ze boven je langs en staan ze ineens voor je neus. Naast apen spotten kunnen kinderen ook de hele dag spelen en ravotten in een van de speeltuinen.
Vanaf 31 maart 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

7. Familiepark DippieDoe

Familiepark DippieDoe
Familiepark DippieDoe is het grootste in- & outdoor speelpark van Nederland. Het attractiepark heeft leuke en spannende speelattracties voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Geniet weer van alle attracties binnen én buiten!
Vanaf 1 april 2023 | Best (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Paleis Het Loo

Paleis het Loo opent weer de deuren na een grondige renovatie en verbouwing van 5 jaar. Je bent van harte welkom in het vernieuwde en uitgebreide Paleis Het Loo van 5000 m².
Vanaf 22 april 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

9. Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren trapt het seizoen af met een nieuw evenement: ‘Het Grote Lentefestijn’. Het kinderpretpark is in de periode van 2 april t/m 30 juni 2023 omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld. Tijdens Het Grote Lentefestijn biedt het pretpark een scala aan nieuwe shows.
Vanaf zondag 2 april 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

Deze inspirerende filmfestivals kun je bezoeken
Uitjes voor het hele gezin in februari
10 x Festivals in maart 2023
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »