Inloggen

Deze attractieparken en attracties openen weer de deuren

Links: ArcheonRechts: Ellert en Brammert
Weer lekker er op uit! Met de maand april breekt het zomerseizoen weer aan. En dat betekent dat veel attractieparken en attracties weer open gaan!

Dagattracties zijn druk bezig geweest met alle voorbereidingen om bezoekers weer een leuk dagje uit te bezorgen. Onderstaande dierenparken, attractieparken, openluchtmusea en parken zijn klaar om de deuren te openen en iedereen weer te ontvangen.

1. Archeon

Archeon
In Archeon beleef je de geschiedenis van Nederland. Op dit bijzondere park zwerf je door de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. Archeon is niet alleen om te kijken maar nodigt je juist uit om veel te doen!
Open vanaf 1 april 2022 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

2. Botanische Tuin Kerkrade

Als je van natuur houdt is een bezoek aan de Botanische Tuin Kerkrade een heerlijk uitstapje! De Botanische Tuin uit 1939 is aangelegd door tuin- en landschapsarchitect John Bergmans. In de Engelse Tuin staat een verscheidenheid aan planten, bomen en heesters. Op de openingsdag is er een leuk programma.
Opening 3 april 2022 | Kerkrade (Limburg)

3. Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Ga mee een dagje terug in de tijd bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Bewonder hoe men door de tijd heen woonde en werkte. Neem een kijkje in de plaggenhut, de Saksische boerderij, het tolhuis, het schooltje en de gevangenis.
Open vanaf 1 april 2022 | Schoonoord (Drenthe)

4. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat jouw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
Open vanaf 1 april 2022 | Arcen (Limburg)

5. Speelpark Oud Valkeveen

Een hele dag speelplezier bij Speelpark Oud Valkeveen. Een ruim opgezet kleinschalig attractiepark voor kinderen tot 12 jaar, dat al meer dan 75 jaar bestaat. Het park heeft een grote speelweide, een theatertent, een eigen strand aan het Gooimeer en allerlei leuke attracties.
Vanaf 27 maart 2022 | Naarden (Noord-Holland)

6. Zuiderzeemuseum

Wandel over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum en ga 100 jaar terug in de tijd! Meer dan 140 historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.

Extra leuk: met de museumveerboot vaar je in 15 minuten naar het buitenmuseum.

Open vanaf 2 april 2022 | Enkhuizen (Noord-Holland)

7. Keukenhof

Keukenhof
Proef de lente op Keukenhof. Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.
Vanaf 24 maart 2022 | Lisse (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Apenheul

In het wereldberoemde apenpark de Apenheul, lopen aapjes helemaal vrij tussen de bezoekers. Zo klimmen en klauteren ze boven je langs en staan ze ineens voor je neus. Naast apen spotten kunnen kinderen ook de hele dag spelen en ravotten in een van de speeltuinen.
Vanaf 1 april 2022 | Apeldoorn (Gelderland)

9. Familiepark DippieDoe

Familiepark DippieDoe is het grootste in- & outdoor speelpark van Nederland. Het attractiepark heeft leuke en spannende speelattracties voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Geniet weer van alle attracties binnen én buiten!
Vanaf 1 april 2022 | Best (Noord-Brabant)

10. Paleis Het Loo

Paleis Het Loo
Paleis het Loo opent weer de deuren na een grondige renovatie en verbouwing. Er zijn vernieuwde kamers én bekende zalen die in volle glorie zijn hersteld. Met audioverhalen word je meegenmen door de bijzondere geschiedenis van het paleis, het Huis van Oranje en Nederland. Natuurlijk kun je ook de paleistuinen weer bewonderen.
Vanaf 15 april 2022 | Apeldoorn (Gelderland)

Dino uitjes in Nederland
10 x de leukste openluchtmusea in 2023
Paasfestivals 2023 - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023