Inloggen

10 x Festivals met Pinksteren

Links: lepeltje-lepeltje.comRechts: Jazz in Duketown
Vier 1e of 2e Pinksterdag bij één van deze festivals. Door heel Nederland zijn er muziekfestivals, foodfestivals, kunstenfestivals, theaterfestivals, popfestivals en meer.

Kom genieten van heerlijk eten en drinken, kunst in alle vormen, theater op bijzondere plekken, live muziek van artiesten en bands én elkaar. Bekijk de festivals op 28 en 29 mei tijdens Pinksteren 2023.

1. Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Lepeltje Lepeltje Amersfoort
Tijdens Pinksteren kunnen levensgenieters hun geluk niet op. Dit cultureel foodfestival heeft een breed palet aan sfeer verhogende elementen die befaamde borrelaars nog altijd weet te verrassen.
26 t/m 29 mei 2023 | Amersfoort (Utrecht)

2. Jazz in Duketown

Het grootste gratis jazzfestival van Nederland is weer te vinden in Den Bosch. Tijdens Jazz in Duketown treden nationaal en internationaal bekende muzikanten in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch op.
26 t/m 28 mei 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

3. Festival Achterland

Festival Achterland
Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem! 4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer!
26 t/m 29 mei 2023 | Doetinchem (Gelderland)

4. Festival TREK Utrecht

Het grootste rondreizende foodfestival van Nederland strijkt neer in Utrecht. Het stadspark wordt omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant met verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent.
25 t/m 29 mei 2023 | Utrecht (Utrecht)

5. Festival Nemia

Festival Nemia
Op zoek naar een uniek festival voor kinderen? Festival Nemia is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar volop leuke doe-activiteiten en voorstellingen. En het is ook nog eens gratis.
27 en 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

6. Hapjes Dag - Foodtruckfestival

Bij streekmuseum 'de Kalkovens' staat een gevarieerd aanbod aan Foodtrucks, waarbij je op een kleine culinaire wereldreis gaat. Tussen al het lekkere eten en leuke activiteiten zijn er diverse optredens.
27 en 28 mei 2023 | Dedemsvaart (Overijssel)

7. Karavaan Festival

Karavaan Festival
Tien dagen lang bijzonder locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!
18 t/m 29 mei 2023 | Regio Groot Alkmaar (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Festival Tussenland

Kom genieten van storytelling, circustheater en rootsmuziek in de groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle.
26 t/m 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

9. Zomergeblaos

Vele muziekliefhebbers kunnen genieten van diverse muziekstijlen. Zomergeblaos is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde, met een spraakmakende en toegankelijke programmering.
27 en 28 mei 2023| Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

10. Op Dreef Festival

Op Dreef Festival
Op Dreef Festival, een wonderland voor volwassenen waar je al dansend de weg kwijtraakt en al proostend van area naar area rolt. Hier ga je superlekker op hitmachine-DJ’s, goedgebekte rappers, opzwepende house sterren, genadeloze techno grootheden en ga zo maar door!
27 en 28 mei 2023 | Reuver (Limburg)

11. Over De Top Festival

Over De Top is een jaarlijks terugkerend tweedaags festival in de Achterhoek. Tijdens het Pinksterweekend wordt het Swite Terrein omgebouwd tot een oase vol feest, theater, ontspanning en veel meer. Dat wordt weer ultiem genieten!
27 en 28 mei 2023 | Lichtenvoorde (Gelderland)

12. Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival
Bij Oranjewoud Festival beleef je de kracht van klassiek in de natuur. In de schitterende natuur van Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee.
26 t/m 29 mei 2023 | Oranjewoud (Friesland)

13. Meer evenementen met Pinksteren

Uiteraard vinden er nog veel meer leuke festivals en evenementen plaats met Pinksteren. Bezoek je liever een markt of fair, autocross, wandeltocht, kunstroute, enz. Het kan allemaal. Bekijk de evenementen op zondag 28 mei en maandag 29 mei 2023.

Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Toon de nieuwste thema's »