Inloggen

20 x Festivals met Pinksteren

Links: zwolleunlimited.nlRechts: © Moon Saris
Vier 1e of 2e Pinksterdag bij één van deze festivals. Door heel Nederland zijn er muziekfestivals, foodfestivals, kunstenfestivals, theaterfestivals, popfestivals en meer.

Kom genieten van heerlijk eten en drinken, kunst in alle vormen, theater op bijzondere plekken, live muziek van artiesten en bands én elkaar. Bekijk de festivals op 5 en 6 juni tijdens Pinksteren 2022.

1. Festival het Tussenland

Festival het Tussenland
Kom genieten van storytelling, circustheater en rootsmuziek in de groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle.
3 t/m 5 juni 2022 | Zwolle (Overijssel)

2. Art of Wonder

Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor jong en oud met de binnenstad van Assen als podium. Zie tot de verbeelding sprekende voorstellingen van toonaangevende theatergezelschappen.
4 en 5 juni 2022 | Assen (Drenthe)

3. Karavaan Festival

Karavaan Festival
Tien dagen lang bijzonder locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart met straattheater, tentjestheater en elke avond een concert.
26 mei t/m 6 juni 2022 | Regio Groot Alkmaar (Noord-Holland)

4. Spanjaardsgat Festival

De leukste concerten op hét buitenpodium voor grote orkesten vind je op het Spanjaardsgat Festival in Breda. Nieuw dit jaar is Breda Zingt: zing klassiekers, pophits en eigentijdse liedjes lekker keihard mee!
1 t/m 6 juni 2022 | Breda (Noord-Brabant)

5. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown
Het grootste gratis jazzfestival van Nederland is weer te vinden in Den Bosch. Tijdens Jazz in Duketown treden nationaal en internationaal bekende muzikanten in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch op.
3 t/m 6 juni 2022 | Den Bosch (Noord-Brabant)

6. Vestrock 2022

Het intieme driedaagse zomerse festival Vestrock vindt plaats op een schiereiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst. Een ultiem lang weekend met ca. 60 live rock-, pop- en dance acts.
3 t/m 5 juni 2022 | Hulst (Zeeland)

7. Festival TREK Utrecht

Festival TREK Utrecht
Het grootste rondreizende foodfestival van Nederland strijkt neer in Utrecht. Het stadspark wordt omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant met verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent.
2 t/m 6 juni 2022 | Utrecht (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Festival Achterland

Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem! 4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer!
3 t/m 6 juni 2022 | Doetinchem (Gelderland)

9. Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Tijdens Pinksteren kunnen levensgenieters hun geluk niet op. Dit cultureel foodfestival heeft een breed palet aan sfeerverhogende elementen die befaamde borrelaars nog altijd weet te verrassen.
3 t/m 6 juni 2022 | Amersfoort (Utrecht)

10. Festival Worteldagen

Festival Worteldagen
Laat je verrassen tijdens het vierdaagse beeldend locatietheater festival Worteldagen. Je wordt door een gids naar bijzondere locaties gebracht, met de keuze uit wandel- of fietsroutes, waar je korte performances ziet.
3 t/m 6 juni 2022 | Norg (Drenthe)

11. Festival Nemia

Opzoek naar een uniek festival voor kinderen? Festival Nemia is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met activiteiten die alles te maken hebben met verhalen over de zee.
4 en 5 juni 2022 | Zwolle (Overijssel)

12. GG22 DreamHack Sports

GG22 DreamHack Sports
Europa’s grootste sports gaming festival, met onder andere de KPN eDivisie Finals! Een festival met veel populaire sports en games, een dag vol vermaak voor jong en oud.
4 en 5 juni 2022 | Maastricht (Limburg)

13. Hapjes Dag - Foodtruckfestival

Bij streekmuseum 'de Kalkovens' staat een gevarieerd aanbod aan Foodtrucks, waarbij je op een kleine culinaire wereldreis gaat. Tussen al het lekkere eten en leuke activiteiten zijn er diverse optredens.
4 en 5 juni 2022 | Dedemsvaart (Overijssel)

14. Middelburg VOLkoren Koorfestival

Middelburg VOLkoren Koorfestival
Middelburg VOLkoren is het grootste koorfestival van Zuid Nederland. In de monumentale binnenstad van Middelburg treden er zo'n 160 verschillende koren en zanggroepen uit binnen- en buitenland op.
4 en 5 juni 2022 | Middelburg (Zeeland)

15. Hoppaaa Foodtruckfestival Zoetermeer

Hoppaaa Foodtruckfestival Zoetermeer
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt met Pinksteren drie dagen lang naar Zoetermeer! Schuif aan op het grootste terras van Zoetermeer en geniet volop.
4 t/m 6 juni 2022 | Zoetermeer (Zuid-Holland)

16. The Jammer Popfestival

Voor de tiende keer vindt op het plein rondom oefenlocatie The Jammer in Zoeterwoude het grote festival plaats waarbij 14 bands zich aan iedereen presenteren.
5 juni 2022 | Zoeterwoude (Zuid-Holland)

17. Zomergeblaos

Zomergeblaos
Vele muziekliefhebbers kunnen genieten van diverse muziekstijlen. Zomergeblaos is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde, met een spraakmakende en toegankelijke programmering.
4 en 5 juni 2022 | Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

18. Kunstfestival Makkum Art

Een kunstfestival in en rond het centrum van Makkum. Bewonder hoogwaardige kunst van 100 kunstenaars op bijzondere locaties, zoals karakteristieke monumentale panden en tuinen, met muziekuitvoeringen.
4 t/m 6 juni 2022 | Makkum (Friesland)

19. Oranjewoud Festival

Bij Oranjewoud Festival beleef je de kracht van klassiek in de natuur. In de schitterende natuur van Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee.
3 t/m 6 juni 2022 | Oranjewoud (Friesland)

20. Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival
11 dagen lang theater in de binnenstad van Delft. Met de stad als podium vind je onverwacht theater, in alle denkbare disciplines en op tientallen onverwachte locaties, zowel binnen als buiten.
2 t/m 12 juni 2022 | Delft (Zuid-Holland)

21. Meer evenementen met Pinksteren

Uiteraard vinden er nog veel meer leuke evenementen plaats met Pinksteren. Bezoek je liever een markt of fair, autocross, wandeltocht, kunstroute, enz. Het kan allemaal. Bekijk de evenementen op zondag 5 juni en maandag 6 juni 2022.

Kerstmarkten in Nederland
De 10 leukste dierentuinen
Plopsa stunt - Scoor goedkoop jouw tickets
Kerstvakantie - Uitjes voor het hele gezin
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark