Inloggen

Geniet samen bij een van deze Foodfestivals deze zomer

Links: barrelfoodtruckfest.nlRechts: taptfestival.nl
Voor foodlovers, Bourgondiërs en levensgenieters wordt het weer volop genieten bij één van de foodtruckfestivals, openluchtrestaurants, bierfestivals of wijnfestivals in Nederland.

Samen met je vrienden en familie proef je de lekkerste gerechten en drankjes met gezellige deuntjes op de achtergrond. Veelal met live muziek en leuke extra activiteiten. Bekijk hieronder waar de foodfestivals in juli en augustus 2022 plaats vinden.

1. Barrel Food Truck Fest

Barrel Food Truck Fest
Op de Markt midden in het centrum vindt het tweedaags foodtruck festival plaats. Barrel is een event waar je je hart kunt ophalen aan verrukkelijk streetfood, overheerlijke drankjes, lekkere beats en nog veel meer.
9 en 10 juli 2022 | Hardenberg (Overijssel)

2. TAPT Festival Utrecht

TAPT Festival Utrecht
Ontdek verfrissende bieren, geniet van lekker eten, ontmoet nieuwe vrienden, speel, dans en geniet! TAPT staat bekend als hét festival voor iedereen die houdt van een drankje, een hapje en wellicht een spelletje.
8 t/m 10 juli 2022 | Utrecht (Utrecht)

3. Van Moll Fest

Nederlandse én buitenlandse top craft beer brouwers strijken neer op het iconische terrein van het Evoluon in Eindhoven. Met de beste, bijzondere (intern)nationale brouwerijen, heerlijk eten en dansbare muziek.
9 en 10 juli 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Festival TREK Amsterdam

Festival TREK Amsterdam
Het Amstelpark wordt omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
8 t/m 10 juli 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Foodfestival PrikMar Grou

Foodfestival PrikMar is hét foodfestival tijdens de Skûtsjewike in Grou! Er zijn verschillende keukens en foodtrucks met hun specialiteiten, er spelen toffe bands en DJ's terwijl je lekker geniet van een hapje en een drankje.
24 juli 2022 | Grou (Friesland)

6. Hoppaaa foodtruckfestival

Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt naar Volendam, Baarn, Gorinchem, Utrecht, Enkhuizen, IJsselstein en Huizen deze zomermaanden! Schuif aan op het grootste terras en geniet volop. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, de XL zweefmolen, Silent Disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, enzovoorts.

7. Het Wijn Festijn Deventer

Het Wijn Festijn Deventer
Het Grote Kerkhof in Deventer wordt omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen.
15 en 16 juli 2022 | Deventer (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. MM Culinair

Dit culinaire evenement, een proeverij festijn in het centrum van Emmen, viert dit jaar de 10e editie. Op het Marktplein vind je de centrale bar met daaromheen de restaurateurs met ieder een eigen pagodetent en culinair menu.
20 en 21 augustus 2022 | Emmen (Drenthe)

9. CuliNESSE

CuliNESSE is een driedaags festival met een bomvolle muzikale, culinaire en culturele programmering. Met twee grote podia, ruim twaalf culinaire deelnemers en tal van overige activiteiten.
25 t/m 27 augustus 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

10. Preuvenemint

Preuvenemint
''t Sjiekste zomerfies van Nederland' is het thema van het Preuvenemint in Maastricht. Meer dan 25 deelnemers serveren dan culinaire proevertjes op het Maastrichtse Vrijthof in een zomers en muzikaal kader.
25 t/m 28 augustus 2022 | Maastricht (Limburg)


11. Wijnfair Het Land van OAK

Als wine- en foodlover haal jij je hart hier op! Stadspark Eekhout in Zwolle is het prachtige decor van wijnfair Het Land van OAK. Proef verschillende wijnen. Proost in de Biertuin met je vrienden en proef de smakelijkste streetfood gerechtjes van de vele foodtrucks.
26 t/m 28 augustus 2022 | Zwolle (Overijssel)

12. Klinkende Glazen Festival

Klinkende Glazen Festival
Klinkende Glazen Festival. Deze zomer staat de Reestlandhoeve in het teken van het Klinkende Glazen Festival. Een nieuw festival waarbij livemuziek, street food en Reestlander wijn centraal staan.
24 juli en 14 augustus 2022 | Balkbrug (Overijssel)

13. Preuvenement Assen

Het jaarlijkse zomerfestival Preuvenement Assen is een tweedaags eet- en cultuurfestijn. Optredens en activiteiten vinden plaats tussen een aanbod van de lekkerste hapjes en drankjes van Assense horecaondernemers.
26 t/m 28 augustus 2022 | Assen (Drenthe)

14. ProefPark Haarlem

ProefPark Haarlem
Hét nazomerfestival met een geweldige foodline-up met de Rolls-Royces onder foodtruckend Nederland. Dit jaar met 25+ foodtrucks die 75 verschillende comfort-, borrel- en streetfoodgerechten serveren vanuit hun rollende keuken.
26 t/m 28 augustus 2022 | Haarlem (Noord-Holland)

15. LEF Foodfestival

LEF Foodfestival
Geniet van de Limburgse gastvrijheid. LEF is een samenwerking tussen food professionals met een gedeelde passie: Liefde, Emotie & Food!
28 augustus 2022 | Helden (Limburg)

16. Meer Festivals en Evenementen

Uiteraard zijn er naast deze Foodfestivals nog veel meer leuke festivals. Ook zijn er talloze theaterfestivals, muziekfestivals, filmfestivals en meer. Bekijk de festivalagenda voor het uitgebreide overzicht.

Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties