Inloggen

Zomervakantie dagje uit Noord-Brabant - 10 Dagje uit Tips

Links: motionexperience.nlRechts: billybird.nl
Ga je in de zomervakantie naar Noord-Brabant? Deze provincie heeft veel leuke activiteiten en uitjes voor een leuk dagje uit.

Van kanosafari tot kasteelbezoek, en van een fantasiewereld vol verbeelding en interactie tot een bijzondere plek waar trapistenbier wordt gebrouwen. Deze uitstapjes, attracties en kinderactiviteiten vind je allemaal in Noord-Brabant.


Bekijk hieronder 10 x activiteiten en uitstapjes in Noord-Brabant voor jouw zomervakantie.

1. Motion - Imagination Experience

Motion - Imagination Experience
Stap in een indrukwekkende fantasiewereld vol verbeelding, interactie,
kleur en vooral veel plezier bij Imagination Experience. Schommel tussen de wolken, geef je over aan de prachtige beelden en laat je verrassen door de speciale effecten.
Eindhoven (Noord-Brabant)

2. BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk is binnen en buiten plezier voor kinderen én volwassenen. Met een enorme binnenspeeltuin, groot strandbad en allerlei uitdagende attracties. Bij mooi weer is het grote strandbad dé plek om te waterfietsen, zwemmen of lekker te zonnen.
Volkel (Noord-Brabant)

3. Het Schoenenkwartier

Ben je gek van schoenen? Dan mag je een bezoek aan het nieuwe Schoenenkwartier niet missen! Je vindt er Maaklabs, het Kenniscentrum en het Museum. Momenteel kun je de openings tentoonstelling Put On Your Red Shoes bewonderen.

4. Kanosafari tussen de wilde dieren

Kanosafari tussen de wilde dieren
Beekse Bergen organiseert in juli en augustus twee uur durende kanotochten langs de dieren. Ontdek vanuit de kano’s het safaripark en leer van een ranger alles over de soorten die je onderweg tegenkomt. Je vaart onder andere langs de neushoorns, jachtluipaarden en ringstaartmaki’s!
Hilvarenbeek (Noord-Holland)

5. Basiliek Oudenbosch

Een kerk bezoeken in de zomervakantie? Saai! Nee hoor, want de Basiliek Oudenbosch is wel heel bijzonder. Deze prachtige kerk lijkt namelijk op de Sint Pieter in Rome, maar dan kleiner.
Oudenbosch (Noord-Brabant)

6. Rondvaarten over de Binnendieze

De Binnendieze is de trots van de Bosschenaren én toeristische trekpleister van formaat. Laat je verrassen door zijn spannende waterloop, unieke stilte en prachtige doorkijkjes. In fluisterbootjes word je geleid door het eeuwenoude waterstelsel van de middeleeuwse vestingstad. Extra bijzonder is het evenement Muziek op de Binnendieze deze zomer.

7. Bierbrouwerij de Koningshoeven

Bierbrouwerij de Koningshoeven
Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige Trappistenbrouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. In samenwerking met de monniken van de abdij worden bieren op authentieke wijze gebrouwen. Kom het smakelijke Trappistenbier hier proeven!
Berkel-Enschot (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vincentre - Van Gogh Village Nuenen

Ontdek bij Van Gogh Village Nuenen het leven en de werken van Vincent van Gogh. Kom erachter wat en hoe hij precies schilderde en hoe hij dat beleefde. In het Vincentre - Van Gogh Village Nuenen waan je je in de tijd van Vincent.
Nuenen - (Noord-Brabant)

9. Museum Helmond - Kasteel Helmond

De grootste waterburcht van Nederland staat in Helmond. Maak kennis met de kasteelfamilies die woonden in het 14e eeuwse Kasteel Helmond dat al eeuwen in het centrum van Helmond staat. Een leuk en interessant uitje voor gezinnen. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen.

10. 70 jaar Efteling

70 jaar Efteling
Het sprookjesachtige attractiepark De Efteling bestaat 70 jaar! Dit wordt gevierd met kleine én grote verrassingen! Het hele jaar wordt iedere dag en overal in het park om stipt 16.00 uur het 70-jarig jubileum gevierd. En t/m 3 oktober is dagelijks het tijdelijke jubileum-sprookje Efteling Wonderland te zien op de Speelweide.
Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

11. Nog veel meer activiteiten in Noord-Brabant

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Noord-Brabant. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen.

Evenementen en Festivals in juni uitgelicht
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
Open Tuindagen - Bewonder prachtige tuinen van particulieren
Toon de nieuwste thema's »