Inloggen

Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 Dagje uit Tips

Links: openluchtmuseum.nlRechts: fluisterboot-zutphen.nl
Beleef een heerlijke zomer in Gelderland. Deze provincie is in te delen in de Betuwe, de Achterhoek en de Veluwe met elk zijn eigen karakter en leuke activiteiten.

Er zijn volop gezinsuitjes in Gelderland: van attractiepark tot bootje varen en van fietsen door een Nationaal Park tot grote zandsculpturen met een historisch thema.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Gelderland voor een heerlijk dagje uit!

1. Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum
Beleef de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen onvergetelijke herinneringen boven aan het dagelijks leven van vroeger. Er staan historische huizen en boerderijen in het landelijke museumpark. Er zijn veel activiteiten voor kinderen.


2. Fluisterboot Zutphen

Tijdens een rondvaart in een fluisterboot over de rivier de Berkel zie je de mooiste plekjes langs de route in Zutphen. De fluisteraar (schipper) vertelt over de geschiedenis van deze Hanzestad en haar historische monumenten.
Zutphen (Gelderland)

3. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dé plek om rust te ervaren, bijzondere landschappen en wilde dieren te zien, maar ook deel te nemen aan georganiseerde activiteiten voor jong en oud. Wist je dat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen in het Park? De ideale manier om de omgeving te verkennen!
Hoenderloo (Gelderland)

4. Museum Elburg

Museum Elburg
Museum Elburg is gevestigd in een 15e eeuws vrouwenklooster. De Vischpoort, Kazematten en het muurhuisje behoren ook tot het museum. Vanaf de verstilde binnenplaats en de kloostertuin heeft u een prachtig uitzicht op het klooster.
Elburg (Gelderland)

5. Museumpark Orientalis

Reis in eigen land naar het nabije Midden-Oosten! In het 30 ha groot Museumpark Orientalis beleef je de kleurrijke wereld van christendom, jodendom en de islam die hier tot leven komt. Tijdens de Romeinse Zomer zijn er volop leuke activiteiten.

6. De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is een 22 ha groot park met meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. Je kunt hier ideeën opdoen voor je eigen tuin, maar uiteraard ook heerlijk van de natuur genieten. Voor kinderen is er het Ontdekkingseiland en de Appeltern Speurtocht!
Appeltern (Gelderland)

7. 't Veluws Zandsculpturen Festijn

't Veluws Zandsculpturen Festijn
Bij de Beeldentuin in Garderen vindt 't Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. In de bosrijke omgeving in het pittoreske Garderen hebben de internationale zandkunstenaars hebben zandsculpturen met als thema 'Onze Vaderlandsche Geschiedenis" gebouwd.
Garderen (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Amusementspark Tivoli

Amusementspark Tivoli is een gezellig park voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het is een overzichtelijk park met meer dan 25 attracties, zoals de achtbaan, het minireuzenrad, BeeBee, 't Vliegende Piraatje, Harm's Kippenfarm, de zweefmolen en nog veel meer.
Berg en Dal (Gelderland)

9. Paleis Het Loo

Paleis het Loo heeft de deuren weer geopend na een grondige renovatie en verbouwing. Er zijn vernieuwde kamers én bekende zalen die in volle glorie zijn hersteld. Met audioverhalen word je meegenomen door de bijzondere geschiedenis van het paleis, het Huis van Oranje en Nederland. Natuurlijk kun je ook de paleistuinen weer bewonderen.
Apeldoorn (Gelderland)

10. De Spelerij - De Uitvinderij

De Spelerij - De Uitvinderij
Een unieke plek voor kinderen om te spelen en van alles te ontdekken. De Spelerij is ontworpen door kunstenaars en wordt continu aangepast vanuit nieuwe ingevingen. De plek om te spelen, glijden, en rennen, maar ook om vormen, voorwerpen en constructies te ontdekken.
Dieren (Gelderland)

11. Nog veel meer activiteiten in Gelderland

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Gelderland. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Wat te doen dit weekend?
De leukste fairs en markten in april 2024
Toon de nieuwste thema's »