Inloggen

Zomervakantie uitjes Zuid-Holland - 10 Dagje uit Tips

Links: © Joni Israel - Straatparade Rotterdamse ZomercarnavalRechts: archeon.nl
Een dagje uit in Zuid-Holland deze zomer? Er worden volop evenementen en zomerse activiteiten georganiseerd. Ook zijn er leuke gezinsuitjes, zoals attractieparken en musea met kinderactiviteiten.

Van een Straatparade in mooie uitgedoste kleding tot openluchtmuseum waar je terug gaat in de tijd. We hebben 10 x zomervakantie uitjes in Zuid-Holland verzameld voor een heerlijk dagje uit! Bekijk ze hieronder.

1. Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval
Opzwepende ritmes, praalwagens en prachtig uitgedoste dansers; de 35e straatparade van Zomercarnaval, dat onderdeel is van Rotterdam Unlimited, vindt weer plaats in Rotterdam. De Straatparade is de grootste tropische Antilliaanse carnavalsoptocht van het land.
25 t/m 29 juli 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

2. Archeon

In openluchtmuseum Archeon beleef je de geschiedenis van Nederland. Op dit bijzondere park staan reconstructies van gebouwen uit vroeger tijden. Archeon is niet alleen om te kijken maar nodigt je juist uit om veel te doen.
Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

3. Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell
Duinrell is een veelzijdig attractiepark voor een spetterend dagje uit. Zo is er het Tikibad, het tropisch zwemparadijs met maar liefst 10 glijbanen. Verder zijn er diverse attracties, zoals een rodelbaan, botsbootjes, een kikkerachtbaan en een uitgebreide speeltuin met een klauterkasteel.
Wassenaar (Zuid-Holland)

4. Corpus 'reis door de mens'

Corpus 'reis door de mens'
Wist jij dat mannen vaker de hik krijgen dan vrouwen en dat je niet kunt niezen met je ogen open? Het hoe en waarom is allemaal te vinden in Corpus 'reis door de mens'. In een opvallend transparant bouwwerk met de contouren van het menselijk lichaam word je onderworpen aan een stoomcursus anatomie!
Oegstgeest (Zuid-Holland)

5. Biesboschcentrum Dordrecht

n het Nationaal Park De Biesbosch valt van alles te beleven! Hier kun je rekenen op een dag vol avontuur. Ga kanoën, varen of wandelen in de mooie, maar soms ook ruige natuur. Ook voor kinderen een leuke belevenis.
Dordrecht (Zuid-Holland)

6. Hortus Botanicus Leiden

De Hortus Botanicus Leiden is in 1590 door de Universiteit Leiden gesticht. Deze botanische tuin is in de loop der tijd uitgebreid tot een prachtige verzameling. Van origine komt het grootste deel van de collectie uit Zuidoost en Oost-Azië.
Leiden (Zuid-Holland)

7. Wereldhavendagen

Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland.
1 t/m 3 september 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag heeft verschillende tentoonstellingen en collecties. Hoogtepunten zijn de moderne kunst collectie vanaf de 19de eeuw tot heden, prentenkabinet, collectie instrumenten, stijlkamers en een uitgebreide verzameling glas, Delfts aardewerk en keramiek.
Den Haag (Zuid-Holland)

9. Diergaarde Blijdorp

Bij Diergaarde Blijdorp is het hele jaar door van alles te beleven. Maak een reis door de werelddelen en bewonder de vele dieren in hun zo natuurlijk mogelijke omgeving ... Ruik, kijk en luister.
Rotterdam (Zuid-Holland)

10. Avifauna

Avifauna
Papegaaien, roofvogels, flamingo's, pinguïns, kolibrie's en heel veel andere vogels kun je zien in Avifauna. In deze wereld vol vogels kom je veel te weten en kun je ook zelf veel dingen doen.
Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

11. Nog veel meer activiteiten in Zuid-Holland

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Zuid-Holland. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste actieve uitjes van Zuid-Holland
De 10 leukste muziekpodia van Zuid-Holland
De 10 leukste musea van Zuid-Holland
De 10 leukste theaters van Zuid-Holland
Toon de nieuwste thema's »