Inloggen

Kunstroutes en Atelierroutes in september 2022

Links: impakt.nlRechts: facebook.com
Een leuke manier om mooie kunst te ontdekken is met een Kunstroute of Atelierroute. Deze worden door heel Nederland georganiseerd. Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Zo kom je direct in contact met de kunstenaars zelf. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

We hebben hieronder een aantal mooie kunstroutes en atelierroutes in september 2022 voor je op een rijtje gezet.

1. Makers Meet & Eat

Makers Meet & Eat
Ben jij een kunstliefhebber, cultuursnuiver, maker, creatieveling of gewoon geïnteresseerd in de recente ontwikkelingen op het gebied van (digitale) kunst, cultuur en design? Kom langs bij de Makers Meet & Eat om mooie presentaties bij te wonen van jonge Utrechtse en Nederlandse makers.
3 september 2022 | Utrecht (Utrecht)

2. Kunstroute Sint Pancras

De Kunstroute Sint Pancras is een mooie kans om werk van kunstenaars in Sint Pancras te bekijken! De Kunstroute wordt gehouden in het tweede weekend van de Nazomerfeesten.
10 en 11 september 2022 | Sint Pancras (Noord-Holland)

3. Kunst en muziekroute Alkmaar Noord

Kunst en muziekroute Alkmaar Noord
80 deelnemers doen mee aan de Kunst- en Muziekroute in Alkmaar Noord en Koedijk. Je kunt kunst bewonderen op 25 plekken vanuit huis of één van de deelnemende wijkcentra. Er is een muziekprogramma in de wijkcentra en door de wijken heen.
10 september 2022 | Alkmaar en Koedijk (Noord-Holland)

4. KunstKijkRoute

KunstKijkRoute
Al meer dan 25 jaar stellen Amersfoortse kunstenaars op speciale zondagen de deur van hun atelier open in het kader van de KunstKijkRoute. Ga op ontdekking door de mooie binnenstad van Amersfoort en laat je verrassen.
Zondag 18 september 2022 | Amersfoort (Utrecht)

5. Kunstroute Noordwest-Veluwe

Kunstenaars en bezoekers ontmoeten elkaar bij de Kunstroute Noordwest Veluwe. Vele enthousiaste kunstenaars uit de verschillende dorpen en steden op de Noordwest-Veluwe exposeren hun kunstwerken in ateliers, galeries, restaurants en “huiskamers”.
3 en 4 september 2022 | Gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek (Gelderland)
17 en 18 september 2022 | Gemeenten Harderwijk en Ermelo (Gelderland)

6. Atelierroute Wijk bij Duurstede

Kom kunst bekijken en kennis maken met kunstenaars in het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Er is een verscheidenheid aan kunst te zien, zoals schilderijen, digitale kunst, tekeningen en beeldhouwwerk.
17 en 18 september 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

7. Kunst Fietsroute Middelburg

Kunst Fietsroute Middelburg
Kom kunst kijken en beleven in 30 ateliers en tuinen van Middelburg tijdens het evenement Kunst Fietsroute Middelburg. Je kunt fietsend (of met de auto) een route van c.a. 22 km afleggen en 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg werken.
17 en 18 september 2022 | Middelburg (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel

Het unieke beekdallandschap en de karakteristieke dorpen inspireerden honderden kunstenaars in het verleden tot de meest geweldige kunst. Een viertal dames uit Zweeloo stippelden i.s.m. stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo een Kunst- en landschapswandeling uit in en rond Zweeloo. Met je smartphone met QR-codelezer kun je de wandeling individueel doen en de kunstwerken digitaal bekijken.
Doorlopend | Zweeloo (Drenthe)

9. Kunstroute Zuiderburen

Laat u verrassen al fietsend, lopend, rijdend en varend tussen de kleurrijke en diverse kunstuitingen van Zuiderburen, Hempens-Teerns. Schippers met hun sloepje zijn bereid u van de ene expositieplek aan het water naar de andere te varen en /of op te pikken.
24 en 25 september 2022 | Leeuwarden (Friesland)

10. Art at de Transformatie

Art at de Transformatie
Tijdens ART@deTransformatie kun je op zes verdiepingen in De Kunstfabriek (en omliggende gebouwen) meer dan 60 deelnemende kunstenaars, muzikanten, ontwerpers en filmmakers in hun eigen studio of atelier bezoeken.
24 en 25 september 2022 | Arnhem (Gelderland)

11. Lonneker Kunstroute

De Lonneker KunstenLandschap route is een permanente kunstroute. De kunstroute met als titel “Landschap als herinnering” loopt vanaf het dorpsplein in Lonneker door het prachtige coulissen landschap rondom Lonneker. De route is ongeveer 10 kilometer en kan zowel per fiets als ook wandelend worden bezocht.
Permanent toegankelijk | Lonneker (Overijssel)

12. Sonic Acts Biennial

Sonic Acts Biennial
Sonic Acts Biënnale 2022 vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, waar tentoonstellingsopeningen, performances en lezingen met elkaar verweven zijn. Deze worden begeleid door in / outdoor geluidsinstallaties, kunstenaarspresentaties, workshops, excursies en evenementen.
30 september t/m 23 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

13. Kunstmarkten, kunstbeurzen en meer

Naast deze Kunstroutes en Atelierroutes in september zijn er ook mooie kunstmarkten en kunstbeurzen te bezoeken. Of kijk in de uitagenda voor een mooie tentoonstelling bij een museum of expositieruimte.

Leer alles over kaas bij een kaasmarkt - kaasmuseum of kaasboerderij
De leukste fairs en markten in april 2023
Tulpen uitjes 2023 - De Leukste tips voor een dagje uit
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april - mei 2023