Inloggen

Kunstroutes en Atelierroutes in september 2023

Links: © Kunst Fietsroute Middelburg - Kunst Fietsroute MiddelburgRechts: © Esther Loth - Esther Loth
Een leuke manier om mooie kunst te ontdekken is met een Kunstroute of Atelierroute. Deze worden door heel Nederland georganiseerd. Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Zo kom je direct in contact met de kunstenaars zelf. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

We hebben hieronder een aantal mooie kunstroutes en atelierroutes in september 2023 voor je op een rijtje gezet.

1. Kunst Fietsroute Middelburg

Kunst Fietsroute Middelburg
Kom kunst kijken en beleven in 30 ateliers en tuinen van Middelburg tijdens het evenement Kunst Fietsroute Middelburg. Je kunt fietsend (of met de auto) een route van c.a. 22 km afleggen en 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg werken.
16 en 17 september 2023 | Middelburg (Zeeland)

2. Kunstroute Alkmaar Noord en Koedijk

80 deelnemers doen mee aan de Kunstroute Alkmaar Noord en Koedijk. Je kunt kunst bewonderen op 25 plekken vanuit huis of één van de deelnemende wijkcentra. Er is een muziekprogramma in de wijkcentra en door de wijken heen.
16 september 2023 | Alkmaar en Koedijk (Noord-Holland)

3. Rondje Kunst aan het Boterdiep

Rondje Kunst aan het Boterdiep
Groningse kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het Boterdiep in Zuidwolde. Diverse kunstenaars exposeren hun werk in huizen en tuinen die de bewoners aan het Boterdiep in Zuidwolde beschikbaar stellen voor het publiek.
17 september 2023 | Zuidwolde (Groningen)

4. Atelierroute Utrecht

Atelierroute Utrecht
Verspreid over heel Utrecht stellen ruim 270 kunstenaars op zo’n 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de Utrechtse ateliers en kennis te maken met bekende kunstenaars en nieuw aansprekende talenten.
16 & 17, 23 & 24 september 2023 | Utrecht (Utrecht)

5. KunstKijkRoute

Al meer dan 25 jaar stellen Amersfoortse kunstenaars op speciale zondagen de deur van hun atelier open in het kader van de KunstKijkRoute. Ga op ontdekking door de mooie binnenstad van Amersfoort en laat je verrassen.
Zondag 17 september 2023 | Amersfoort (Utrecht)

6. Kunstroute Noordwest-Veluwe

Kunstenaars en bezoekers ontmoeten elkaar bij de Kunstroute Noordwest Veluwe. Vele enthousiaste kunstenaars uit de verschillende dorpen en steden op de Noordwest-Veluwe exposeren hun kunstwerken in ateliers, galeries, restaurants en “huiskamers”.
16 en 17 september 2023 | Gemeenten Harderwijk en Ermelo (Gelderland)

7. Kunstenaars OP Scheveningen

Kunstenaars OP Scheveningen
Kom naar Scheveningen en bezoek de kunstenaars in hun huizen waar zij hun kunst exposeren en je er graag over vertellen en inspireren zij jou als bezoeker. Ideaal om te combineren met een wandeling over het strand.
23 en 24 september 2023 | Scheveningen (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kunstroute Culemborg

Kunstroute Culemborg is echt een begrip geworden. Tijdens de twee dagen is op een groot aantal locaties in de binnenstad werk te zien in veel verschillende disciplines. Schilderijen, sieraden, zeefdrukken, beelden, keramiek in allerlei vormen, glaskunst, illustraties, enz.
30 september t/m 1 oktober 2023 | Culemborg (Gelderland)

9. Atelierroute Eindhoven

Aan de Atelierroute Eindhoven en omstreken doen 70 kunstenaars mee met verschillende disciplines. Er zijn schilderijen in diverse technieken te zien, beeldhouwkunst o.a. In steen, brons en hout. Fotografie en nog veel meer.
30 september t/m 1 oktober 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

10. Artzuid-Amsterdam Sculptuur Biënnale

Artzuid-Amsterdam Sculptuur Biënnale
Kom kunst in de openbare ruimte beleven tijdens de 8e editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale Artzuid. Dit jaar presenteren internationaal bekende kunstenaars en jong talent hun werk over een 2 km lange route op de Apollolaan en Minervalaan.
t/m 24 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Lonneker Kunstroute

De Lonneker KunstenLandschap route is een permanente kunstroute. De kunstroute met als titel “Landschap als herinnering” loopt vanaf het dorpsplein in Lonneker door het prachtige coulissen landschap rondom Lonneker. De route is ongeveer 10 kilometer en kan zowel per fiets als ook wandelend worden bezocht.
Permanent toegankelijk | Lonneker (Overijssel)

12. Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel

Kunst- en landschapsroute Origineel Sweel
Het unieke beekdallandschap en de karakteristieke dorpen inspireerden honderden kunstenaars in het verleden tot de meest geweldige kunst. Een viertal dames uit Zweeloo stippelden i.s.m. stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo een Kunst- en landschapswandeling uit in en rond Zweeloo. Met je smartphone met QR-codelezer kun je de wandeling individueel doen en de kunstwerken digitaal bekijken.
Doorlopend | Zweeloo (Drenthe)

13. Kunstmarkten, kunstbeurzen en meer

Naast deze Kunstroutes en Atelierroutes in september zijn er ook mooie kunstmarkten en kunstbeurzen te bezoeken. Of kijk in de uitagenda voor een mooie tentoonstelling bij een museum of expositieruimte.

Wist je dat wij genomineerd zijn voor Website van het Jaar in de rubriek Vrije tijd? Kun je onze uittips waarderen? Stem dan op ons.

Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
De leukste Klimparken in Nederland
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »