Inloggen

Vier de herfstvakantie in het museum

Links: Ga mee op Expeditie in het RijksmuseumRechts: anno.nl
Naar het museum saai? Nee hoor, in de herfstvakantie zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten te doen in het museum. Van appelmoes maken tot een spannende lasergame-missie. En van pompoenen uithollen tot speuren naar schatten.

Met deze kinderworkshops, speurtochten en andere leuke dingen om te doen in het museum zijn kinderen wel even zoet deze herfstvakantie! Bekijk de uittips hieronder.

1. Expeditie Rijksmuseum

Expeditie Rijksmuseum
Altijd al eens in het hoofd van Rembrandt willen kruipen? Of ontdekken hoe het voelt om in een boekenkist te ontsnappen, zoals Hugo de Groot? Tijdens Expeditie Rijksmuseum beleef je de geschiedenis zélf!
19 t/m 23 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Kids workshops en meer bij Museum ANNO

Museum ANNO organiseert de leukste workshops voor kinderen deze herfstvakantie. Doe mee aan de workshop Vouw je Gebouw, kom naar schatten graven en word archeoloog in een uur, doe de museumbingo, Beat Bommen Berend - Escaperoom of knutsel het verdwenen servies!
15 t/m 23 oktober 2022 | Zwolle (Overijssel)

3. Techlab XL

Techlab XL
Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens Techlab XL staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein. Daarvoor moeten wel de handen uit de mouwen!
22 t/m 30 oktober 2022 | Utrecht (Utrecht)

4. Help mee in de leukste Chocoladefabriek van Nederland

Chocola, iedereen is er gek op! Maar hoe wordt chocolade eigenlijk gemaakt, waar komt het vandaan en wie werken er allemaal in een chocoladefabriek? Kom naar het Zaans Museum en draai mee in de leukste chocoladefabriek van Nederland.
15 t/m 30 oktober 2022 | Zaandam (Noord-Holland)

5. Leer camoufleren en ga mee op Lasergame-missie

Leer camoufleren en ga mee op Lasergame-missie
Hoe zorgt een soldaat ervoor dat hij zich kan verbergen? En wat hebben dieren hiermee te maken? Deze herfstvakantie leer je alles over camouflage bij Nationaal Militair Museum. Ook is er buiten van alles te doen! Ga op Lasergame missie of rijd in een mini-tank of mini-jeep.
15 t/m 30 oktober 2022 | Soesterberg (Utrecht)

6. Kom ontdekken en doen in Museum Elburg

In Museum Elburg kun je ontdekken met expeditie kaarten. Kijk naar de collectie op een unieke manier en leer om anders te kijken. Naast de workshops zingen en vilten is er ook een voeldozen speurtocht door het hele museum.
14 t/m 29 oktober 2022 | Elburg (Gelderland)

7. Ontdek allerlei nieuwe gezichten

Ontdek allerlei nieuwe gezichten
Ontdek allerlei nieuwe gezichten in Het Scheepvaartmuseum. Maak kennis met Duiker Doris in de nieuwe familietentoonstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, allerlei geschilderde portretten tijdens de kijktocht door het museum of juist je éigen gezicht tijdens de fotografieworkshop.
15 t/m 30 oktober 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. T Rex in Town

Stap 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T. Rex in Natuurmuseum Fryslân. Doe een dansje om een T. Rex vrouwtje te verleiden, maak met spuitbussen een graffiti dino. Kun jij al fietsend een woeste T. Rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?
Vanaf 15 oktober 2022 | Leeuwarden (Friesland)

9. Ga mee op expeditie langs de Arat

Meer weten over de Ark van Noach? Dierensporen zoeken en een bijzonder schrift ontcijferen? Kom in de herfstvakantie naar de Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief en ga met je speciale paspoort op expeditie langs de Arat.
18 t/m 20 oktober 2022 | Assen (Drenthe)

10. Pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen

Pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen
Kom in de herfstvakantie naar Museum Klok & Peel en geniet van de Pompoendagen, een feest voor de hele familie in de sfeer van Halloween. Snijd zelf je eigen Halloween-pompoen. Maak je eigen glas-in-lood, zeepjes of kaarsjes. Laat je wegen op een heuse pompoenwaag en nog héél veel meer leuke activiteiten.
22 t/m 30 oktober 2022 | Asten (Noord-Brabant)

11. Help mee de fruitoogst te verwerken

Van welke appels kun je de lekkerste appelmoes maken? Hoe smaken die ouderwetse perenrassen? Wat kun je allemaal met stoofpeertjes doen? Een leuke fruitworkshop voor kinderen van 4 – 10 jaar. Kom kijken, knutselen en proeven in het Fruitteeltmuseum!
woensdag 26 oktober 2022 | Kapelle (Zeeland)

12. Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie

Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie
In de herfstvakantie zijn er ook leuke evenementen met als thema Halloween. Met vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. En wil je nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie? Bekijk de uitagenda voor kinderen.

De leukste fairs en markten in juni 2024
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Open Tuindagen - Bewonder prachtige tuinen van particulieren
Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
Toon de nieuwste thema's »