Inloggen

Wat te doen op tweede Paasdag - Dit zijn leuke Paasuitjes en evenementen

Links: © Niels Braal - 1 aprilviering BrielleRechts: © Tennekes - Jaarmarkt De Heugte 2019 in Kampen
Op tweede Paasdag zijn er volop evenementen en uitjes voor een heerlijk dagje uit. Van Paasmarkt tot Paaswandeling en nog veel meer activiteiten. Natuurlijk zijn ook alle attractieparken, musea en attracties geopend.

Bekijk hieronder 10 x Paas evenementen en activiteiten op maandag 1 april 2024. Dit is slecht een selectie. Alle evenementen en uitjes met Pasen vind je hier.

1. 1 Aprilviering Brielle

1 Aprilviering Brielle
Jaarlijks wordt in Brielle gevierd dat op 1 april 1572, als eerste stad der vrije Nederlanden, Den Briel bevrijd werd van de Spanjaarden door de Watergeuzen. Ga mee naar Den Briel uit de zestiende eeuw. Gratis toegankelijk.
Maandag 1 april 2024 | Brielle (Zuid-Holland)

2. Jaarmarkt De Heugte - Paasmarkt Kampen

Jaarmarkt De Heugte - Paasmarkt Kampen
Kom gezellig struinen over de grote jaarmarkt ''De Heugte'' Kampen op 2e paasdag. Door deze mooie Hanzestad slingert ruim een kilometer aan zeer diverse kramen.
Maandag 1 april 2024 | Kampen (Overijssel)

Bekijk meer Paasmarkten en Paasfairs

3. Opening Watersportseizoen Terherne

Traditioneel wordt het watersportseizoen groots geopend in Terherne. In de Buorren is het markt. Het straat-muziekfestival is door het hele dorp en op het water. Met de watertaxi's door het hele dorp en nog veel meer.
Maandag 1 april 2024 | Terherne (Friesland)

4. Groei en Bloei Fraeylema

Groei en Bloei Fraeylema
Bezoek op tweede Paasdag de Groei & Bloei Fraeylema Tuin en Lifestyle fair. Op het landgoed de Fraeylemaborg te Slochteren staan een groot aantal geselecteerde standhouders.
Maandag 1 april 2024 | Slochteren (Groningen)

Bekijk ook deze Paasmarkten en Paasfairs

5. Hardenberg Buiten

Tweede Paasdag staat voor genieten met het hele gezin op de Oldemeijer in Hardenberg tijdens Hardenberg Buiten! Er is een programma vol leuke (gratis) buitenactiviteiten voor jong en oud.
Maandag 1 april 2024 | Hardenberg (Overijssel)

Bekijk meer Paasactiviteiten voor kinderen

6. Internationale Paas Boekenmarkt

In Bredevoort wordt de Internationale Paas Boekenmarkt gehouden. Zo'n veertig boekhandelaren uit Nederland en Duitsland veranderen het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk weer in een boekenwalhalla.
Maandag 1 april 2024 | Bredevoort (Gelderland)

7. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert
Begin maart startte de lammerperiode bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland. Met een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij is het de hoogste tijd voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag.
Maandag 1 april 2024 | Schiedam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Rolder Paasmarkt

Het toeristische hart van Drenthe is al sinds jaar en dag rond de Pasen een en al gezelligheid, de paasactiviteiten georganiseerd door de OVVR worden op 2e paasdag afgesloten met de paasmarkt in het centrum.
Maandag 1 april 2024 | Rolde (Drenthe)

Hier vind je meer Paasmarkten en Paasfairs

9. Wintertuinfestival

Kom uitgesproken verhalen vieren en laat je inspireren tijdens het Wintertuinfestival. Op tweede paasdag keert de Nijmeegse literatuurorganisatie Wintertuin poppodium Doornroosje binnenstebuiten met een bruisend programma vol gevestigde namen en jong talent.
Maandag 1 april 2024 | Nijmegen (Gelderland)

10. Landgoeddag Kasteel Geldrop

Landgoeddag Kasteel Geldrop
Het Landgoed van Kasteel Geldrop zet op 2e Paasdag de deuren open. Er zijn volop activiteiten voor het hele gezin. Bij de kinderboerderij is een rommelmarkt. Bij het IVN kun je kijken naar de nieuwe tentoonstelling, je kunt het Voedselbos bekijken en er zijn volop kinderactiviteiten.
Maandag 1 april 2024 | Geldrop (Noord-Brabant)

11. Nog veel meer uitjes

Dit is slechts een kleine selectie van wat er allemaal te doen is tijdens Pasen. De uitagenda staat vol met leuke Paasuitjes.

Bekijk ook:
10 x Paasmarkten en Paasfairs
Dit is er te doen op 1e Paasdag
10 x dagje uit op tweede Paasdag
Paasuitjes voor kinderen
Deze vlooienmarkten kun je tijdens de Paasdagen bezoeken
Paasfestivals - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen

Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos. Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste Klimparken in Nederland
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
10 x Festivals in april 2024
Toon de nieuwste thema's »