Inloggen

Bezoek een maisdoolhof - een spannend uitje voor kinderen

Links: © Strandhoeve - Strandhoeve groepRechts: © eliam - fazantje
Een leuk en spannend uitje voor kinderen: dwalen door een maïsdoolhof! In juli is het mais hoog genoeg en gaan de maisdoolhoven weer open tot ongeveer eind oktober 2023.

Wij hebben een aantal plaatsen waar je een maisdoolhof in Nederland kunt bezoeken met kinderen op een rijtje gezet. Dit zijn leuke en betaalbare uitjes waar vaak nog veel meer leuke kinderactiviteiten te doen zijn. Uren speelplezier dus. Bekijk de tips hieronder!

1. Maisdoolhof & Blote Voetenpad Blokzijl

Maisdoolhof & Blote Voetenpad Blokzijl
Avonturen beleven doe je bij Maisdoolhof Blokzijl! Hier heb je geen last van verveling, hier kom je tijd te kort op een dag. Speuren, spelen, en nog veel meer leuks. Naast je weg zoeken in het maisdoolhof is er ook een blote voetenpad, speelterrein, waterspeelplaats en nog veel meer!
Baarlo (Overijssel)

2. Maisdoolhof 't Fazantje

Bij 't Fazantje in het buitengebied van Dongen is het maisdoolhof met terras en springkussen weer geopend. Het doolhof heeft dit jaar als thema 'Holland'!
Dongen (Noord-Brabant)

3. Bloemenboerderij - Maisdoolhof

Bloemenboerderij - Maisdoolhof
Ook dit jaar is er een groot Maisdoolhof bij de Bloemenboerderij waar kinderen door het vinden van het goede pad en de vragen goed te beantwoorden een Maisdoolhofdiploma kunt verdienen. Voor peuters en kleuters is er een Kabouterdoolhof aangelegd waar ze 8 kabouters moet zoeken en ook een heus diploma kunnen verdienen.
Saaxumhuizen (Groningen)

4. Speelboerderij - Maisdoolhof Malden

Bij Speelboerderij-Maisdoolhof Malden kunnen kinderen zich lekker uitleven en ook nog wat leren. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en het echte boerengevoel ervaren. En het maïsdoolhof zelf is natuurlijk een spannend avontuur. Ieder jaar wordt een andere route door de maïs gemaakt.
Malden (Gelderland)

5. Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen

Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen
Bij Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen is het volop speelplezier! Naast de skelterbaan, traptraktorbaan, treintjes, maiszwembad, zandbak met waterplezier, trampolines, is er nog veel meer. Kinderen kunnen een speurtocht maken door het Maisdoolhof. Middenin is een klimtoren en dan kun je zien hoe je weer bij de uitgang moet komen!
Voorthuizen (Gelderland)

6. Meer uitjes voor kinderen

Uiteraard staan er nog veel meer leuke evenementen, voorstellingen, enz. op Uitzinnig.nl om met kinderen te bezoeken. Kijk hiervoor in de kinder uitagenda. Ook voor speeltuinen, pretparken, kastelen... kun je kijken op de pagina Dagje uit met kinderen.

Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Meivakantie - De leukste activiteiten met kinderen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »