Inloggen

10 tips voor een dagje Amsterdam deze zomer

Links: © Rens Bok - ARTIS Zoomeravonden 2022Rechts: Fabrique des Lumières presenteert Hollandse Meesters en Mondriaan
Doe je een dagje Amsterdam in de zomervakantie? Naast de bekende plekken zijn er nog zó veel meer leuke, en misschien wat minder bekende, uitjes in Amsterdam om te bezoeken.

Geniet van heerlijke zomerse evenementen buiten in het park, of vind verkoeling in een leuk museum of experience. Ook met slecht weer kun je hier natuurlijk perfect naar toe. Bekijk hieronder onze tips voor een zomers dagje uit in Amsterdam.

1. ARTIS Zoomeravonden

ARTIS Zoomeravonden
Wil je eens op een bijzondere manier een dierenpark bezoeken? Ga dan naar de ARTIS-Zoomeravonden. Met live muziek, picknicken en chillen in het gras en een interactieve route voor kinderen, is er deze zomer van alles te doen.
Zaterdagavonden t/m 31 augustus 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. Hollandse Meesters en Mondriaan

Op het op het Westergasterrein in Amsterdam bevindt zich het digitaal kunstcentrum: Fabrique des Lumières. Hier zijn immersieve exposities te zien zijn van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht. Nu te zien: Hollandse Meesters en Mondriaan. En in de avond: Destination Cosmos
T/m 31 augustus 2024 | Amsterdam

3. AMAZE

AMAZE
Dompel je helemaal onder in deze audio visuele tour met licht en geluid. Bij AMAZE word je mee genomen in een interactieve belevenis van een uur door verschillende ruimtes. Een leuke experience.
Ook 's avonds geopend | Amsterdam (Noord-Holland)

4. Hortus Zomeravonden

De Hortus Zomeravonden zijn terug! Tijdens de Hortus Zomeravonden in één van de oudste botanische tuinen ter wereld, worden er geregeld activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan vogelexcursies van Vogelen met Mattie, of bezoek één van de interessante avondrondleidingen.
Elke donderdag en zondag in de maanden mei t/m augustus 2024 | Amsterdam

5. Moco Museum

Moco Museum
Het Moco Museum in hartje Amsterdam laat iconische werken zien van bekende internationale kunstenaars. Naast de MoCollection en de werken van de grote publiekstrekker Banksy die permanent te zien zijn, presenteert het museum solo-exposities van bekende artiesten. Met nu de eerste tentoonstelling van Robbie Williams: Pride and Self-Prejudice.
Tot 1 september 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

6. Straat Museum

Straat is hét museum voor graffiti en street art. Hier worden werken tentoongesteld van een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent. Straat is gehuisvest in een vroegere scheepsloods op de NDSM-werf, een leuke bruisende creatieve plek. Hier vind je ook Treehouse NDSM een broedplaats voor de kunsten.

7. BODY Worlds Amsterdam

BODY Worlds Amsterdam
Nieuwsgierig hoe het menselijk lichaam in elkaar zit? Dan mag je BODY Worlds: The Happiness Project in hartje Amsterdam niet missen. Ga mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam met meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen.
Dagelijks geopend | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nxt Museum - New Media Art Museum

Gedreven door een fascinatie voor de toekomst laat Nxt Museum kunst, wetenschap en technologie samenkomen met de focus op 'what is next'.
Waan je in de futuristische en interactieve wereld van Nxt Museum. Het baanbrekende museum - dat zich volledig toelegt op nieuwe mediakunst en opkomende technologieën. Nxt Museum vind je in het opkomende Amsterdam-Noord.
Dagelijks geopend | Amsterdam-Noord

9. Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark is al leuk om te chillen, maar met het Vondelpark Openluchttheater is het extra leuk. Hier kun je een hele zomer lang genieten van voorstellingen. Van juni tot september is er elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek, van gevestigde namen en beginnende talenten.

10. Veel meer uitjes en evenementen

Veel meer uitjes en evenementen
Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen, festivals en uitjes in Nederland om te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit in eigen land.

10 x openlucht bioscopen in Nederland
Uitjes met waterattracties en waterspeeltuinen
De mooiste corso's in Nederland 2024
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september 2024
Toon de nieuwste thema's »