Inloggen

Gratis uitjes in december

Links: enkhuizenbijkaarslicht.nlRechts: uitinenschede.nl
De decembermaand is al duur genoeg. Wil je toch een goedkoop dagje uit beleven bekijk dan deze leuke tips met gratis uitstapjes. Van winterse evenementen bij kaarslicht tot lichtspektakel en van wandeltocht tot kerstmarkt.

Deze sfeervolle evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in december 2023. Bekijk ze hieronder. Veel plezier!

1. Enkhuizen bij Kaarslicht

Enkhuizen bij Kaarslicht
Laat je verrassen door de bewoners in Enkhuizen die dit jaar weer hun oude vissershuisjes hebben veranderd in ware "kerstpaleisjes". Op de route, rondom 17 december en 24 december zijn de "lichtjesavonden" ook muziekavonden met (kerst)muziek in de kerken en schuurtjestheaters. Daarnaast kun je nog 3 weken vrij wandelen over de kerstversierde bewonersroute.
14 december t/m 8 januari 2024 | Enkhuizen (Noord-Holland)

2. Enschede Lights Up

Enschede Lights Up
De spectaculaire lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede is weer terug! Tijdens deze avonden van Enschede Lights Up loop je een gratis route door een lichtbelevenis. Door verschillende technologieën weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.
14 t/m 17 december 2023 | Enschede (Overijssel)

3. Huis van Sinterklaas Leiden

Sinterklaas neemt ook dit jaar zijn intrek in het Huis van Sinterklaas in Leiden. De Waag is helemaal omgetoverd door professionele etaleur Pieten om het voor de Sint en pieten een prettig logeeradres te zijn.
25 november t/m 3 december 2023 | Leiden (Zuid-Holland)

Ook de Sint ontmoeten? Bekijk alle Sinterklaas uitjes.

4. Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht
Gouda bij Kaarslicht vormt de start van de kerstperiode in Gouda. Een cultureel evenement omringd met kaarslicht. Geniet van verschillende optredens in de gehele binnenstad van Gouda. Bewonder ook de unieke lichttentoonstelling LichtKunstGouda.
Vrijdag 15 december 2023 | Gouda (Zuid-Holland)

5. Landal Christmas Parade

Twee maal per week trekt een sprookjesachtige optocht, de Landal Christmas Parade, door de oude straatjes van het stadje Valkenburg. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en dansers in prachtige kostuums.
T/m 30 december 2023 | Valkenburg (Limburg)

6. Royal Christmas Fair

het Lange Voorhout in Den Haag het decor van de grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland. Maar liefst 16 dagen lang kun je dit jaar op de Royal Christmas Fair de ultieme kerstsfeer beleven. Gratis toegankelijk.
7 t/m 23 december 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

Bekijk alle kerstmarkten

7. Waterlinie Wandeltocht

Waterlinie Wandeltocht
Wandel je warm tijdens de Waterlinie Winter Wandeling. We organiseren die ochtend een wandeling van ongeveer 5 kilometer langs de Vecht; de ‘slagader' van een groot deel van de Hollandse waterlinies. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.
22 december 2023 | Loenen aan de Vecht (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Dickens Walk Deventer en Dickens Festijn

In Deventer kun je op eigen gelegenheid de hoorspelwandeling ‘Dickens Walk’ weer lopen. Ervaar de boeken van Charles Dickens via deze audio-tour. Behalve op 16 en 17 december want dan vindt het gratis Dickens Festijn plaats.
6 t/m 30 december 2023 | Deventer (Overijssel)

Hier vind je nog veel meer Charles Dickens evenementen.

9. Kribkesroute Meijel

Tijdens de 3e Kribkesroute Meijel kan iedereen op eigen initiatief een 50-tal Kerst-Kribkes bezoeken, die her en der in Meijel zijn opgesteld. Deze kun je lopend of fietsend bezoeken m.b.v. een speciale routekaart.
17 december t/m 6 januari 2024 | Meijel (Limburg)

10. Kapellekeswandeltocht in de Griebelgrauw

Kapellekeswandeltocht in de Griebelgrauw
Een sfeervolle wandeltocht in de schemering langs de de Gemertse kapelletjes. De route is verlicht met kaarsjes. Onderweg kom je langs verschillende kapelletjes, waar van alles wordt verteld over de kapel. Deelname is gratis.
30 december 2023 | Gemert (Noord-Brabant)

11. En nog veel meer

Natuurlijk is er deze decembermaand nog veel meer te beleven! Uitzinnig.nl staat bomvol leuke kerstevenementen en sinterklaasuitjes. Daarnaast zijn er ook vele andere evenementen en uitjes te bezoeken. Bekijk de uitagenda voor een leuk festival, concert of tentoonstelling en laat je inspireren.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
De leukste Klimparken in Nederland
Deze markten en fairs zijn in maart te bezoeken
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »