Inloggen

De 10 leukste musea van Noord-Brabant

Links: kasteelgeldrop.nlRechts: EDAH-Museum in Helmond
Hoe vaak ga jij naar een museum? Ken je deze musea in Noord-Brabant al? Ook de minder bekende musea in dit overzicht zijn de moeite waard. Laat je verrassen!

1. Museum Helmond - Kasteel Helmond

Museum Helmond - Kasteel Helmond
De grootste waterburcht van Nederland staat in Helmond. Maak kennis met de kasteelfamilies die woonden in het 14e eeuwse Kasteel Helmond dat al eeuwen in het centrum van Helmond staat.Het hele jaar een leuk en interessant uitje voor gezinnen, families en erfgoedliefhebbers.
43 stemmen Toon info

2. Smokkelmuseum Cranendonck

Het Smokkelmuseum is gevestigd in hetzelfde gebouw als VVV Cranendonck, direct aan de Markt in het centrum van Budel. Het is een klein maar interessant museum, geopend tijdens de openingstijden van de lokale VVV maar buiten die tijden ook op afspraak.
39 stemmen Toon info

3. Brabants Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud Oosterhout
Het Museum Oud Oosterhout bestaat onder meer uit een binnenmuseum en een miniaturenpark. Het binnenmuseum neemt je terug naar de periode vanaf begin 1900 en laat zien hoe men toen leefde en werkte. Met een nagebouwde woonkamer, Oud-Hollandse snoepwinkel, een drukkerij met authentieke drukpersen, enkele oude ambachten en exposities.
36 stemmen Toon info

4. Kasteel Geldrop

Dit prachtige kasteel ligt in het centrum van Geldrop en is de verbinding tussen de natuurgebieden Hulsterbroek en Collse Zeggen. Het kasteel is omgeven door een 140 jaar oud Engels landschapspark. Door het park lopen verschillende fiets- en wandelroutes.
33 stemmen Toon info

5. Inkijkmuseum 'De verdwenen dorpen'

Inkijkmuseum 'De verdwenen dorpen'
Het Inkijkmuseum is een grote kijkdoos met verrassende exposities. Daarnaast is er een gevarieerd programma met publieksactiviteiten en presentaties waarbij bijzondere ontmoetingen centraal staan. Het museum is gevestigd in het oude spoelhuis van een linnenfabriek.
30 stemmen Toon info

6. EDAH-Museum

Ga mee terug naar het boodschappen doen in de vorige eeuw in het EDAH-museum. Het oer-Helmondse kruideniersbedrijf EDAH behoorde ooit tot één van de grootste kruideniersbedrijven in Nederland. In dit museum loop je door de winkeltjes van toen en zie je de geschiedenis en ontwikkeling van deze grootgrutter.

In dit kleine museum stap je terug in de tijd. Je komt hier alles te weten ..
26 stemmen Toon info

7. Cartoonmuseum Ton Smits Huis

Cartoonmuseum Ton Smits Huis
Het museum Ton Smits huis in Eindhoven is de voormalige atelierwoning van cartoonist en kunstschilder Ton Smits (1921-1981). De collectie telt circa twintigduizend originele cartoontekeningen en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken.
22 stemmen Toon info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Jan Visser Museum

In het Jan Visser Museum kom je veel te weten over oude ambachten. Wist je dat er vroeger alleen varkens werden geslacht? En dat hout het eerste bouwmateriaal was? Leer er alles over de smid, de houthakker en de timmerman van vroeger.
19 stemmen Toon info

9. PreHistorisch Dorp

De geschiedenis komt tot leven in het preHistorisch Dorp. Hier beleef je 15.000 jaar geschiedenis in 1 dag. Je bezoekt het middeleeuwse stadje Endehoven en het prehistorische dorpje Eversham uit de ijzertijd.

Met name tijdens weekenden en vakanties komt het museum tot leven en nemen historisch geklede bewoners je mee terug in de tijd. Met elk weekend een ander thema en allerlei activiteiten ..
16 stemmen Toon info

10. Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Kempenmuseum De Acht Zaligheden
Kempenmuseum De Acht Zaligheden is gevestigd in een oude langgevelboerderij, welke na blikseminslag in 1910 is herbouwd. Het museum laat u kennis maken met het wonen, leven en werken van de Kempische mens tussen 1850 en 1960.
14 stemmen Toon info

11. Museum de Droomspiegel

Museum de Droomspiegel is een museum en holistisch centrum in het pittoreske vestingstadje Heusden. Het museum heeft een geheel eigen sfeer en beschikt over een collectie droomspiegels, een klankaltaar en edelstenen.
2 stemmen Toon info

12. Kempisch Bakkerijmuseum Luyksgestel

Kempisch Bakkerijmuseum Luyksgestel
Wil jij weten hoe ambachtelijk brood gebakken wordt? Kom dan naar het Kempisch Bakkerijmuseum! In dit sfeervolle museum kun je zien hoe door echte bakkers gebakken wordt. Je kunt hier het hele proces van brood maken volgen en meedoen.
2 stemmen Toon info

13. Het Gouverneurshuis

Je kijkt je ogen uit in dit prachtige monumentale pand. Museum het Gouverneurshuis is opgericht in 1964. Het Gouveneurshuis heeft een interessante geschiedenis. In het museum zijn voorwerpen te zien waardoor de historie van het huis gaat leven.

1 stem Toon info

14. Het Mastboomhuis

Het Mastboomhuis
Ga mee met een rondleiding in dit zeer unieke en bijzondere Mastboomhuis. Het is gelegen in West-Brabant in het pittoreske Oud Gastel. Het huis heeft een mooi historisch interieur van begin 1874.
1 stem Toon info

15. De Looierij

De Looierij
Weet jij hoe looiers vroeger leefden? Kom het te weten in De Looierij in Dongen. Het eerste industriële looien uit de 19e eeuw staat centraal. Ook is er een fraaie heemtentoonstelling over de geschiedenis van Dongen en zijn er wisseltentoonstellingen.
1 stem Toon info

Alle musea in Noord-Brabant
Kerstmarkten in Nederland
De 10 leukste theaters van Noord-Brabant
De 10 leukste attracties van Noord-Brabant
De 10 leukste actieve uitjes van Noord-Brabant
De 10 leukste dierentuinen