Inloggen

De 10 leukste theaters van Utrecht

Links: Beatrix Theater - Jaarbeurs UtrechtRechts: Coorstelling in Openluchttheater Cabrio
Hoe vaak ga jij naar het theater? Ken je deze theaters in Utrecht al? Ook de minder bekende theaters in dit overzicht hebben een verrassend aanbod. Bezoek eens een van deze theaters voor een leuk avondje uit!

1. Calypso Theater

Calypso Theater
Het Calypso Theater is een klein gezellig theater aan de Markt in Wijk bij Duurstede. Het theater biedt een divers programma met toneel, cabaret, film en muziek. Ook beschikt dit theater over een eigen filmhuis. Tevens wordt er speciaal voor kinderen veel georganiseerd.
44 stemmen Toon info

2. Beatrix Theater

Beatrix Theater
Het Beatrix Theater in Utrecht is vooral bekend door de musicals van Joop van den Ende Theaterproducties. Naast musicals biedt het theater ook cabaret, familievoorstellingen en concerten.

Ook worden er rondleidingen en workshops gegeven in groepsverband (vanaf zes personen). Zo kun je de wereld achter de schermen bij musicals ontdekken met de Backstage tour.Het Beatrix Theater ligt naast het ..
40 stemmen Toon info

3. Cultuurhuis Doorn

Cultuurhuis Doorn biedt theatervoorstellingen variërend van toneel, dans, cabaret, kleinkunst en muziek. Tal van bekende artiesten hebben het podium beklommen, zoals Margriet Eshuijs, The Bronte Sisters met Petra Laseur, Ivo Niehe, Hakim en Roosbeef.
36 stemmen Toon info

4. Openluchttheater Cabrio

Openluchttheater Cabrio
In dit sfeervolle en uniek gelegen openluchttheater in Soest is voor jong en oud wat te beleven. Cabrio biedt concerten (pop, jazz, klassiek), toneelvoorstellingen, festivals, openluchtfilm, cabaret, opera en familie- en kindervoorstellingen.

Het openluchttheater dateert uit 1938 en ligt in het bosgebied van de Soester Duinen, tussen Soest en Soesterberg. Een monument, midden in de natuur. ..
33 stemmen Toon info

5. Theater De Tuin

Theater De Tuin in Leusden biedt bijna alles wat met cultuur te maken heeft. Zo kun je hier terecht voor muziek, theater, cabaret, kunst en film. Ook voor kinderen is er een speciale programmering.
30 stemmen Toon info

6. ICOONtheater

In het ICOONtheater kunnen jong en oud genieten van de leukste theatervoorstellingen. Iedere maand staat er een familievoorstelling centraal. Bij de voorstellingen worden vaak gezellige kinderactiviteiten georganiseerd.

Het ICOONtheater is een dynamische plek. Het theater heeft een frisse uitstraling en is modern vormgegeven. In de theaterzaal is plaats voor 250 bezoekers. Na afloop van de ..
28 stemmen Toon info

7. Hotel Theater Figi

Hotel Theater Figi
Figi Zeist herbergt een bioscoop, een theater / schouwburg, een restaurant, een theatercafé, een espressobar en een hotel. Figi is een stijlvolle locatie voor een compleet avondje uit, een middagvoorstelling of een overnachting.

De Figi bioscoop heeft 4 zalen waar de meest recente films draaien. Behalve de avondvoorstellingen zijn er in Figi bioscoop ook ..
24 stemmen Toon info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Theater de Flint

Groot gezellig functioneel theater tegen het centrum van Amersfoort. Bij de Flint kun je genieten van een avondje uit met de mooiste producties.

Op het programma van de Flint staat Nederlands en internationaal toneel, (muziek)theater, cabaret, show, dans, musical en klassieke concerten. Ook voor kinderen en jeugd zijn er leuke voorstellingen.
21 stemmen Toon info

9. Slottuintheater

Het Slottuintheater is een openluchttheater op een prachtige locatie: in de tuinen van het zeventiende eeuwse Slot Zeist. Het theater biedt diverse gratis (kinder)voorstellingen en zomeravondconcerten.

Het Slottuintheater is vrij te bezoeken. De organisatie is in handen van vrijwilligers.
17 stemmen Toon info

10. Openluchttheater Amersfoort

Openluchttheater Amersfoort
In Openluchttheater Amersfoort is er een verrassende theatervoorstelling voor kinderen in mei, juni en juli. De voorstellingen zijn er speciaal voor de kleintjes, maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen zich vermaken.

Geniet hier van de leukste voorstellingen van steeds een ander theatergezelschap.
14 stemmen Toon info

11. De Kom

De Kom in Nieuwegein valt onder de grotere theaters van de provincie Utrecht. De Kom is zowel stadstheater als kunstencentrum. Deze culturele instelling is gehuisvest in een opvallend, mooi gebouw dat is ontworpen door architect Frits van Dongen van de Architekten Cie.

Het aanbod in dit theater bestaat uit toneelvoorstellingen, cabaret en concerten. Vooral ook de grote namen en ..
2 stemmen Toon info

12. Theater Aan de Slinger

Theater Aan de Slinger
Dit sfeervolle en compacte theater biedt een professionele en brede theaterprogrammering. Van cabaret tot toneel, van muziek tot film. Het theater is in 2007 met veel zorg voor de inrichting van de theaterzaal en de beide foyers gebouwd.
2 stemmen Toon info

13. Muziektheater De Veerensmederij

Muziektheater De Veerensmederij is er voor jong en oud. Geniet hier van prachtige muzikale voorstellingen. Van Romeo en Juliet tot het Zwanenmeer. Kom het snel een keer beleven.
1 stem Toon info

14. Fulcotheater

Fulcotheater
Theater, bioscoop, filmhuis,literair café, theatercafé; alles onder één dak in het opvallende glazen gebouwencomplex aan de Overtoom naast het stadhuis.

Het Fulcotheater biedt theatervoorstellingen in de genres: cabaret, toneel, (jeugd)theater, musical en theaterconcert. In de bioscoop draaien de laatste films.
1 stem Toon info

15. Theater de Speeldoos Baarn

Theater de Speeldoos Baarn
De Speeldoos in Baarn is een theater waar alle genres aan bod komen, zoals cabaret, familievoorstellingen, musicals, dans, toneel en muziek. Zowel bekende landelijke artiesten als amateurgezelschappen betreden dit theaterpodium, wat steeds tot een verrassende programmering leidt. 

Maandagavond is filmavond en wordt er een film vertoond.
1 stem Toon info

Alle theaters in Utrecht
De 10 leukste actieve uitjes van Utrecht
De 10 leukste musea van Utrecht
De 10 leukste attracties van Utrecht
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »