Menu
Tips

De 10 leukste attracties van Utrecht

Links: amersfoort-rondvaarten.nlRechts: © De Utrechtse Bazaar
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Utrecht al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. De Utrechtse Bazaar

De Utrechtse Bazaar
Zin in een goedkoop, gezellig en verrassend dagje uit? Breng dan eens een bezoekje aan de Utrechtse Bazaar! Deze overdekte markt bevindt zich op het bedrijventerrein van Papendorp. Ieder weekend trekt de Utrechtse Bazaar duizenden mensen.
41 stemmen Meer info

2. Pyramide van Austerlitz

Pyramide van Austerlitz
De Pyramide van Austerlitz is een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. De speeltuin bevat veel speeltoestellen. Aangrenzend ligt het Lunapark met een carrousel, botsauto's, een treintje en nog veel meer.

De speeltuin is globaal naar leeftijdsgroep ingedeeld, zodat de kleinsten niet direct onder de voet worden gelopen door grotere kinderen.
38 stemmen Meer info

3. Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Het Von Gimborn Arboretum (de Groene Schatkamer van Nederland) is de grootste botanische tuin van Nederland en is een tuin voor alle seizoenen. Bewonder de Rododendrons, esdoorns, berken, Gouden Regens, magnolia's en een groot aantal andere bijzondere bomen en gewassen.
35 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Bezoekerscentrum De Boswerf

Bezoekerscentrum De Boswerf
De Boswerf is een prachtige, groene locatie in het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos en voor jong en oud worden allerlei activiteiten georganiseerd.
32 stemmen Meer info

5. Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede is een sprookjesachtig kasteel uit de dertiende eeuw. Het is een van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het kasteel is omgeven door een slotgracht en door meer dan honderdvijftig jaar oude bomen.


29 stemmen Meer info

6. Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is een buitenplaats in Baarn, omringd door een prachtig landgoed. Kasteel en landgoed zijn decor voor evenementen zoals het Groeneveldfestival van het goede leven en de Buitenspeelplaats.
26 stemmen Meer info

7. De Eekhoeve

De Eekhoeve is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf. Tegenwoordig is deze boerderij te bezoeken en is hier van alles te zien. Zo is er een landwinkel met echte ambachtelijk bereide streekproducten. Ook is er een kwekerij en een kinderboerderij met schapen, konijnen, geiten, pauwen en meer.
22 stemmen Meer info

8. Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtige locatie om te bezoeken. Loop door de mooi gedecoreerde kamers van dit kasteel uit de 17e eeuw. Het kasteel beschikt over een collectie kunst en voorwerpen die je een goede indruk van vroeger geven.
19 stemmen Meer info

9. Aqua Zoo Leerdam

Aqua Zoo Leerdam is een unieke onderwaterdierentuin met vele soorten zoet- en zoutwatervissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen.

Zo zijn er piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, enz., maar ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.
16 stemmen Meer info

10. Dierenvallei

Dierenvallei
In de Dierenvallei ben je van harte welkom. Neem een kijkje bij de schapen, geiten en kippen. Knuffel de liefste konijnen en cavia's en bewonder de twee kleine varkentjes.
13 stemmen Meer info

11. Botanische Tuinen Utrecht

De Botanische Tuinen Utrecht zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht. Loop door ruim 7 hectare prachtige natuur. De tuinen liggen rondom Fort Hoofddijk. Er is een Rotstuin, Suptropische tuin, Kassencomplex, Diertjestuin en meer.
1 stem Meer info

12. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Waterlijn Rondvaarten Amersfoort
Een leuke manier om Amersfoort te bezichtigen is vanaf het water met Waterlijn Rondvaarten. Er zijn vier vaarroutes door de historische binnenstad van Amersfoort en over de idyllische Heiligenbergerbeek.
1 stem Meer info

13. Rederij Leerdam

Dagelijkse verzorgt Rederij Leerdam afvaarten over de Linge vanuit Leerdam met 2 luxe partyschepen. Tijdens de rondvaarten van 90 of 120 minuten kun je, zowel stroomop- of afwaarts vanuit Leerdam, genieten van een prachtig stukje Nederland.

De vaste vertrekplaats ligt aan de rand van het oude centrum van Leerdam. Hier heb je een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de 'Royal ..
1 stem Meer info

14. Molen Rijn en Lek

Molen Rijn en Lek is de enige molen van Nederland waar onderdoor gereden kan worden. Oorspronkelijk is deze molen uit 1648 een runmolen. Later is de molen als korenmolen ingericht. Je kunt de molen van binnen bezichtigen en van het prachtige uitzicht genieten.
1 stem Meer info

15. Trijntje Cornelia

Het “Trijntje” van Spakenburg brengt je naar de mooiste plekken van Bunschoten-Spakenburg. Je kunt zelf bepalen waar je in- en uitstapt, zolang het maar in het routeschema past.
1 stem Meer info

Alle attracties in Utrecht
De 10 leukste musea van Utrecht
De 10 leukste actieve uitjes van Utrecht
Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug - Kaapse Bossen
De 10 leukste theaters van Utrecht
Verrassend er op uit .. »