Menu
Tips

De 10 leukste musea van Limburg

Links: PeelmuseumRechts: Limburgs Museum
Hoe vaak ga jij naar een museum? Ken je deze musea in Limburg al? Ook de minder bekende musea in dit overzicht zijn de moeite waard. Laat je verrassen!

1. Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Eynderhoof is een uniek en levend museum van ambachten in historische gebouwen en werkplaatsen. Het openluchtmuseum is omgeven met tuinen, gaarden en akkers en is voor alle leeftijden de moeite waard. Eynderhoof geldt als een streekmuseum voor de peelregio.
42 stemmen Meer info

2. Museum De Locht

Streekmuseum De Locht is het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum. Het museum probeert het plattelandsverleden levend te houden en dan met name de asperge- en champignoncultuur.

In het museum zijn regelmatig activiteiten en exposities die een thema uit het vroegere plattelandsleven extra aandacht geven. Zoals demonstraties van oude ambachten als broodbakken, wijn maken, smeden en ..
39 stemmen Meer info

3. Museum de Kantfabriek

Museum de Kantfabriek
In Museum de Kantfabriek word je meegenomen naar de textielindustrie van de vorige eeuw. Bekijk in deze monumentale fabriek, die de sfeer van de jaren dertig ademt, de ratelende machines en leer er alles over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving in een verrassend moderne museumpresentatie.
36 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Buitenplaats Kasteel Wijlre

Buitenplaats Kasteel Wijlre
Welkom bij buitenplaats Kasteel Wijlre! Laat u verrassen door deze unieke plek waar hedendaagse kunst en architectuur, cultureel erfgoed en natuur een eenheid vormen. Zo kunt u in het kunstpaviljoen Hedge House en het historische Koetshuis tentoonstellingen bekijken en wandelen door de Tuin.
33 stemmen Meer info

5. Museum Psychiatrie Venray

Museum Psychiatrie Venray is een bijzondere plek om te zijn. Voorheen was dit een psychiatrisch instituut voor mannen. Bekijk de foto’s, historische documenten en religieuze voorwerpen. Ook zijn er kunstwerken die gemaakt zijn door patiënten.
30 stemmen Meer info

6. Museum van de Vrouw

Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat is, zo vertelt het museum haar verhalen.
26 stemmen Meer info

7. Peelmuseum America

Peelmuseum America
Peelmuseum America bestaat uit verschillende onderdelen. In de monumentale Kamphut kun je zien hoe peelarbeiders leefden. In de periode 1940-1950 bood deze plek onderdak aan bijna driehonderd peelarbeiders.

In de Schuur zie je foto’s, kaarten, handgereedschappen, werktuigen en andere gebruiksvoorwerpen van peelwerkers. Ook is er een turfpers, diverse steekschoppen en een authentieke plaggenhut.
22 stemmen Meer info

8. Continium - Discovery Center Kerkrade

Continium - Discovery Center Kerkrade is een doe- en beleefmuseum. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek betekenen voor jouw dagelijks leven. Er zijn allerlei leuke doe-stations, waarmee je zelf ontdekt hoe de wereld in elkaar zit.
19 stemmen Meer info

9. Museum Het Land van Thorn

Museum over de geschiedenis van Thorn. Met aandacht voor de leefgewoonten in vroeger tijden, de abdijkerk, archeologische vondsten en het rijke culturele verleden van deze plaats.
16 stemmen Meer info

10. Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum
In het Bonnefantenmuseum zijn collecties met oude schilderkunst en sculptuur, maar ook hedendaagse kunst te zien.
14 stemmen Meer info

11. Nederlands Mijnmuseum

Het Mijnmuseum laat je zien hoe de vroegere mijnbouw eruit zag. Het is één van de enige twee overgebleven mijnschachten in Nederland. In het gebouw met de mijnlift zijn gebruiksvoorwerpen en materialen te zien.
1 stem Meer info

12. Theepottenmuseum

Theepottenmuseum
In het Theepottenmuseum zijn meer dan 2100 theepotten te zien. De meest gekke theepotten zul je hier tegenkomen. Neem bijvoorbeeld de theepot in de vorm van Queen Elizabeth, Winston Churchill of Thatcher.
1 stem Meer info

13. Museum Valkenburg

Museum Valkenburg ligt midden in het toeristisch centrum van Valkenburg. Het gebouw is het voormalige stadhuis en dateert uit 1901. Het museum verzamelt, beheert en exposeert kunst en cultuurhistorisch erfgoed van Valkenburg en de regio.
1 stem Meer info

14. eXplorion - science center

Science center eXplorion is een centrum met bijzondere wetenswaardigheden op het gebied van technologie en wetenschap. De nadruk ligt hierbij vooral op natuurwetenschappen, ruimtevaart, astronomie, wiskunde en weerkunde.
1 stem Meer info

15. Limburgs Museum

In dit cultuurhistorische museum duik je in de verhalen van Limburgers. Elke zaal voert je mee op een avontuurlijke reis door de tijd. Met steeds interessante en aansprekende wisseltentoonstellingen.

Het Limburgs Museum is er voor jong en oud. De interactieve tentoonstellingen en evenementen maken het museum dynamisch. Het museum ligt recht tegenover het NS station van Venlo.
1 stem Meer info

Alle musea in Limburg
De 10 leukste theaters van Limburg
Geniet van Kunst langs de Maasfietsroute
De 10 leukste actieve uitjes van Limburg
De 10 leukste attracties van Limburg
Verrassend er op uit .. »