Inloggen

De 10 leukste attracties van Utrecht

Links: Nationaal Bomenmuseum GimbornRechts: © Roderik Rotting - Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Utrecht al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. Pyramide van Austerlitz

Pyramide van Austerlitz
De Pyramide van Austerlitz is een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. De speeltuin bevat veel speeltoestellen. Aangrenzend ligt het Lunapark met een carrousel, botsauto's, een treintje en nog veel meer.

De speeltuin is globaal naar leeftijdsgroep ingedeeld, zodat de kleinsten niet direct onder de voet worden gelopen door grotere kinderen.
40 stemmen Toon info

2. Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Nationaal Bomenmuseum Gimborn
In het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn loop je in een uurtje van de Alpen naar de Himalaya en van Japan naar Canada. In een parkachtig landschap van 29 hectare staan ruim 3000 soorten bomen en struiken, afkomstig uit de hele wereld.

De botanische tuin wordt doorsneden met vijvers die worden gevoed met helder kwelwater van de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn vele doorkijkjes, een grote ..
38 stemmen Toon info

3. Bezoekerscentrum De Boswerf

De Boswerf is een prachtige, groene locatie in het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos en voor jong en oud worden allerlei activiteiten georganiseerd.
34 stemmen Toon info

4. Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede
Kasteel Duurstede is een sprookjesachtig kasteel uit de dertiende eeuw. Het is een van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het kasteel is omgeven door een slotgracht en door meer dan honderdvijftig jaar oude bomen.


31 stemmen Toon info

5. Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is een buitenplaats in Baarn, omringd door een prachtig landgoed. Kasteel en landgoed zijn decor voor evenementen zoals het Groeneveldfestival van het goede leven en de Buitenspeelplaats.
28 stemmen Toon info

6. Beleefboerderij De Eekhoeve

De Eekhoeve is van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf. Tegenwoordig is deze boerderij te bezoeken en is hier van alles te zien. Zo is er een landwinkel met echte ambachtelijk bereide streekproducten. Ook is er een kwekerij en een kinderboerderij met schapen, konijnen, geiten, pauwen en meer.
24 stemmen Toon info

7. Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is een prachtige locatie om te bezoeken. Loop door de mooi gedecoreerde kamers van dit kasteel uit de 17e eeuw. Het kasteel beschikt over een collectie kunst en voorwerpen die je een goede indruk van vroeger geven.
21 stemmen Toon info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Aqua Zoo Leerdam

Aqua Zoo Leerdam is een unieke onderwaterdierentuin met vele soorten zoet- en zoutwatervissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen.

Zo zijn er piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, enz., maar ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.
19 stemmen Toon info

9. Dierenvallei

In de Dierenvallei ben je van harte welkom. Neem een kijkje bij de schapen, geiten en kippen. Knuffel de liefste konijnen en cavia's en bewonder de twee kleine varkentjes.
15 stemmen Toon info

10. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vormen de grootste academische botanische tuin van Nederland met een oppervlak van 90.000 m2 en een plantencollectie van meer dan 10.000 planten.

Iedereen die de Tuinen bezoekt, ontdekt iets nieuws en bijzonders over de wereld van planten. We laten zien en ervaren wat het nut is van planten en plantendiversiteit voor ons leven op de aarde, hoe planten ..
12 stemmen Toon info

11. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Een leuke manier om Amersfoort te bezichtigen is vanaf het water met Waterlijn Rondvaarten. Er zijn vier vaarroutes door de historische binnenstad van Amersfoort en over de idyllische Heiligenbergerbeek.
1 stem Toon info

12. Rederij Leerdam

Rederij Leerdam
Dagelijkse verzorgt Rederij Leerdam afvaarten over de Linge vanuit Leerdam met 2 luxe partyschepen. Tijdens de rondvaarten van 90 of 120 minuten kun je, zowel stroomop- of afwaarts vanuit Leerdam, genieten van een prachtig stukje Nederland.

De vaste vertrekplaats ligt aan de rand van het oude centrum van Leerdam. Hier heb je een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de 'Royal ..
1 stem Toon info

13. Molen Rijn en Lek

Molen Rijn en Lek is de enige molen van Nederland waar onderdoor gereden kan worden. Oorspronkelijk is deze molen uit 1648 een runmolen. Later is de molen als korenmolen ingericht. Je kunt de molen van binnen bezichtigen en van het prachtige uitzicht genieten.
1 stem Toon info

14. Cunerakerk

Cunerakerk
De Cunerakerk is een van de mooiste gotische kerken van Nederland. De toren is 82 meter hoog en is daarmee een van de hoogste kerktorens van Nederland. Het interieur is in prachtige Renaissance-stijl.
1 stem Toon info

15. Fort bij Abcoude

Het Fort bij Abcoude is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingskring rond Amsterdam. Dit fort was het eerste fort van de stelling en was in 1887 gereed. Het is nog geheel in originele staat. Natuurmonumenten is de huidige eigenaar en zorgt voor het onderhoud van het fort.
1 stem Toon info

Alle attracties in Utrecht
De 10 leukste musea van Utrecht
De 10 leukste theaters van Utrecht
De 10 leukste actieve uitjes van Utrecht
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Toon de nieuwste thema's »