Koningsdag 2020

Geen oranje gekleurde straten dit jaar, maar een alternatief programma om Koningsdag thuis te vieren. Daarom is het omgedoopt tot Woningsdag of Koningsdag Thuis. Hierbij 8 tips om toch de verjaardag van onze koning te kunnen vieren.

Programma Koningsdag Thuis

Koningsdag vieren we thuis dit jaar. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft een speciaal programma samengesteld om de mensen vanuit huis nationaal met elkaar te verbinden. Zo kunnen we de verjaardag van de koning toch SAMEN vieren!

Zing het Wilhelmus mee met het Concertgebouworkest. Luister naar de Koning die een korte boodschap zal ..

Koningsdag Thuis

Zet de tompouces maar klaar en bekijk op 'Koningsdag Thuis' hoe heel Nederland dit jaar Koningsdag viert. Naast activiteiten van bekende Nederlanders kun je ook zelf deelnemen door jouw filmpje te delen met heel Nederland.

KingsdayVR Festival

Uniek in Nederland is het KingsdayVR Festival! Een Virtual Reality festival op Koningsdag! Ga 3 uur lang los op de dansvloer met (live)artiesten, bungeejump zonder koord of word dronken in Virtual Reality!

Thuis Feesten is 538 Koningsdag 2020

538 viert traditiegetrouw het oranjefeestje groots! Zo ook dit jaar met het grootste virtuele koningsdagfeest van Nederland!

Haal het oranjegevoel in huis met de grootste nationale en internationale artiesten Met onder andere 538-dj Tiësto, Duncan Laurence, Davina ..

Koningsdag Quiz

De quizmasters van Upbeatels hebben in deze coronatijd mensen al vele malen leuke avonden bezorgd met hun Livestream Quizes van Upbeatels. En deze keer is er een speciale variant over ons koningshuis; de Koningsdag Quiz.

Vijf korte films voor Koningsdag

Cinekid heeft voor kinderen 5 korte films geselecteerd met als thema: Koningsdag. Het zijn heel diverse en korte films met ieder een leuk verhaal. De films variëren van 4 minuten tot 25 minuten. Alvast veel kijkplezier.

Balkoningsdag

Een live facebookevent met Nederlands grootste artiesten. Een oranjefeest vanaf jouw eigen versierde balkon, dakterras, of tuin. Haal jouw oranje, en rood-wit-blauw spullen maar alvast uit de kast en doe mee!

Grote Rijksmuseum Pubquiz

Speciaal voor Koningsdag heeft het Rijksmuseum de 'Grote Rijksmuseum Pubquiz' gelanceerd. De quiz kan thuis gespeeld worden en bestaat uit 3 categorieën die onmisbaar zijn bij elke Koningsdag: Royalty, Curiosa en Eten & Drinken.

Verrassend er op uit .. »